خبرنگار اجتماعی ، علی الهیار ترکمن در نشست خبری با رسانهها درباره رتبه بندی فرهنگیان، اظهار کرد: به موجب «جزء یک بند الف قانون برنامه ششم توسعه»، دولت موظف شد رتبهبندی فرهنگیان را تدوین و مجلس در قالب بودجه سنواتی اعتبار آن را تصویب کند که برای امسال دو هزار میلیارد تومان اعتبار پیشبینی شده است.
وی ادامه داد: دولت آییننامه رتبهبندی معلمان را تدوین کرد که براساس یک نظام شغلمحور است نه شاغل محور؛ نظامهای حرفهای شغلمحور هستند و براساس صلاحیت و شایستگی فرد، تعریف و تدوین میشوند.
برخی افراد فضایی ایجاد کردند که مشوق مالی در رتبهبندی افزایش حقوق تعریف شود
معاون برنامهریزی و توسعه منابع آموزش و پرورش با اشاره به اینکه در رتبهبندی نحوه ارزیابی رتبهها و امتیازاتی که به معلمان تعلق میگیرد مشخص شده است، گفت: رتبهبندی حرفهای معلمان از احراز و ارتقای صلاحیتها آغاز و به ارتقای کیفیت منجر می گردد و در این زمینه برخی مشوقهای مالی در نظر گرفته خواهد شد اما برخی از افراد فضایی را ایجاد کردند که این مشوق مالی به عنوان افزایش حقوق تعریف شده است.
الهیار ترکمن ادامه داد: نظام آموزش و پرورش کشور برای رتبهبندی اولین تجارب خود را سپری میکند و در یک فاصله کوتاه نمیتوانیم آنچه که هدف کامل رتبه بندی است را محقق کنیم بلکه در یک بازه زمانی با تغییراتی که اعمال می گردد رتبهبندی به نقطه نهایی خواهد رسید.
احکام رتبه یک معلمان بهمن ماه صادر می گردد
وی ادامه داد: 1450 میلیارد تومان به حقوق دی ماه آموزش و پرورش اضافه شد و بر این اساس حقوق معلمانی که در رتبههای دو تا 5 قرار میگیرند در دی ماه براساس رتبهبندی پرداخت شد. رتبه یک در حال احراز است که احکام آنها نیز بهمن ماه صادر خواهد شد.
معاون برنامهریزی و توسعه منابع آموزش و پرورش با اشاره به اینکه بر اساس آییننامه دولت دو کار برای رتبهبندی انجام دادیم، ادامه داد: رتبههای دو تا پنج را تطبیق دادیم؛ یعنی رتبههای گذشته که از پایه تا عالی بود در رتبههای دو تا پنج قرار گرفتند و برای رتبه مقدماتی باید شرایطی فراهم کنیم که صلاحیت عمومی، تخصصی و حرفهای بررسی شود و معیارهای رتبه بندی دو تا پنج تقریبا همان است و تغییری نداشتیم.
الهیار ترکمن بیان کرد: دوستان ما با دقت ورود کردهاند تا قانون رعایت شود چراکه باید به معلمان و نهادهای نظارتی پاسخگو باشیم و در جاهایی ممکن است، برداشتهایی برای فردی پیش بیاید که متفاوت از متن قانون است و فردی دچار این شائبه شود که باید برخی امتیازات به او داده میشد اما این کار محقق نشده است که احتمال این کار به شدت پایین است. با این وجود بازنگری و مرور احکام معلمان با مشارکت استانها انجام می گردد تا مواردی که از سوی فرهنگیان اعلام شده بررسی شود که آیا بر اساس قانون بوده یا خیر.
وی اضافه کرد: فردا جلسه هیأت مرکزی ممیزه را داریم که در آنجا مشکلاتی که فرهنگیان بیان میکنند مرور خواهیم کرد. در هیأت ممیزه راهکارها را بحث میکنیم و از سوی سازمان اداری واستخدامی استعلامها انجام می گردد تا دست ما برای حل مشکلات معلمان باز باشد.
تلاش می کنیم ضریب تعجیل برگردد
معاون برنامه ریزی و توسعه منابع آموزش و پرورش گفت: افرادی هم قرار بود در یک بازه زمانی مشخص رتبه بالاتری را کسب کنند اما با رتبهبندی جدید این کار برای آنها ملغی شده است، برای حل این گروه از افراد هم تلاش میکنیم. همچنین تلاش ما این است که ضریب تعجیل برگردد اما این منوط به تأئیدیه سازمان اداری و استخدامی است.
الهیار ترکمن ادامه داد: هنوز آثار برخی اقدامات دولت دهم برای افزایش امتیازاتی در احکام فرهنگیان که از سوی دیوان عدالت اداری ابطال هم شد پاک نشده است و حتی ما باید مابهالتفاوتها را برگردانیم که در این باره مقاومت میکنیم. ما مخالف آن هستیم که بدون قانون، بندی را در احکام فرهنگیان درج کنیم و نمیخواهیم برای خوشایند افراد موردی را در بند حقوقی لحاظ کنیم که بعدا نهادهای نظارتی آن را ابطال کنند، در گذشته سختی کار حذف شد اما ما برای بازگشت آن تلاش کردیم و مصوبه مربوط را گرفتیم که هم اکنون برقرار شده است.
وی تأکید کرد: درباره رتبه بندی زمینه قانونی را فراهم و مشکلات را برطرف میکنیم تا سود آن برای تمام فرهنگیان ایجاد شود.
پایان/