خبرنگار اجتماعی ؛ دستورالعمل سنجش و پذیرش دانشآموزان در مدارس استعدادهای درخشان "سمپاد" به استانها ابلاغ شده است.
بر اساس این دستورالعمل، دفترچه راهنمای ثبتنام و شرکت در فرایند سنجش و آزمون ورودی مدارس استعدادهای درخشان "سمپاد" از طریق سامانه ثبتنام به نشانی http://azmoon.medu.ir در اختیار داوطلبان قرار میگیرد, مشخصات مدارس استعدادهای درخشان سراسر کشور هنگام ثبتنام قابل مشاهده خواهد بود.
ثبتنام پایه هفتم و دهم مدارس استعدادهای درخشان از 26 بهمن
ثبتنام داوطلبان سنجش پایه هفتم و آزمون ورودی تکمیل ظرفیت پایه دهم از روز شنبه 26 بهمن 98 تا روز شنبه 3 اسفند 98 به مدت هشت روز از طریق سامانه ثبت نام به نشانی http://azmoon.medu.ir انجام می گردد.
تمام فرآیند ثبتنام به صورت اینترنتی توسط داوطلبان انجام خواهد شد و مدارس محل تحصیل داوطلبان صرفاً متعهد به ارائه رمز همگام به دانشآموزان هستند.
کارت ورود به جلسه آزمون مدارس استعدادهای درخشان "سمپاد" قبل از تاریخ برگزاری از طریق سامانه ثبتنام در اختیار داوطلبان قرار میگیرد؛ شرکت داوطلبان در جلسه سنجش بدون ارائه کارت ورود به جلسه ممنوع است.
آزمون پایه هفتم و دهم مدارس استعدادهای درخشان 4 اردیبهشت 99
سنجش پایه هفتم دانشآموزان داخل و خارج از کشور رأس ساعت 9 صبح روز پنجشنبه 4 اردیبهشت 99 به صورت همزمان و نیز آزمون ورودی پایه دهم برای دانشآموزان داخل و خارج از کشور رأس ساعت 14 بعدازظهر روز پنجشنبه 4 اردیبهشت 99 به صورت همزمان برگزار می گردد.
مراحل ثبتنام داوطلبان
1. تکمیل نمون برگ اینترنتی تقاضانامه ثبتنام؛ داوطلبان باید پس از ورود به سامانه ثبتنام به نشانی http://azmoon.medu.ir نسبت به تکمیل تقاضانامه ثبتنام اقدام کنند.
2. بارگذاری فایل عکس داوطلب؛ جهت ثبتنام فایل عکس با ابعاد حداکثر 200.300 یا 300.400 پیکسل در قالب "gpg" با زمینه سفید مربوط به سال جاری دانشآموز مورد نیاز است.
3. پرداخت وجه ثبتنام؛ به استناد ماده 14 قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت مصوب سال 80، مبلغ ثبتنام 25 هزار تومان است که صرفاً از طریق درگاه اینترنتی سامانه ثبتنام دریافت خواهد شد.
مبلغ فوق ثابت بوده و جز این مبلغ دریافت هرگونه وجهی تحت هر عنوان ممنوع است.
4. دریافت شماره پیگیری ضروری است، داوطلبان پس از طی مراحل ثبتنام شماره پیگیری را دریافت کنند و آن را جهت استفادههای بعدی نزد خود نگه دارند.
ضوابط و شرایط ثبتنام داوطلبان ورودی دبیرستانهای دوره اول و دوم استعدادهای درخشان
ضوابط و شرایط ثبتنام
1.داشتن تابعیت ایرانی، ثبتنام اتباع غیر ایرانی تابع بخشنامه مورخ 6 تیر 97 مرکز امور بینالملل و مدارس خارج از کشور است.
کسب مقیاس خیلی خوب در تمام دروس برای ثبتنام در آزمون پایه هفتم
2. کسب مقیاس "خیلی خوب" در تمام دروس نوبت دوم پایه پنجم ابتدایی در سال تحصیلی 97-98 و کسب مقیاس "خیلی خوب" در تمامی دروس در نوبت اول پایه ششم در سال تحصیلی 98-99 جهت ثبتنام سنجش پایه هفتم.
چنانچه داوطلبی در مجموع دو سال تحصیلی مذکور حداکثر در یک عنوان درسی مقیاس "خوب" را کسب کرده باشد ثبتنام او بدون مانع است.
داشتن حداقل معدل 19 شرط ثبتنام در آزمون ورودی پایه دهم
3.داشتن حداقل معدل کل سالانه 19 در پایه هشتم خرداد سال تحصیلی 97-98 جهت ثبتنام آزمون ورودی پایه دهم.
دانشآموزان پایه نهم مدارس استعدادهای درخشان "سمپاد" از شرکت در آزمون ورودی معاف هستند، پذیرش نهایی این دسته از دانشآموزان در پایه دهم منوط به احراز شرایط ادامه تحصیل در پایه نهم سال تحویل 98-99 در مدارس استعدادهای درخشان است
ویژگیهای ابزار سنجش پایه هفتم
محتوای این سنجش "هوش"، "استعداد" و "خلاقیت" است که ابزار آن توسط متخصصان مربوط طراحی می گردد.
