روانشناسی و علوم تربیتی
پرسشنامه انگیزش ریاضی دانش آموزان با نمره گذاری، تفسیر، روایی و پایایی، بررسی خرده مقیاس ها 18 سوالی در قالب فایل ورد و با فرمت docx
تفسیر پرسشنامه انگیزش ریاضی دانشآموزان
پرسشنامهای که در این پژوهش به منظور سنجش انگیزش ریاضی دانشآموزان به کار رفته است مبتنی بر پرسشنامه انگیزش ریاضی است. این پرسشنامه شامل 18 گویه یا ماده است و 3 خرده مقیاس «علاقه به ریاضی»، «انگیزش درونی» و «عزت نفس ریاضی» را مورد سنجش قرار میدهد. مادههای 1 تا 3 مربوط به خرده مقیاس انگیزش درونی و مادههای 4 تا 8 مربوط به خرده مقیاس عزت نفس ریاضی میباشد که از مقاله کورتر (2005) با عنوان «انگیزش، استقلال و عملکرد ریاضی» گرفته شده است. مادههای 9 تا 18 مربوط به خرده مقیاس علاقه به ریاضی است که توسط زهرا نعمتی (1388) با عنوان «عوامل مؤثر بر میزان علاقهمندی دانشآموزان در درس ریاضی» تدوین شده است. روش نمره گذاری هر یک از خرده مقیاسها متفاوت میباشد. خرده مقیاسهای انگیزش درونی و عزت نفس ریاضی دارای مقیاس لیکرت 4 درجهای است که گزینههای آن عبارتند از: «اصلاً موافق نیستم = 4»، «کمی موافقم = 3»، «موافقم = 2» و «کاملاً موافقم = 1» میباشد. نمونهای از مادههای آن عبارتند از: «از یادگیری ریاضی لذت میبرم».
خرده مقیاس علاقه به ریاضی دارای مقیاس لیکرت 5 درجهای است که گزینههای آن عبارتند از: «خیلی زیاد = 5»، «زیاد = 4»، «کم = 3»، «خیلی کم = 2» و «اصلاً = 1». نمونهای از مادههای آن عبارت است از: «به نظر شما مطالب درس ریاضی به چه اندازه تکراری و خسته کننده است؟». جدول 3-3 تعداد عبارتهای مربوط به هر کدام از خرده مقیاسها را نشان میدهد. لازم به ذکر است که برخی عبارتها دارای مفهوم مثبت و برخی دیگر دارای مفهوم منفی هستند. به این ترتیب مادههای 2، 3، 11، 12 و 15 دارای نمرهگذاری معکوس میباشند. بنابراین، کمترین نمره 18 و بیشترین نمره 82 میباشد. نمره پایین نشاندهندهی انگیزش کمتر نسبت به ریاضی و نمره بالاتر نشاندهندهی انگیزش بیشتر نسبت به ریاضی است. این کار پژوهشگر را قادر میسازد تا دادههای پژوهش را تجزیه و تحلیل کند.