از تبریز، محسن حاجیمیرزایی در آیین افتتاح دبیرستان ماندگار آیت الله طالقانی تبریز، با اشاره به اینکه در آموزش و پرورش فضا و تجهیزات رکن اساسی آموزش است چراکه کلاس درس فقط محلی برای نشستن نیست بلکه موقعیتی برای یادگیری است اظهار داشت: براساس سند تحول، به تنوع در موقعیتهای یادگیری رسیده ایم تا دانشآموز در محیطهای متنوع بیاموزد.
وی با بیان اینکه معماری فضا میتواند وحدت گرا باشد و به آرامش و تمرکز کمک کرده و یادگیری را تسهیل کند، ادامه داد: یادگیری ترکیبی از محتوا، معلم و فضاست و باید برای هر سه این موقعیتها برنامهریزی شود.
وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه سازندگان مدارس فقط مهندس نیستند بلکه باید از تعلیم و تربیت هم فهم داشته باشند گفت: ارزیابی از سازمان نوسازی مدارس باید بر این اساس باشد که کلاس های درس ساخته شده چقدر در فرآیند آموزش تسهیل ایجاد نموده است.
وی از رویکرد سازمان نوسازی مدارس برای تلاش در جهت دسترسی عادلانه همه دانش آموزان به اماکن آموزشی استاندارد، ابراز داشت: اکنون توزیع فضای آموزشی در کشور به دلیل جابهجایی جمعیت مناسب نیست، لذا در برخی از مناطق با انبوهی از مدارس مواجهیم و در برخی از مناطق با کمبود مواجهیم که باید توزیع مناسب صورت گیرد و سازمان نوسازی باید این عدالت را برقرار بکند و نگاه به مناطق با محرومیت بیشتر را در اولویت قرار دهد.
حاجی میرزایی، تمرکز بر اجرای یک پرونده ویژه در کشور را الهام بخش برای توسعه دانست و گفت: با تمرکز کشوری در زمینه استانداردسازی سیستم های گرمایشی و برچیدن بخاری از مدارس، اقدامات خوبی صورت گرفت که این تجربه می تواند به عنوان هدف گذاری بومی بر اساس نیازهای هر استان و منطقه تعیین شود. ما اغلب برای تحقق اهداف به دنبال پول و امکانات هستیم اما چیزی که بیش از اعتبارات و امکانات نیاز داریم، خلاقیت و نوآوری است تا به نیاز گسترده مدارس پاسخگو باشیم.
وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه اکنون 30 درصد مدارس کشور نیازمند توجه برای تعمیرات و نگهداری، 18 درصد نیازمند بازسازی و 12 درصد نیازمند تخریب است، تصریح کرد: تجهیز و نگهداری مناسب باید رونق بیشتری بگیرد چراکه اعتبارات ما محدود است.
وی با اشاره به ویژگی های تاریخی و فرهنگی مدرسه نوساز ماندگار آیتالله طالقانی تبریز، مدرسه افتتاحی امروز را نمونه بارزی از توجه به فرهنگ و گذشته یک شهر دانست و ادامه داد: مهمترین عنصری که در شکلگیری شخصیت افراد دخیل است و موفقیت افراد را تضمین میکند، درکی است که دانشآموز از خود و هویتشان دارد که موفقیتها با شناخت از خود و توانمندیها شکل میگیرد و معتقدم لازمه خداشناسی خودشناسی است.
این عضو هیئت دولت، با بیان اینکه مهمترین مهارتهای مدیریت موفق و نقش آفرینی اجتماعی خود آگاهی است ادامه داد: این درک از آموزش و پروش شکل می گیرد چراکه آموزش و پرورش ماموریت دارد که درک مناسب تری داده و هویت بخشی کند.
حاجیمیرزایی با تاکید بر اینکه نیل به تمدن اسلامی شکل گیری هویت نسل جدید را میطلبد، ابراز داشت: هویت ما متاثر از دین و ملیت و قومیت ماست لذا تمرکز روی نقاطی که خاطراتی برای مردم و تصاویر امید بخشی از گذشته می دهد، کمک می کند تا این هویت شکل گیرد.
وی با اشاره به اینکه یکی از اهداف دشمن برای ایران، آسیب رساندن به این هویت و بریدن انسان ها از گذشته خود است گفت: بیپناه رها کردن دانش آموز در برابر هجمهها درست نیست و باید برنامه ریزی و اقدام جدی در این حوزه صورت گیرد.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه این مدرسه یک نماد سمبولیک برای توجه به داشته های فرهنگی و تاریخی یک منطقه است خاطر نشان کرد: نسل ما باید خود را متصل به فرهنگ پربار بداند. استمرار این فرهنگ را باید تامین کنیم که این در گرو پیوند دادن امروز با دیروز و فرداست.
حاجی میرزایی در پایان با بیان اینکه علی رغم محدودیتهای موجود در بودجه 99 دولت برای مشارکت با خیرین 2700 میلیارد تومان تضمین داده است، گفت: این رقم متناسب با مشارکت خیرین به آموزش و پرورش تزریق می گردد و امیدارم خیرین و دولت با هم بتوانند نیازها را برطرف کنند.
پایان/111/ش