به ازای هر پاسخ صحیح سه نمره مثبت و به ازای هر پاسخ غلط یک نمره منفی برای داوطلب در نظر گرفته می گردد برای سوالات بدون پاسخ نمرهای منظور نخواهد شد.
مواد امتحانی، تعداد و ضریب سوالات آزمون پایه دهم
1. محتوای آزمون مدارس استعدادهای درخشان "سمپاد" مشتمل بر دو دسته سوالات استعداد تحلیلی و استعداد تحصیلی است 50 درصد امتیاز آزمون مربوط به سوالات استعداد تحلیلی و 5050 درصد آن مربوط به سوالات استعداد تحصیلی است.امتیاز آزمون از طریق وزندهی به نمره کل استعداد تحلیلی و تحصیلی به نسبت 50 درصد و 50 درصد محاسبه می گردد.
2. منابع، تعداد و ضریب سوالات آزمون ورودی پایه دهم مدارس استعدادهای درخشان "سمپاد" و مدت زمان پاسخگویی آنها به شرح جدول زیر است:
3. سوالات استعداد تحلیلی به شیوه چهار گزینهای به منظور ارزیابی توانایی تحلیل، ریشه یابی، طبقهبندی و سازماندهی مطالب و مباحث گوناگون طراحی می گردد.
4. سوالات استعداد تحصیلی به شیوه چهار گزینهای در سطح محتوای کتابهای درسی با تأکید بر سطوح بالای شناختی، تلفیق دانش، مفاهیم و مهارتهای دو یا چند ماده درسی در برخی از سوالات طراحی می گردد.
5. سوالات درس قرآن و معارف اسلامی از محتوای مشترک داوطلبان اهل تشیع و تسنن طراحی می گردد اما داوطلبان اقلیتهای دینی رسمی کشور به سوالات مشترک اقلیتهای دینی بر اساس محتوای کتاب تعلیمات ادیان الهی و اخلاق ویژه اقلیتهای دینی پایه هشتم سال 97 و پایه نهم چاپ سال 98 پاسخ خواهند داد.
6. به ازای هر پاسخ صحیح، سه نمره مثبت و به ازای هر پاسخ غلط یک نمره منفی برای داوطلب در نظر گرفته می گردد برای سوالات بدون پاسخ نمرهای منظور خواهد شد.
ظرفیت، ضوابط و شرایط پذیرش دانشآموز در مدارس استعدادهای درخشان "سمپاد"
1. ظرفیت پذیرش دبیرستانهای دوره اول و دوم مدارس استعدادهای درخشان "سمپاد" در هر شهرستان با در نظر گرفتن مناطق تحت پوشش، بر اساس پیشنهاد اداره کل آموزش و پرورش استان و با تأیید سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان تعیین شده است که در هنگام ثبتنام الکترونیکی از طریق سامانه ثبتنام به اطلاع داوطلبان میرسد.
در مواردی که تعداد داوطلبان شرکتکننده در آزمون، متقاضی یک رشته تحصیلی در هر یک از دبیرستانهای دوره دوم استعداد های درخشان کمتر از حد نصاب مورد نیاز بوده یا نمرات آنان کمتر از حد قابل قبول باشد به تشخیص سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان، اسامی قبولشدگان آن رشته تحصیلی در مدرسه مذکور کمتر از ظرفیت اعلام شده تعیین و با هماهنگی استان و در نظر گرفتن سایر شرایط، حداکثر معادل ظرفیت کاسته شده از آن رشته به ظرفیت پذیرش رشتههای دیگر ادامه داده خواهد شد.
2. پذیرش دانشآموزان شرکتکننده در آزمون برای ورود به دبیرستان دوره اول استعدادهای درخشان صرفاً بر اساس نتیجه سنجش داوطلبان و برای دوره دوم استعدادهای درخشان بر اساس رتبه مبتنی بر امتیاز کل آزمون ورودی خواهد بود.
3. با توجه به ضوابط خاص نقل و انتقال در مدارس استعدادهای درخشان لازم است داوطلبان دبیرستانهای استعدادهای درخشان مورد نظرشان را با توجه به محل سکونت خود در سال تحصیلی 99-1400 با توجه به منطقه، ناحیه آموزش و پرورش محل استقرار مدارس استعدادهای درخشان انتخاب کنند.
حوزه امتحانی داوطلبان سنجش هفتم با آزمون ورودی پایه دهم بر اساس منطقه آموزشی محل تحصیل سال تحصیلی 98-99 آنان تعیین خواهد شد.
4. در شهرستانهایی که دارای چند دبیرستان دوره اول استعدادهای درخشان هستند، داوطلبان میتوانند حداکثر سه دبیرستان دوره اول استعدادهای درخشان و در شهرستانهایی که دارای چند دبیرستان دوره دوم استعدادهای درخشان هستند، داوطلبان در انتخاب مدرسه مورد نظر خود در سطح شهرستان اختیار کامل دارند و هر داوطلب میتواند حداکثر سه دبیرستان دوره دوم استعدادهای درخشان را به ترتیب اولویت در نمون برگ تقاضانامه خود انتخاب کنند ضمناً داوطلبان آزمون ورودی دوره دوم متوسطه در اولویتهای انتخابی خود در زمان ثبتنام در آزمون صرفاً مجاز به انتخاب یک رشته تحصیلی هستند.
پایان/