سایت کاریابی جویا کار

برای عضویت در کانال فرهنگیان در تلگرام کلیک کنید

ایوبی: تخریب بناهای فرهنگی میراث جراحت بر روح بشر است

دسته بندي: اخبار / اخبار فرهنگیان
7 بهمن

خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ حجت‌الله ایوبی، رئیس کمیسیون ملی یونسکو در نشست هم‌اندیشی حفاظت از اموال فرهنگی ملت‌ها و میراث بشری، با بیان اینکه هفتاد سال پیش بعد از جنگ جهانی دوم اندیشه‌ای زیبا رویید، گفت: در آن زمان بشر به دنبال آرمان‌شهر صلح و گفت‌وگو می‌گشت و با توجه به اینکه می‌دانست جنگ از ذهن بشر آغاز می گردد، قصد داشت آیینه ذهن بشر را پاک کند. به همین دلیل در یونسکو گردهم آمدند تا ضمیر انسان را از خشونت پاک کنند و اصالت‌ها، آیین‌ها و خویشتن آنها را به خودشان نشان دهند. 

رئیس کمیسیون ملی یونسکو تاکید کرد: این سازمان با ثبت میراث ملموس و غیرملموس قصد دارند یادآوری کنند بشر خانواده‌ای بزرگ در جهان است و این آثار فرهنگی میراث همه بشر است.

ایوبی با بیان اینکه زر و زور، ثروت و سرمایه نیست، تصریح کرد: داشته‌های فرهنگی، آیین‌ها و رنگها ثروت است که باید قدر این داشته ها را بدانیم. زور در بازو و زر در ترازو چالش‌برانگیز است و برای جهان تکثر و رقابت مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد اما جهان فرهنگ، جهان جان، معنا و یگانگی است؛ در معانی، اعداد جایگاهی ندارند زیرا جهان فرهنگ، جهان جان و روح است اما تفرقه رویه حیوانی است. 

رئیس اسبق سازمان سینمایی با تأکید بر اینکه تخریب و تهدید بناهای فرهنگی، میراث جراحت بر روح خانواده بشر است، اظهار کرد: به همین دلیل است زمانی که ارگ بم فرو می‌ریزد یا بغداد غارت می گردد، همه جهان عزادار می گردد زیرا وقتی پرِ سیمرغ فرهنگ و هنر بر سرزمینی می‌افتد، جوشش شور و عشق و میعادگاه همه انسان‌ها می گردد.

وی ادامه داد: روح بشر آینه‌ای است که باید آن را در باورها و اصالت‌ها بجوید و پیام یونسکو همین است که فرهنگ و تاریخ اصالت هستند و باید داشته های خود را در فرهنگ و تاریخ باورهای خود بجوییم.

رئیس کمیسیون ملی یونسکو همچنین با بیان اینکه هر سال در یونسکو دو رویداد در فهرست تجلیل خود می‌گذاریم، گفت: در دو سال گذشته به نام "شیخ اشراق"،  سهروردی شهید راه ادب و عرفان و عشق برگزار کردیم که از نامداران دانشگاه جندی شاپور است.

به گفته ایوبی، 1750 سال پیش دانشگاهی با نام جندی شاپور با بیش از هزار دانشجو و 500 عضو هیأت علمی با منشور علمی در ایران وجود داشت. 

وی ادامه داد: از امسال همزمان با سال 2020 دو شخصیت برجسته ایران را گرامی می داریم؛ نخست فارابی که با قزاقستان به صورت مشترک داریم و دیگری عطار نیشابوری است.

، در پایان نیز از سردیس سهروردی رونمایی شد که به گفته ایوبی پرتره مشخصی از آن وجود ندارد و تنها طراحی از تحقیقات جمع آوری شده است.

پایان/

برای عضویت در کانال فرهنگیان در تلگرام کلیک کنید

منبع خبراخبار فرهنگیان - تسنیم
اشتراک گذاري در:تلگرام کلوب فيس نما لينکداين گوگل پلاس توئيتر فيس بوک
ارسال نظر
عکس خوانده نمی شود
دسته بندی ها
تبلیغات متنی