روانشناسی،علوم تربیتی واجتماعی
ناباروري به معناي ناتواني در رسيدن به بارداري بعد از 12 ماه مقاربت جنسي منظم و بدون استفاده از هيچ گونه وسايل جلوگيري از بارداري در زوجين مي باشد (لي بلوم ،1997). تعریف ناباروری عبارت از ناتوانی باروری و حاملگی پس از یک سال رابطه زناشویی بدون استفاده از داروهای ضدحاملگی است (هال بروک ، 1990، جردن و ریونسون ، 1999، شاپیرو ، 1993).
زنان نابارور در مقايسه با زنان بارور داراي نشانگان هاي روانپزشكي بيشتري هستند و از اختلالات رواني نظير افسردگي و اضطراب رنج مي برند. همچنين زنان نابارور داراي عدم بلوغ عاطفي، بيش حمايت گري، دوگانگي عاطفي، مردانگي، پرخاشگري و تسلط طلبي مي باشند (برنز و کوینگتون ،2007).
سرانجام، پژوهش ها نشان مي دهد زنان نابارور داراي نارضايتي جنسيتي بيشتري در مقايسه با زوجين طبيعي هستند و كم و بيش داراي اختلالات بدكاري جنسي مي باشند (ديكا و سارما، 201، هامرلي،زوج و بارث ،2009). با وجود اين، مطالعات داخلي وخارجي به بررسي مقايسه اي همزمان سلامت رواني و رضايت جنسي در زنان بارور و نابارور نپرداخته اند.
موضوع اصلي طرح حاضر بررسي مقايسه اي دو متغير سلامت رواني و رضايت جنسي در زنان نابارور و بارور در شهر شيراز مي باشد. در اين پژوهش منظور از سلامت رواني فقدان علائم آسيب شناسي رواني مي باشد كه شامل مشكلات جسماني، اضطراب و بي خوابي، بدكاري اجتماعي و افسردگي است (گلدبرگ و هيلر ،1979). همچنين رضايت جنسي به معناي فقدان نارسايي جنسي است و شامل لذت بردن از فعاليت زناشويي مي گردد (لارسون، آندرسون، هولمن و نيمان ،1998). بنابراين، پژوهش حاضر به بررسي مقايسه اي سلامت روانی و رضايت جنسي در زنان نابارور و بارور در شهر شيراز مي پردازد.
فهرست مطالب
فصل اول: کلیات
1-1-مقدمه
1-2- بیان مسأله
1-3- اهمیت و ضرورت انجام تحقیق
1-4- اهداف
1-5- متغیرهای تحقیق
3-1- روش تحقیق
3-2- جامعه و نمونه
3-3 ابزارهای گردآوری اطلاعات
3-3-1- مقیاس اطلاعات جمعیت نگارانه
3-3-2-آزمون GHQ-28
3-3-3 شاخص عملکرد جنسی زنان (FSFI)
3-4- روش تحلیل داده ها
منابع