خبرنگار اجتماعی ؛ ثبتنام دانشآموزان برای سنجش پایه هفتم و آزمون ورودی تکمیل ظرفیت پایه دهم مدارس استعدادهای درخشان "سمپاد" از روز شنبه 26 بهمن 98 آغاز شد و تا امروز شنبه 3 اسفند 98 بهمدت هشت روز ادامه دارد و ثبتنام از طریق سامانه ثبتنام بهنشانی http://azmoon.medu.ir انجام میشود.
دفترچه راهنمای ثبتنام و شرکت در فرایند سنجش و آزمون ورودی مدارس استعدادهای درخشان "سمپاد" از طریق سامانه ثبتنام بهنشانی http://azmoon.medu.ir در اختیار داوطلبان قرار میگیرد و مشخصات مدارس استعدادهای درخشان سراسر کشور هنگام ثبتنام قابل مشاهده خواهد بود.
در همین رابطه، حمید رحمانی؛ معاون مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش پژوهان جوان درباره ثبتنام پایه هفتم و دهم مدارس سمپاد اظهار کرد: دانشآموزان با گرفتن رمز همگام از مدیر مدرسه باید به سامانه اینترنتی به نشانی http://azmoon.medu.ir مراجعه و کار ثبتنام را انجام دهند، مبلغ ثبتنام 25 هزار تومان است که باید به صورت اینترنتی واریز شود.
وی ادامه داد: 5 روز قبل از برگزاری آزمون، کارت ورود به جلسه از طریق سامانه اینترنتی قابل دریافت است و آزمون ورودی پایه هفتم و دهم مدارس استعدادهای درخشان روز پنجشنبه 4 اردیبهشت 99 در دو نوبت صبح و ظهر برگزار میشود، آزمون پایه هفتم ساعت 9 صبح و آزمون پایه دهم ساعت 14 است.
شرایط ثبتنام دانشآموزان در پایه هفتم و دهم مدارس سمپاد
معاون مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش پژوهان جوان درباره شرایط ثبتنام برای پایه هفتم گفت: کسب مقیاس خیلی خوب در تمام دروس پایه پنجم و کسب مقیاس خیلی خوب در تمام دروس نوبت اول سال جاری "پایه ششم" نیاز است.
وی درباره شرایط ثبتنام در آزمون ورودی پایه دهم مدارس سمپاد بیان کرد: دانشآموزان باید در پایه هشتم معدل کل 19 را کسب کرده باشند تا مجاز به ثبتنام باشند.
آزمون پایه هفتم فقط سنجش هوش است
رحمانی درباره شیوه طراحی سوالات آزمون عنوان کرد: طبق مطالعاتی که از اصل ورود دانشآموزان به مدارس سمپاد انجام دادیم، مشخص شد سالهای قبل دانشآموزان صرفاً باید مواد درسی را که در مدارس خوانده بودند امتحان میدادند اما به دلیل تبعات و اضطراب امتحان برای دانشآموزان پایه ششم دبستان که اثرات منفی روانی دارد از سه سال قبل تصمیم گرفتیم آزمون پیشرفت تحصیلی برای ورود به پایه هفتم مدارس سمپاد حذف شود و هماکنون فقط آزمون هوش را داریم که هر سال مطابق با شاخصهای جهانی و ملی استاندارد میشود.
وی ادامه داد: آزمون هوش سال گذشته بسیار با کیفیتتر نسبت به دو سال قبل بود و برای آزمون سال 99 تیمهای تخصصی دانشگاهی و چند تیم ناظر طراحی سوالات هوش را بر عهده دارند که صرفاً هوش و خلاقیت سنجیده میشود بنابراین دانشآموزان نیازی به مطالعه کتابهای کمک آموزشی یا کلاسهای خصوصی ندارند.
آزمون پایه دهم، 50 درصد هوش 50 درصد سوالات درسی
معاون مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش پژوهان جوان درباره طراحی سوالات آزمون پایه دهم مطرح کرد: در این آزمون نیز معیار هوش پررنگ تر شده است به گونهای که 50 درصد سوالات هوش بوده و خلاقیت را میسنجد و 50 درصد سوالات از دروس پایههای هفتم، هشتم و نهم است و از 5 درس قرآن، فارسی، علوم اجتماعی شامل تاریخ، جغرافی و علوم و دروس تخصصی علوم تجربی و ریاضی 50 سوال یعنی از هر درس 10 سوال طرح میشود.
پذیرش دانشآموزان در 4 رشته مهارتی مدارس سمپاد
به گفته رحمانی هماکنون شاهد تنوع رشته در مدارس سمپاد هستیم و از سال قبل سمپاد مهارتی یعنی رشتههای هنرستانی در این مدارس ایجاد شد که دانشآموزان علاقهمند میتوانند شرکت کنند البته با توجه به نیاز استانها رشتهها محدود و شامل 4 رشته پویانمایی، فتوگرافیک، مگاترونیک، شبکه و نرمافزار است که سال گذشته در 4 استان دانشآموزان در رشتههای مهارتی پذیرش شدند اما امسال به 10 استان افزایش یافته است.
17 هزار ظرفیت جذب در پایه هفتم
وی درباره ظرفیت پذیرش در مدارس سمپاد گفت: برای پایه هفتم 17 هزار ظرفیت جذب دانشآموز وجود دارد و چند عامل از جمله ظرفیت مدرسه، سیاست استان و سیاست مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان در تعیین ظرفیت دخیل است.
تیزهوشان جذب میشوند نه درسخوانها!
رحمانی متذکر شد: این ظرفیت براساس نُرم جهانی است که مطابق آن حدود 2.28 درصد جامعه جزو تیزهوشان هستند البته سالهای قبل پذیرش مدارس سمپاد براساس دانشآموزان درسخوان بود و نه تیزهوشان اما هماکنون تلاش داریم تیزهوشان و نه درسخوانها را در این مدارس جذب کنیم.
معاون مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش پژوهان جوان در پایان یادآور شد: سالهای گذشته آزمون مدارس سمپاد و نمونه دولتی یکی بود و باعث ایجاد مشکلات مختلف در اعلام نتایج شد که امسال به صورت مجزا است.
پایان/