مدیریت
مبانی نظری و پیشینه تحقیق کارآفرینی سازمانی به عنوان فصل دوم این پژوهش انتخاب شده است که در ابتدا مبانی نظری کارآفرینی سازمانی تشریح می شود و در ادامه پیشینه تحقیق کارآفرینی سازمانی در پژوهش های داخلی و خارجی مورد بررسی قرار می گیرد.
تعریف کارآفرینی سازمانی
تعاريف متعدد كارآفريني سازماني كه در مقالات و كتب مختلف و از ديدگاه صاحبنظران متعدد ارائه شده، به طور قابل ملاحظهاي به هم شباهت دارند. کارآفرینی سازمانی فرآیندی است که سازمان طی می کند تا همه کارکنان بتوانند در نقش کارآفرینان انجام وظیفه کنند و تمام فعالیت های فردی یا گروهی را به طور مستمر، سریع و راحت در سازمان مرکزی به ثمر برسانند. هنگامی که فعالیت کارآفرینی توسط فرد یا گروه کارآفرین در داخل یک سازمان انجام بگیرد، به آن کارآفرینی سازمانی گویند.
در این حالت فرد یا گروه کارآفرین از قابلیت ها و امکانات یک سازمان استفاده کرده و اقدام به فعالیت کارآفرینی به عنوان فعالیتی با وابستگی سازمانی می نماید. نتیجه این نوع کارآفرینی معمولاً ایجاد یک واحد سازمانی جدید در داخل سازمان، طراحی و عرضه خدمات جدید و ایجاد ارزش های نوین برای سازمان می باشد (گلستان هاشمی،۱۳۸۲). کارآفرینی فرآیندی است که در آن تولیدات و فرآیندها از طریق ایجاد فرهنگ کارآفرینی در درون یک سازمان در حال فعالیت توسعه داده می شوند و شکل گیری فعالیت های کارآفرینانه بنگاه بارزترین نشانه های کارآفرینی سازمانی است (فرهنگی و صفرزاده، ۱۳۸۶).
مكنزي و ديكامبو (1986) معتقدند كه فعاليت كارآفرينانه سازماني ميتواند شامل توسعه يك محصول جديد تا ايجاد يك فرآيند اثربخش باشد. جنيگ و يانگ (1990) كارآفريني سازماني را به عنوان فرآيند توسعه محصولات يا بازارهاي جديد تعريف ميكنند.
فهرست مطالب
2-1 مقدمه9
2-2 مباني نظري پژوهش در مورد کارآفرینی سازمانی 9
2-2-2 کارآفرینی سازمانی
2-2-2-1 مفهوم کارآفرینی
2-2-2-2 تاریخچه کارآفرینی
2-2-2-3 تاریخچه کارآفرینی در ایران
2-2-2-4 تعاریف کارآفرینی سازمانی
2-2-2-5 ضرورت و اهميت كارآفريني در سازمان
2-2-2-6 نظریه های کارآفرینی
2-2-2-7 ابعاد کارآفرینی سازمانی
2-2-2-8 ویژگی های کارآفرین
2-2-2-9 موانع و محدودیت های کارآفرینی سازمانی
پیشینه تحقیق داخلی و خارجی کارآفرینی سازمانی پیشینه پژوهش های داخلی کارآفرینی سازمانی پیشینه پژوهش های خارجی کارآفرینی سازمانی
منابع