سایت کاریابی جویا کار

مبانی نظری و پیشینه تحقیق جرات ورزی یا ابراز وجود 45 صفحه

دسته بندي: مقالات
21 آذر
روانشناسی و علوم تربیتی

نمونه فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد روانشناسی با عنوان مبانی نظری و پیشینه تحقیق جرات ورزی یا ابراز وجود می باشد. يكي از مهارت هاي ارتباط مؤثر، جرأت ورزي یا ابراز وجود است. افرادي كه از مهارت جرأت ورزي بي بهره اند، نمي توانند از خودشان دفاع نمايند؛ لذا غالباً در برخورد با ديگران منفعل، پشيمان و ترسو بوده و به جاي اهمّيّت به نيازها و خواسته اي خود، از خواسته ها و نظر ديگران تبعيّت مي كنند. جرأت ورزي یا ابراز وجود مهارتي است در راه خودكارآمدي و خودكنترلي در افراد كه اعتماد به نفس و عزّت نفس آنها را تقويّت مي كند. اين مهارت كه جزو مهارت هاي مقابله با خشم و همچنين بهترين روش ارتباط رضايت بخش با ديگران است، بسان ساير مهارت هاي ارتباطي نيازمند دانش، تدبير، مذاكره و انعطاف پذيري است(كلينكه، ترجمه محمد خاني، 1378).


افراد دارای جرات ورزی ضعیف به جهت احساس ناکارآمدی در تعامل های بین فردی و محدودیت برقراری ارتباط از منابع حمایت اجتماعی مناسب بهره مند نیستند. ابراز وجود کارکردی فردی است که به سازگاری در تعامل اجتماعی کمک می کند. کنش ناموفق در ابراز وجود بر اضطراب افسردگی و اختلالات شخصیتی می افزاید. آموزش جرات ورزی منجر به افزایش رفتارهای جرات ورزانه و اعتماد به نفس دانشجویان شود(همان). بنابراین جرات ورزی عملکردی است که دارای جنبه های شناختی، هیجانی و رفتاری است و نمایانگر توانمندی فرد بر خورد موثر با خواسته ای محیطی می باشد فردی که دارای جرات ورزی مناسب است نه تنها در مواجهه با مشکلات و عوامل تنش زا رویارویی بهتری دارد بلکه به جهت رفتار موفقیت آمیز در برخورد با این عوامل ارزیابی شناختی مثبت تری را نیز تجربه می نماید(همان).



ابراز وجود يكي از مهارت هاي اجتماعي است كه در محيط ها ي تخصصي و در تعاملات روزمره بسيار مفيد است. وقتي ديگران حقوق ما را رعايت نمي كنند، آزرده، خشمگين و ناراحت مي شويم، اما برخي از ما نمي توانيم ابراز وجود كنيم. اين مشكل ريشه هاي تربيتي دارد و ناشي از پرورش يافتن ما توسط والديني بسيار سختگير است كه «فرزندان خود را مي بينند، اما حرفهاي آنها را نمي شنوند» اين گونه كودكان در مدرسه ياد مي گيرند كه معلمان بچه هاي ساكت را دوست دارند ولي آنها بعدها من سختي مي توانند بر سلطه پذيريهاي بازمانده از دوران تحصيل و آموزشهاي خانوادگي خويش فائق آيند اما پژوهشها نشان مي دهند كه ما مي توانيم مهارت ابراز وجود را در خودمان بهبود بخشيم(استاك، دي ويل و پنل ؛ ١٩٨٣).

فهرست مطالب

تعریف نظری جرات ورزی یا ابراز وجود تعریف عملیاتی جرات ورزی یا ابراز وجود

فصل دوم پایان نامه : مبانی نظری و پیشینه تحقیق جرات ورزی یا ابراز وجود
2-3- ابراز وجود 49
2-3-1- هدف هاي جرأت ورزي و ابراز وجود 53
2-3-2- مزاياي رفتار جرأتمندانه 54
2-3-3- پيامدهاي منفي نداشتن جرأت یا قدرت ابراز وجود 54
2-3-4- عوامل دوري از رفتار جرأتمندانه 55
2-3-5- ابراز وجود در روانشناسی بالینی 56
2-4- پیشینه تحقیق در مورد ابراز وجود 58
2-4- فرضیات تحقیق 69
2-4-1- فرضیات اصلی پژوهش: 69
2-4-2- فرضیات فرعی پژوهش: 69

منابع و مآخذ

قيمت فايل:24000 تومان
تعداد صفحات:45
تعداد اسلايدها:45
خريد فايل از سايت مرجع
دسته بندی ها
تبلیغات متنی