سایت کاریابی جویا کار

مبانی نظری و پیشینه تحقیق عملکرد و کارایی اطلاعاتی 33 صفحه

دسته بندي: مقالات
16 آذر
مدیریت

مبانی نظری و پیشینه تحقیق عملکرد و کارایی اطلاعات نمونه فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد مدیریت می باشد که در ابتدا مبانی نظری عملکرد و کارایی اطلاعات تشریح می شود. در ادامه پیشینه تحقیق عملکرد و کارایی اطلاعات در پژوهش های داخلی و خارجی مورد بررسی قرار می گیرد.


عملکرد و کارایی اطلاعاتی
ادبیات موجود در اقتصاد و تجارت خود تمایل به تاکید بر نقش کارایی اطلاعاتی دارد (اگاستیا ، 2003). بورس در هر كشور یكی از اركان مهم بازار سرمایه است و اگر با سیاست های صحیح توسعه یابد، به رشد و توسعه اقتصاد ملی منجر خواهد شد،اعمال سیاست های صحیح به نتایج مختلفی منتهی می شود كه یكی از آنها كارایی بورس است. زمانی امكان تخصیص مطلوب سرمایه و نقدینگی-كه از عوامل مهم تولید و توسعه اقتصادی است میسر می شود كه بازار كارا باشد(انواری و همکاران، 1392).

مبنای تصمیم گیری مشارکت کنندگان در بازارهای اوراق بهادار، اطلاعاتی است که از سوی بورس، ناشران اوراق بهادار و واسطه های فعال در این بازارها، منتشر می شود. بهره گیری از این اطلاعات و به عبارتی تصمیم گیری صحیح در بازار اوراق بهادار زمانی امکان پذیر است که اطلاعات یاد شده به موقع، مربوط، با اهمیت و نیز کامل و قابل فهم باشد. از سوی دیگر، نوع و چگونگی دستیابی به اطلاعات نیز حایز اهمیت است(هلتهایسن و واتز ،2001). بازارهای توسعه یافته یک درجه بالاتر از کارآیی اطلاعاتی از بازارهای در حال رشد نشان داده اند(اسیری و الزیرا ، 2013).

پس از مطالعه اولیه فاما (1970)، مطالعات نظری و تجربی متعددی درباره کارایی بازار سهام صورت گرفت. وی اظهار می کند: به طور متوسط چشم و هم چشمی و رقابت شدید بین سرمایه گذاران علت اصلی منعکس شدن آنی اخبار جدید در قیمت های جاری است(راسخی و خانعلی پور، 1388).
یكی از موضوعاتی كه در دهه های اخیر در حوزه دانش اقتصاد به سرعت درحال گسترش بوده است اقتصاد اطلاعات است و عمده بحث ها در این حوزه به مسأله اطلاعات نامتقارن مربوط می شود . اطلاعات در دنیای امروز و معاملات بورس، هسته كارایی بازار می باشد. از طرفی سرعت انتشار و تقارن اطلاعات نقش عمده و حساسی در كارایی بازار دارد(سلیمی فر و شیرروز، 1389). با این وجود کارایی اطللاعات به سختی می تواند یک معیار جهت ارزیابی مطلوبیت یک سیاست مشخص باشد (اگاستیا ، 2003).


در ادبیات سرمایه گذاری، کارآیی بازار سرمایه را می توان با توجه به سه مجموعه اطلاعاتی مورد بررسی قرار داد(فاما، 1970):

1. اطلاعات گذشته سهام
2. اطلاعات عمومی منتشر شده
3. اطلاعات محرمانه و خصوصی
2-6-1- کارایی بازار

عمده ترین و مهم ترین ویژگی بورس اوراق بهادار، کارآمد بودن آن است. در صورت کارآمد بودن بورس هم قیمت اوراق به درستی و عادلانه تعیین می شود و هم تخصیص سرمایه که مهمترین عامل تولید و توسعه اقتصادی است، به صورت مطلوب و بهینه انجام می شود(حفیظ و همکاران ، 2006).با شفاف تر شدن محیط بازار و رفتار مدیران شركت ها و صنایع، كارایی اطلاعاتی به سطوح بالاتر می رود(انواری و همکاران، 1392).دلیل اصلی در تاكید بر شفافیت این است كه این دو زیربنای اصلی برای حفظ منافع سهامداران محسوب می شوند. رویكردهای افشای كامل به همراه شفافیت در گزارش گری مالی می تواند شرایط مطمئنی را پدید آورده و اطمینان از حمایت از منافع سرمایه گذاران را افزایش دهد. همچنین پژوهش ها نشان داده است كه افشای داوطلبانه اثر مثبتی بر عملكرد شركت ها دارد و بر حفظ منافع سهامداران و اشخاص ذینفع اثرگذار است. به عبارتی دیگر، نبود شفافیت اطلاعات و ابهام در گزارش گری ممكن است به بدگمانی و رفتارهای غیر اخلاقی در راستای كاهش ارزش شركت منجر شود. (مدهنی ، 2007)

بازار كارا توسط فاما در سال 1965 صورت گرفت و او بازاری را كارا نامید كه با توجه به اطلاعاتی كه در بازار وجود دارد، بازده مورد انتظار غیرعادی از راهبرد های مختلف براساس آن اطلاعات برابر با صفر باشد، تعریف دیگری از فرضیه بازار كارا توسط جنسن (1978) بیان شده که به صورت زیر می باشد:
بازاری را كارا می نامیم كه نتوانیم با استفاده از مجموعه اطلاعات خود سود ایجاد كنیم(جنسن، 1978). به بیان دیگر به بازاری کارا یا کارآمد گفته می شود که قیمت اوراق بهادار تماماً در اطلاعات آن منعکس شده باشد (اسیری و الزیرا ، 2013).

بازاری كه از ناكارایی رنج می برد،

احتمال وقوع حباب در سطح قیمت ها وجود دارد زیرا علت اصلی پیدایش حباب قیمت و فاصله یافتن قیمت ذاتی از قیمت بازاری، عدم اطلاعات كامل است(رهنمای رودپشتی و همکاران، 1391). یك حباب را به طور ساده میتوان افزایش شدید و پیوسته در قیمت یك دارایی یا مجموعه ای از داراییها تعریف كرد كه افزایش اولیه در قیمت، ناشی از انتظارات افزایشی قیمت و در نتیجه جذب خریداران جدید بوده است .این افزایش قیمت اغلب با یك سری انتظارات معكوس و كاهش شدید قیمتها همراه بوده كه اغلب منجر به ایجاد بحرانهای مالی شده است(چنگ و لو ، 2009).

فهرست مطالب

فصل دوم:چارچوب نظری و پیشینه پژوهش عملکرد و کارایی اطلاعاتی 13

چارچوب نظری عملکرد و کارایی اطلاعاتی
2-1- مقدمه 13
2-6- عملکرد و کارایی اطلاعاتی 15
2-6-1- کارایی بازار 16
2-7- عدم تقارن اطلاعاتی 18
2-8-خطای پیش بینی سود 19
2-8-1- عوامل موثر بر خطای پیش بینی سود 22
شکل1-2: عوامل موثر بر خطای پیش بینی سود 22
2-9- نوسان بازدهی 22

2-14- پیشینه پژوهش عملکرد و کارایی اطلاعاتی 26
2-14-1- تحقیقات داخلی 26
2-14-2- تحقیقات خارجی 32
منابع و ماخذ 37

قيمت فايل:18000 تومان
تعداد صفحات:33
تعداد اسلايدها:33
خريد فايل از سايت مرجع
دسته بندی ها
تبلیغات متنی