روانشناسی و علوم تربیتی
این نوشتار مبانی نظری و پیشینه تحقیق اضطراب قابل ویرایش با فرمت ورد doc بصورت جامع و کامل می باشد. در بخش اول (چارچوب) ادبیات نظری اضطراب تشریح می شود و در بخش دوم پیشینه نظری تحقیق اضطراب در پژوهش های داخلی و خارجی مورد بررسی قرار می گیرد.
اتكينسون و هيلگارد اضطراب را اين گونه تعريف مي كنند: «حالت نگراني و دلشوره كه با ترس پيوند دارد. موضوع اضطراب (مانند خطري مبهم يا يك رويداد احتمالي ناگوار) معمولاً نامشخص تر وغیر اختصاصي تر از موضوع ترس (مانند يك حيوان وحشي) است (اتکینسون، اتکینسون و هیلگارد، 1368). ربر ، اضطراب را چنين تعريف مي كند: «اضطراب معمولاً به يك حالت هيجاني ناخوشايند و مبهم اطلاق مي شود كه با پريشاني، وحشت و هراس و تشويش همراه است» (به نقل از درتاج، 1372).
لانگ (1988) يك الگوي سه نظامي از اضطراب پيشنهاد كرده است كه در شناخت تعاريف بالقوه مختلف اضطراب كمك زيادي نموده است، اضطراب ممكن است بر حسب تفكر، به عنوان مثال «من ترسيده ام»، احساسات جسمي يا احساسات، مانند افزايش ضربان قلب، عرق كردن، تنش يا بر حسب رفتارها، نظير اجتناب از يك موقعيت يا فرار كردن تعبير و تفسير شود. نيمرخ اضطراب در اشخاص مختلف بر حسب اينكه كدام نظام بيشتر متاثر است متفاوت خواهد بود، اين سه نظام با هم پيوستگي دارند و تأثیر مستقيمي بر همديگر مي گذارند (به نقل از خاکسار، 1387).
فهرست مطالب
تعریف نظری اضطراب تعریف عملیاتی اضطراب فصل دوم چارچوب نظری و پیشینه پژوهش اضطراب
اضطراب
شكل 2-1: مدل سه نظامي اضطراب
2-6-1-ظاهر عمومي و رفتاری فرد مضطرب
2-6-2-علائم اضطراب
2-6-3-توصيف بيماران مضطرب
2-7-مبانی نظری رابطه بین متغیرها
پیشینه تحقیق
تحقیقات انجام شده خارجی
تحقیقات انجام شده داخلی
منابع و مآخذ
منابع فارسی
منابع انگلیسی