مدیریت
این پایان نامه در مورد برند و با موضوع نحوه برندسازی و مراحل لازم جهت رسیدن به یک برند موفق می باشد. ساخت برند به فرایندی اشاره دارد که یک سازمان را معرفی کرده و نشاندهنده میراث، ارزشها، فرهنگ، مردم و استراتژی برند آن سازمان است. برند باید در هماهنگی کامل با تمام فعالیتهاي بازاریابی شما باشد،ارتباط مستقیم با بازار داشته داراي ثبات رفتار بوده و نسبت به مشتریان وفادار باشد(صفار و خیری،1391).
اشتالر4 اصل برای برندسازی تشریح میکند:
1- به دنبال هویت برند باشید، در پی تصویر برند نباشید.
2-به برند انفرادی نیندیشید، به سبد برند بیندیشید.
3-به سازماندهی برند فکر کنید، آراستن ظاهری برند، کم منفعت است.
4- در پی ایجاد برنامهای مدون برای برند باشید، برندسازی مستلزم تلاشی فراتر از تبلیغات است.(گزارش دومین کنفرانس بینالمللی برند،1386).
در بازاریابی بینالملل، توجه به این نکته ضروری است که برند محصول مغایر با برخی اصول اخلاقی نباشد(کیرن وکراند، 2002). برندسازی باید اخلاقی باشد، برندسازی اخلاقی به عنوان زیر مجموعهای از بازاریابی اخلاقی، مربوط به اصول اخلاقی خاصی است که تعریف رفتار درست و نادرست در تصمیمگیریخاص برندسازی را انجام میدهد(شریفی،1390).
هرشرکتی برای داشتن برندی موفق نیاز به پیمودن مراحلی دارد که در ذیل به این مراحل به طور مختصر اشاراتی گردیده است.
مرحلهاول: خودشناسی
جهت شروع فعالیتهای مربوط به اعتلای برند، مدیران باید در مرحله نخست تحلیل کاملی از شرکت خود داشته باشند، شرکت چه میکند؟در چه صنعتی فعالیت میکند؟ لیستی از تولیدات و یا خدماتشان را تهیه کنند. فرآوردههایشان را دستهبندی نمایند و سپس بررسی کنند مشتریان هر دسته اغلب چه گروههای از مردم میباشند؟ کارکنان از نظر بهرهوری در چه سطحی قرار دارند؟ در این مرحله میبایست دست به نظرسنجیهایی، ابتدا در سطح مدیریت شرکت بزنند. بدون توجه به نتیجه این رده باید در مرحله بعد یک نظرسنجی در سطح کارکنان شرکت انجام دهند. در طی دو نظرسنجی فوق نه تنها باید بررسی نمایند که میتوانند یا نه، بلکه میبایست از خود و کارکنانشان بپرسند که در صورتی که بخواهند برندشان را اعتلا ببخشند چه چیزهایی کم دارند؟ برندهای برتر چه میکنند؟
بعد از آن لازم است گروهی از بیرون شرکت هم نظر دهند که شرکت را چگونه میبینند؟ نتیجه نظر سنجی مرحله سوم یا مثبت است و یا منفی. اگر مثبت بود که باعث ایجاد انگیزهای مضاعف در آنها میشود. میتوانند به این نکته توجه کنند که بازارشان را دارای آن قابلیت میبینند که بتوانند برندی مطرح و معتبر داشته باشند. اگر نتیجه منفی بود هم باز نباید ناامید شوند حداقل میدانند که باید از صفر شروع کنند و در آن صورت پیشرفت شان در این جاده محسوستر خواهد بود. در پایان این مرحله و پس از طی مراحل فوق و در صورتی که قطعاً به جواب (نه) رسیدند در این صورت مساله منتفی است و بهتر است خرج بیهوده نکنند و به همین وضع فعلی ادامه داده و البته با آیندهنگری زمینه را برای مدتی بعد فراهم کنند، ولی در صورتی که به این جمعبندی رسیدند که میشود کاری کرد و این باور در آنها بوجود آمد که میتوانند، آنگاه باید با امید به موفقیت شروع کنند، البته با صبر و حوصله و برنامه ریزی.
فهرست مطالب
2-1- مقدمه 12
2-2-1-تاریخچه خلق برند 12
2-2-2- تعریف واژه برند 14
2-3- جایگاه برند در محصول 15
2 -4- مزایای یک برند 17
2-5- برندسازی 20
2-6- ارزش ویژه برند 24
2-7 شخصیت برند 27
2-8- تصویر ذهنی برند 28
2-9- مراحل لازم جهت رسیدن به یک برند موفق 28
2-9-1- مرحلهاول: خودشناسی 28
2-9-2- مرحله دوم: تعیین جایگاه شرکت 29
2-9-3- مرحله سوم : تهیه ابزار کار 30
2-9-4- مرحله چهارم: داشتن استراتژی مناسب مطرح نمودن برند شرکت در جامعه 31
2-10- مدیریت برند 33
2-10-1- جایگاه مدیریت برند در چارت سازمان 33
2-10-2- وظایف مدیریت برند 33
2-11- پيشينه تحقيق 34
2-11-1- مطالعات خارجي 34
2-11-2- مطالعات داخلي 36
2-12- معرفی سازمان مورد مطالعه 39
2-13- جمع بندي 41
منابع