روانشناسی و علوم تربیتی
فصل دوم پایان نامه و پیشینه نظری رویکردهای درمانی عنوان این پژوهش می باشد که در ان به مبانی نظری و پیشینه تحقیق می پردازیم.
یکی دیگر از درمان های انسانگرا است که فریتز پرلز(1970- 1893) آن را ابداع کرد. درمانگردر گشتالت درمانی با مراجعان در می افتد تا نسبت به احساساتشان آگاه تر شده و با مشکلاتشان بیشتر رودررو شوند. پرلز با فروید موافق بود که ریشه مشکلات روانی به تعارضات حل نشده قدیمی برمی گردد و این تعارضات باید تأیید شوند و مورد مداقه قرار بگیرند. همچنین مثل فروید تأکید می کرد که تفسیر رویا ها یکی از جنبه های مهم درمان است. پرلز می گفت: تعارضات حل نشده را باید این مکانی و این زمانی کرد. درمانگر مراجع را مجبور می کند یا مثل سابق، عنان آینده خود را به دست گذشته بسپرند، یا همین حالا آنچه را در آینده می خواهند باشند، انتخاب کنند. پرلز برای تحقق این هدف، با افراد رودررو می شد و آنان را تشویق می کرد عنان زندگی خود را در دست بگیرند و احساساتشان رابپذیرند.
از فنون دیگر درگشتالت درمانی، نقش بازی کردن مراجع، درمانگر یا هر دو نفر است. گشتالت درمانگر با این کار به مراجع کمک می کند عنان احساساتش را در دست بگیرد، نه این که عنانش را به دست احساساتش بدهد. درمانگر در این روش بیشتر رهنمود می دهد. گشتالت درمانگر به دلیل رهنمود دادنهای بیشترش، از تفسیر ها و بازخوردها بیشتر استفاده می کند.
با این وجود هر دو درمان، انسانها را تشویق می کنند در قبال احساسات و اعمال شان مسئولیت پذیرترباشند و خودشان باشند، خودشان بفهمند، احساس آزادگی کنند و ببینند با زندگی خود چه میکنند(سانتراک، 2003).
فهرست مطالب
فصل دوم چارچوب نظری و پیشینه پژوهش رویکردهای درمانی
2–1-3. رویکردهای درمانی 7
2–1-3-1. رویکرد شناخت درمانی 7
2–1-3-1 -1. تغییر دادن طرحواره ناسازگار 9
2–1-3-2. رویکرد درمانی روانکاوی 11
2–1-3-3 رویکرد درمانی انسان گرا 12
2–1-3-4. رویکرد گشتالت درمانی 13
2–1-3-5. رویکرد رفتار درمانی عقلانی عاطفی 14
2–1-3-6. دیدگاه بلت در باره درمان کمال گرایی 14
الف) پژوهش های مرتبط با باورهای معرفت شناختی 16
ب) پژوهش های مرتبط با باورهای معرفت شناختی و متغیرهای مربوطه. 24
پیشینه تحقیق
تحقیقات خارجی
تحقیقات داخلی
منابع و مآخذ
منابع فارسی
منابع انگلیسی