سایت کاریابی جویا کار

مبانی نظری و پیشینه تحقیق خودپنداره جسمانی 66 صفحه

دسته بندي: مقالات
25 آبان
روانشناسی و علوم تربیتی

این نوشتار مبانی نظری و پیشینه تحقیق خودپنداره جسمانی قابل ویرایش با فرمت ورد doc بصورت جامع و کامل می باشد. در بخش اول (چارچوب) ادبیات نظری خودپنداره جسمانی تشریح می شود و در بخش دوم پیشینه نظری تحقیق خودپنداره جسمانی در پژوهش های داخلی و خارجی مورد بررسی قرار می گیرد.


خودپنداره جسمانی
در متون متعدد، واژه های خودپنداره جسمانی، تصویر بدنی ، ادراک بدنی و مفهوم بدنی مترادف با یکدیگر به کار برده شده و برای همه تعاریفی مشابه وجود دارد. اصولا تصور از بدن یا خودپنداره جسمانی هم شامل شیوه ای است که فرد توسط آن شیوه بدن خود را ادراک می کند (7).
اسمیت (1967) بیان می کند که هر شخص یک تصویر ذهنی از بدن خویش دارد که اصلی ترین عنصر سازنده شخصیت اوست، ممکن است فکر کند توانایی بدنی خوب یا بدی دارد و یا اینکه فردی لاغر، چاق، کوتاه، بلند یا چیزی بین آن هاست. تصویر بدنی مجموعه ای از تصویر، وضعیت بدن، شمای نقش بسته و درک شده آن در مغز و دیگر ادراک ها، گرایش ها، احساسات و واکنش های شخصی است که هر شخص در مورد بدن خود دارد. فرد در هر لحظه به وسیله ارتباط با بدن خود از طریق تصویر بدنی در حال تعادل است.


تغییر یا اختلال از این تصویر ذهنی موجب آشفتگی و عدم تعادل روانی در شخص می شود. تصویر بدنی مفهوم وسیعی دارد و برای درک نحوه ارتباط هر فرد با بدن خود، مفهوم های متعددی ارائه شده است (2 و 7).
عصب شناس ها بیشتر به ادراک بدن توجه داشته اند. این مفهوم شامل تجربیات حسی از بدن و به وجودآمدن شمایی از آن در مغز و همچنین درک وضعیت بدنی در فضا می شود. تجسم اندام های خیالی پس از قطع اندام ها در ارتباط با این ادراک است. خودپنداره جسمانی که شامل افکار، احساسات، گرایش ها و خاطرات خود در ارتباط با با بدن خود است موجب می شود تا فرد مفهوم کلی از بدن خود را در ذهن داشته باشد. بخشی از «من»که ادراک کننده یا نظاره گر تصویر ذهنی فرد از بدن خود می باشد، «من جسمانی» نامیده می شود. علاوه بر این، هر فرد تصویری آرمانی از بدن خود در ذهن دارد که همواره بدن خود را با آن مقایسه می کند و می کوشد تا بدن خود را به آن شکل درآورد یا در ذهن خود تجسم کند (50 و 7).


فهرست مطالب

فصل دوم چارچوب نظری و پیشینه پژوهش خودپنداره جسمانی

-1 مقدمه 11
2-2-1 مفهوم خود 11
2-2-2 خودپنداره 11
2-2-3 مدل های ساختاری خودپنداره 14
2-2-4 تقسیم بندی خودپنداره 15
2-2-5 خودپنداره جسمانی 16
2-2-6 ابزارهای چندگانه خودپنداره 17
2-2-7 عوامل موثر بر خودپنداره جسمانی 19
2-2-7-1 بالیدگی و خودپنداره جسمانی 19
2-2-7-2 فعالیت بدنی و خودپنداره جسمانی 24
2-2-7-2-1 مدل های تاثیر فعالیت بدنی بر خودپنداره جسمانی 26
2-2-7-3 شاخص توده بدنی و خودپنداره جسمانی 31
2-2-7-4 وضعیت اجتماعی- اقتصادی و خودپنداره جسمانی 31
2-3 پیشینه تحقیقی 33
2-3-1 تحقیقات مربوط به رابطه فعالیت بدنی و خودپنداره جسمانی 33
2-3-2 تحقیقات مربوط به بالیدگی و خودپنداره جسمانی 39
2-3-3 جمع بندی 42

پیشینه تحقیق
تحقیقات انجام شده خارجی
تحقیقات انجام شده داخلی

منابع و مآخذ
منابع فارسی
منابع انگلیسی


قيمت فايل:27000 تومان
تعداد صفحات:66
تعداد اسلايدها:66
خريد فايل از سايت مرجع
دسته بندی ها
تبلیغات متنی