خبرنگار اجتماعی ، رضوان حکیمزاده در نشست خبری امروز خود با اشاره به اینکه شهادت سردار سلیمانی اتفاق تلخی بود، اظهار کرد: ما به عنوان متولیان تعلیم و تربیت تلاش میکنیم شخصیت این شهید از جمله اخلاق، شجاعت و صبر او را به کودکان که تجربهای از شهدای دوران جنگ را ندارند منتقل کنیم.
حکیمزاده ادامه داد: رویکرد اصلی معاونت ابتدایی نگاه تخصصی به دوره ابتدایی بر اساس سه اصل است؛ اصل نخست این است که دانشآموز صاحب کرامت است، اصل دوم تأکید دارد که دانشآموز بزرگسال نیست و اصل سوم برنقش معلم به عنوان الگو اشاره میکند. در راستای حفظ کرامت دانشآموزان دبستانی تلاش میکنیم کرامت هیچ کودکی خدشهدار نشود بر این اساس حذف آزمونها و رقابت در دوره ابتدایی مدنظر است. از سوی دیگر امنیت روانی دانشآموزان باید در مدارس مورد توجه باشد.
حکیمزاده با اشاره به جایگزینی طرح عید و داستان به جای پیک نوروزی گفت: نوروز سال 99 نیز پیک نوروزی نداریم و دانشآموزان باید مهارتهای عملی و دستورزی را تمرین کنند.
وی با اشاره به تهیه بسته خشونتزدایی همه جانبه، ادامه داد: این بسته آماده ابلاغ به مدارس بود اما به دلیل آنکه وزیر آموزش و پرورش از هر معاونتی خواست تا بسته کاملی در راستای سند تحول بنیادین ارائه کنند ما نیز بسته ای را با رویکرد حرکت به سمت مهارت محوری تهیه کردیم که در آنجا معاونت ابتدایی بر خشونت زدایی از مدارس و تأمین امنیت روانی دانشآموزان اشاره کرد.
اختصاص سهمیه بنزین راهبران آموزشی
حکیم زاده با اشاره به افزایش تعداد راهبران آموزشی عنوان کرد: 2878 راهبر آموزشی در سال جاری داریم همچنین سهمیه بنزین راهبران آموزشی تأمین شد که دو روز گذشته توسط وزارت کشور ابلاغ شد.
نگرانی برای توسعه پیشدبستانی و تامین به موقع اعتبارات
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به دوره پیشدبستانی ادامه داد: تعمیم دوره پیشدبستانی در مناطق دو زبانه از برنامههای اصلی است و دو بخشنامه مهم را برای ساماندهی پیش دبستانی در فضاهای دولتی ابلاغ کردیم، امیدواریم با تخصیص به موقع اعتبارات دغدغههای ما برای توسعه پیشدبستانی رفع شود. هماکنون نرخ پوشش پیش دبستانی در مناطق روستایی به 56 درصد رسیده است.
حکیمزاده درباره آمار ثبتنام دوره ابتدایی تصریح کرد: امسال هشت میلیون و 278 هزار و 135 دانشآموز در دوره ابتدایی ثبتنام کردند که افزایش 2.57 درصدی را نسبت به سال گذشته دارد؛ همچنین 345 هزار دانش آموز اتباع داریم که 0.11 درصد افزایش نسبت به سال قبل داشته است.
کاهش 3.87 درصدی معلمان مدارس ابتدایی
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با اشاره اینکه 239 هزار و 705 معلم ابتدایی داریم گفت: این تعداد 3.84 درصد کاهش را نسبت به سال قبل دارد و نتیجه آن افزایش تراکم دانشآموزان در کلاسهای درس است.
مذاکره با سازمان استخدامی برای تغییر روشهای اختصاص معلم به دوره ابتدایی
حکیمزاده بیان کرد: کاهش تراکم کلاسهای درس یکی از مطالبات جدی ما است و در این رابطه هفته گذشته جلسهای با آقای انصاری رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور داشتیم، این سازمان بر مبنای مقایسه میانگین کل دانشآموز و معلم تخصیص نیروی انسانی را انجام میدهد در حالی که مصوبه 888 شورای عالی آموزشوپرورش تأکید دارد این میانگین اشتباه است و باید نسبت کلاس درس به معلم در نظر گرفته شود.
