روانشناسی و علوم تربیتی
این نوشتار مبانی نظری و پیشینه تحقیق افسردگی در نوجوانان قابل ویرایش با فرمت ورد doc بصورت جامع و کامل می باشد. در بخش اول (چارچوب) ادبیات نظری افسردگی در نوجوانان تشریح می شود و در بخش دوم پیشینه نظری تحقیق افسردگی در نوجوانان در پژوهش های داخلی و خارجی مورد بررسی قرار می گیرد.
افسردگی را بدلیل میزان گستردگی و شیوع در بین مراجعان روان پزشکی و روان شناسی، سرماخوردگی روانی نامیده اند (زلیگمان، 1975 نقل از مهریار، 1382). شیوع نسبتا بالای افسردگی در کودکان و نوجوانان نیز 13درصد در جمعیت بالینی و 35درصد در جمعیت غیربالینی (پترسن، کومباس، بروک، استیمر و گرانت ، 1993). که به ایجاد اختلال در کنش ورزی اجتماعی، تحصیلی، حرفه ای و غیره منجر می شود، توجه خاصی را از سوی متخصصان به خود جلب کرده است (موریس، اشمیت و میستر ، 2001). بر اساس شواهد تجربی، افسردگی پیش بالینی در نوجوانی به عنوان گسترده ترین مشکل در آسیب شناسی نوجوانی بشمار می آید و گزارش های مداوم از افزایش نرخ خودکشی نوجوانان به نگرانی ها در این زمینه دامن می زند (امیری برمکوهی ، 1388).
بطور کلی شاهد افزایش چشمگیر فروانی افسردگی در خلال نوجوانی هستیم. این امر را می توان به چالشهای پیش روی نوجوان در این برهه مانند مواجه با تغییرات جسمانی و روانی ناشی از بلوغ در دستیابی به هویت، استقلال طلبی و جز آن و محدودیت ظرفیتهای برخی از نوجوانان در غلبه بر این چالش ها نسبت داد (دادستان، 1380). از سوی دیگر بر خلاف بسیاری از پدیده های تحولی، افسردگی کودکی و نوجوانی یک پدیده گذرا که در طی دوره تحول بهبود یابد نیست، بلکه ابتلا به افسردگی در سالهای اولیه زندگی پیش بینی کننده شدت و تدوام افسردگی در بزرگسالی است و چنانچه عوامل موثر در ایجاد آن بدون مداخله بمانند، عوارض بعدی نیز غیر قابل اجتناب خواهد بود (چهاردولی، 1382).
فهرست مطالب
تعریف نظری افسردگی تعریف عملیاتی افسردگی فصل دوم چارچوب نظری و پیشینه پژوهش افسردگی
2-5- افسردگی 3
2-5-1-شیوع افسردگی در نوجوانان 9
2-5-2-علل افسردگی در نوجوانی 11
2-5-3-تاثیر افسردگی در زندگی: 14
2-7-مبانی نظری رابطه بین متغیرها 16
پیشینه تحقیق
تحقیقات انجام شده خارجی
تحقیقات انجام شده داخلی
منابع و مآخذ
منابع فارسی
منابع انگلیسی