احد نویدی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی درباره تعطیلات پیشبینینشده دانشآموزان در طول سال تحصیلی و از دست رفتن بخشی از زمان آموزش اظهار کرد: از ابتدای سال تحصیلی 98 دانشآموزان 42 روز به مدرسه رفتهاند و تعطیلی مدارس در شهر تهران به حدود 13 روز و در کل کشور به حدود 22 روز رسیده است! این باعث شد دانشآموزان از فضای آموزش فاصله گرفته و یادگیری آنها لطمه ببیند.
وی ادامه داد: این حجم از تعطیلات پیشبینی نشده که به آموزش و پرورش تحمیل می گردد باعث لوث شدن کار تعلیم و تربیت شده و پیام آن این خواهد بود که تعلیم و تربیت دانشآموزان را جدی نمیگیریم.
عضو پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش گفت: اینکه مسئولان فقط مصاحبه کرده و میگویند زمان از دست رفته آموزش را جبران میکنیم کفایت نمیکند، آموزش وپرورش باید مدعی باشد و از حقوق دانشآموزان در بحث زمان کافی آموزش دفاع کند.
نویدی ادامه داد: اگر فقط در کلام گفته شود ساعات از دست رفته آموزش را جبران میکنیم قابل قبول نیست هماکنون وزیر و مسئولان آموزش و پرورش در این رابطه مسئول اصلی هستند و باید حقوق آموزشی دانشآموزان را مطالبه کنند.
وی متذکر شد: تعطیلی مدارس به دلیل آلودگی هوا خارج از اختیار آموزش و پرورش است اما مسئولان این وزارتخانه باید بگویند برای جبران زمان از دست رفته آموزش چه برنامهای دارند؟
عضو پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش با تأکید براینکه بدون تعطیلات پیشبینی نشده هم زمان آموزش در ایران کمتر است، متذکر شد: نباید اجازه دهیم کمفروشی آموزشی رخ دهد و آموزش وپرورش در این باره مسئول است، این تعطیلات به لحاظ مالی هم به زیان این وزارتخانه است و در جلساتی که در این رابطه در پژوهشگاه برگزار شد، برخی کارشناسان گفتند 15 هزار میلیارد تومان نفر ساعت زمان اتلاف شده آموزش در ایران است.
نویدی ادامه داد: آموزش وپرورش میتواند از ظرفیت فضای مجازی برای جبران زمان از دست رفته آموزش در ایامی که به دلیل تعطیلات پیشبینی نشده دانشآموزان در خانه هستند، استفاده کند و باید مسئولان این وزارتخانه سازوکار آن را طراحی کنند.
وی خاطرنشان کرد: متأسفانه نسبت به محقق شدن زمان آموزش حساسیت وجود ندارد؛ توجه داشته باشید که این ساعات آموزش از دست رفته در مدارس غیردولتی یا مدارس خاص جبران خواهد شد اما مدارس دولتی را به مدارس درجه سوم تبدیل کردهایم و حساسیتی هم نسبت به این موارد نداریم!
پایان/