وی ادامه داد: در حال حاضر ستاد منابع نیروی انسانی با حکم وزیر در آموزش و پرورش تشکیل شده است و در جلسه این ستاد هم همین محاسبه نسبت کلاس به معلم در نظر گرفته شده است. امیدواریم موافقت سازمان امور اداری و استخدامی کشور را جلب کنیم چرا که وقتی تعداد دانشآموز در کلاس زیاد باشد و این اتفاق بیشتر در مدارس مناطق محروم و دولتی مشاهده می گردد، کیفیت یادگیری و اختصاص زمان به هر دانشآموز کاهش مییابد و اینجا عدالت آموزشی زیر سوال میرود.
حکیمزاده درباره جذب دانشآموزان بازمانده از تحصیل مطرحکرد: در سال تحصیلی 98 توانستهایم 36 هزار و 444 کودک بازمانده از تحصیل را جذب کنیم که در مقایسه با سال قبل افزایش 1.07 درصدی را نشان میدهد.
وی با اشاره به اینکه 185 هزار دانش آموز عشایری در 12 هزار و 500 کلاس و 6100 مدرسه تحصیل میکنند، گفت: 4167 هنرآموز عشایری داریم و 907 نفر در مراکز آموزش عالی پذیرفته شدهاند همچنین 72 درصد معلمان عشایر مدرک تحصیلی کارشناسی دارند و شمار مدارس چادری را کاهش دادهایم و مدارس کانتیری را جایگزین کردهایم.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه برای اجرای اساسنامه مدارس عشایری گام رو به جلویی صورت گرفته و رایزنی برای ردیف مستقل اعتباری صورت گرفت گفت: اکنون این مورد در کمیسیون تلفیق قرار دارد و امیدواریم به تصویب نهایی برسد که بودجه لازم برای اجرای این قانون را داشته باشیم.
وی درباره جذب دانشآموزان بازمانده از تحصیل در مدارس ادامه داد: با این مورد که کودکان بازمانده در حاشیه شهرها هستند موافق هستم اما برنامه انسداد مبادی بیسوادی فقط بر روستاها متمرکز نیست و حاشیه شهرها را هم مدنظر دارد، یکی از مشکلات مهاجرت است و به ویژه در سالهای قبل به علت خشکسالی جابجایی بزرگ جمعیت داشتیم به عنوان مثال در شهرستانهای استان تهران افزایش 70 هزار نفری جمعیت دانش آموزی را داشتیم که ناشی از مهاجرت از دیگر شهرها بود.
مرکز پژوهشهای مجلس نمیگوید آمار بازماندگان از تحصیل را از کجا میآورد!
حکیمزاده درباره اعلام آمارهای متناقض درباره بازماندگی از تحصیل از سوی آموزشوپرورش و مرکز پژوهشهای مجلس ادامه داد: مرکز پژوهشهای مجلس نمیگوید که این آمارها را از چه منبعی دریافت میکند اما ما با هماهنگی ثبت احوال آمارهای موالید را با ثبتنام شدگان تطبیق و آمار بازماندگان از تحصیل را استخراج می کنیم.
وی ادامه داد: یک کار پژوهشی انجام دادیم و طبق اطلاعات میدانی مشخص شد فوت، جابجایی و معلولیتهای شدید علت بازماندگی از تحصیل است و تنها 3 درصد به علت عدم دسترسی به معلم و مدرسه از تحصیل بازمانده بودند؛ عوامل بازماندگی از تحصیل بیشتر اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی است و کامل در اختیار آموزشوپرورش نیست البته تقسیم وظایف بین دستگاهها انجام شده و در جلسه اخیر وزیر رفاه و آموزش و پرورش مقرر شد این تفاهمنامه بزودی ابلاغ شود.
پیک نوروزی نداریم/ ممنوعیت آزمونهای چرتکه، کانگورو و لیگ پایا
وی درباره صدور مجوز مراکز پیش دبستانی از آموزش و پرورش عنوان کرد: همه باید مجوز پیش دبستانی را از آموزش و پرورش دریافت کنند و از همکاری سایر دستگاهها مانند بهزیستی به دلیل تحن پوشش بردن نوآموزان پیش دبستانی استقبال میکنیم؛ هماکنون در حال کار بر روی سندی برای تربیت و تعالی در دوره کودکی با چهار دستگاه ذیربط هستیم.
حکیم زاده با اشاره به اینکه امسال نیز پیک نوروزی نداریم، متذکر شد: اگر هر تکلیفی تحت عنوان عیدانه چاپ و هزینه از خانوادهها دریافت شود غیرقانونی است همچنین ممنوعیت ورود کتب کمک درسی و آزمونهایی هچون چرتکه، کانگورو و لیگ علمی پایا همچنان ممنوع است.
پایان/