سایت کاریابی جویا کار

ضرورت معنویت در زندگی کاری، فردی و سازمانی

دسته بندي: مقالات
3 آذر
مدیریت

این پایان نامه در مورد معنویت و با موضوع ضرورت معنویت در زندگی کاری، فردی و سازمانی می باشد. مفهوم معنویت برای درک و تحول سازمانی و به علاوه تشریح سیستم های ارزشی و توسعه مدیریت و رهبری و توانمندی به کار برده می شود. معنویت در کار و سازمان به عنوان احساس کاری خاص برای انرژی دادن به افراد جهت انجام دقیق کارها در نظر گرفته می شود. بین معنویت در سازمان و عملکرد سازمانی ارتباط مستقیمی وجود دارد. معنویت باعث بهبود عملکرد و حس تعلق افراد به سازمان می شود. امروزه افراد زیادی در کارشان احساس نارضایتی و عدم امنیت می کنند. موریس معتقد است رضایت شغلی، اعتماد و اخلاق کاری در اکثر محیط های کاری نایاب شده است(موریس ،1997).


بسیاری از اقدامات سازمان ها برای تغییر و بهبود در دو دهه اخیر از قبیل کوچک سازی، مهندسی مجدد، تعلیق، اخراج از کار و ... موجب تضعیف روحیه و نوعی سردرگمی معنوی کارکنان شده است. در واقع این اقدامات که مبتنی بر پارادایم مکانیسمی و عقلانی مدرن بوده اند، نتوانسته اند خواسته های کارکنان را برآورده سازند(کینجرسکی و اسکرپنیک،2004). جهانی شدن، حرکت به سمت سازمان های دانشی، رشد تقاضای کارکنان برای محیط های کاری غنی و پرورش دهنده و نیز کار معنادار، این فشارها را بیشتر کرده است. در حقیقت به نظر می رسد کارکنان در مشاغل خود به دنبال چیزی بیش از پاداش های اقتصادی هستند. خودشکوفایی و بروز خود در زمینه قابلیت ها و توانمندی های فردی با ورود معنویت به سازمان مفیدتر خواهد بود.بعضی از محققان عقیده دارندکه نوعی تنش اساسی بین اهداف عقلایی و تکامل معنوی در ، سرتاسر محیط های کاری به وجود آمده است (اسچراگ ،2000).


گریگوری پیرس مدیر یک انتشاراتی و مؤسس سازمان «رهبران کسب و ار برای کمال، اخلاق، و عدالت » بیان می کند: « ما اغلب زمان زیادی را برای کار کردن صرف می کنیم. شرم آور است اگر خدا را در آنجا نیابیم» (برادلی و کائونای، 2003). سازمان ها اکنون به طور روز افزونی، بی ارزشی کسب موفقیت های مالی را در مقابل هزینه ارزش های انسانی درک کرد ه اند ؛ و در شروع هزاره جدید برای کمک به کارکنان در جهت متوازن ساختن زندگی کاری و خانوادگی آن ها و نیز شکوفا ساختن قابلیت های بالقوه شان در محیط کاری راه های جدیدی یافته اند (مارکز و دیگران،2005). پارادایم منعطف و خلاق معنویت نیز در پاسخ به همین نیاز ها و فشار ها ظهور کرده است و محققان زیادی این امر را تأیید کرده اند(نیل و بایبرمن، 2003).

فهرست مطالب
1-7-3- تعریف مفهومی معنویت سازمان 3
1-7-4- تعریف عملیاتی معنویت سازمانی 3
2-1- مقدمه 7
2-2- معنویت سازمانی 9
2-2-1- مفهوم معنویت 9
2-2-2- تاریخچه معنویت 12
2-2-3- معنويت در محيط كار 12
2-2-4- سطوح معنویت در سازمان 16
2-2-5- ضرورت معنویت در زندگی کاری، فردی و سازمانی 21
2-2-6- ابعاد معنویت سازمانی 24
2-2-7- دیدگا ههای معنویت و معنویت در محیط کار 24
2-2-9- ابعاد رهبري معنوي 30
2-4- پیشینه تحقیق 33
2-4-1- تحقیقات انجام شده در ایران 33
2-4-2- تحقیقات خارجی 39
2-5- جمع بندی 40
فهرست منابع 43

قيمت فايل:21000 تومان
تعداد صفحات:47
تعداد اسلايدها:47
خريد فايل از سايت مرجع
دسته بندی ها
تبلیغات متنی