رئیس فراکسیون فرهنگیان مجلس شورای اسلامی بر لزوم جذب معلمان حقالتدریس تاکید کرد و گفت: در جایی که معلم کم داریم، استخدام نیروهای حق التدریس نیاز به آزمون ندارد.
بر اساس اطلاعات از همدان، حمیدرضا حاجیبابایی پیش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران ضمن تاکید بر اینکه قلب سند تحول بنیادین، دانشگاه فرهنگیان است، اظهار کرد: اگر دانشگاه فرهنگیان احیاء شود، آموزش و پرورش و سند تحول در آموزش و پرورش زنده شده و اگر دانشگاه فرهنگیان مورد بیتوجهی قرار گیرد، به سمت سند ۲۰۳۰ خواهیم رفت.
وی با بیان اینکه بر اساس سند تحول که در سال ۱۳۹۰ رونمایی شده است، گفت: فعالیت دانشگاه فرهنگیان از سال ۱۳۹۱ شروع شد و دانشگاه شهید رجایی نیز از قبل پرورش نیروهای فنی آموزش و پرورش را عهدهدار بود و این دو دانشگاه تنها مراکز تربیت معلم پیشبینی شدهاند.
رئیس فراکسیون فرهنگیان مجلس شورای اسلامی بیان کرد: این رویکرد در سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری، برنامه ششم توسعه کشور و در ماده ۶۳ سند تحول بنیادین تاکید شده است که باید تنها مرجع جذب نیروی انسانی آموزش و پرورش این دو دانشگاه باشند.
وی به ماده ۲۸ اساسنامه اشاره کرد و گفت: این ماده تصریح دارد که بعضی از رشتههای کمیاب که به عنوان مثال در کل کشور دو نفر مورد نیاز است بر اساس تحلیل هزینه و فایده ایجاد آن رشته نادر به صرفه نیست، میتوان از طریق سایر دانشگاهها جذب نیرو داشت که متاسفانه این ماده مورد سواستفاده قرار داده شده است.
حاجیبابایی در تبیین علت کاهش جذب دانشجو از ۲۵ هزار نفر در سال ۹۲ به سه هزار و ۵۰۰ نفر در سال ۹۶ گفت: از سال ۱۳۹۲ جو عمومی در آموزش و پرورش ایجاد شد که ۱۵۰ هزار نفر نیروی انسانی مازاد در آموزش و پرورش موجود است که این موضوع باعث شد، سازمان برنامه و بودجه ردیفی به آموزش و پرورش ندهد.
وی با طرح این پرسش که چطور آموزش و پرورش پنج سال پیش ۱۵۰ هزار نفر مازاد نیرو داشته، اما اکنون معتقد است، ۱۵۰ هزار نفر نیرو کم دارد، ادامه داد: آمار اعلامی سنوات گذشته واقعی نبوده زیرا اگر سالیانه ۳۰ هزار معلم بازنشسته شده باشند، در حال حاضر طی پنج سال گذشته باید آموزش و پرورش به تعادل رسیده باشد، اما امسال آموزش و پرورش ۱۵۰ هزار نفر کمبود نیرو دارد و این کمبود نیروی انسانی تا پنج سال آینده به ۳۰۰ هزار نفر خواهد رسید.
کننده مردم همدان در مجلس با تاکید بر اینکه برای اداره درست آموزش و پرورش حدود ۹۰۰ هزار نفر نیرو مورد نیاز است، بیان کرد: در حال حاضر بر اساس اعلام آموزش و پرورش میانگین دانشآموز در هر کلاس ۳۵ نفر است که این تعداد در سال ۹۲ به ۲۲.۵ نفر رسیده بود.
وی خاطرنشان کرد: این میزان با حذف کلاسها در مناطق کم جمعیت دانشآموزی به ویژه در دوره متوسطه،کاهش کیفیت آموزش و افزایش تعداد دانشآموزان در یک کلاس، گاهی به ۵۰ نفر هم میرسد.
حاجی بابایی با بیان اینکه در اکثر روستاهای کشور کلاسهای دوره متوسطه تعطیل شده است، گفت: تلاش برای ایجاد عدالت آموزشی با ایجاد کلاس در روستاهای دور و دسترسی دانشآموزان به آموزش و پرورش به نتیجه رسیده بود، که با این اشتباه استراتژیک یعنی اعلام مازاد نیروی انسانی، کاهش هزینهها و خصوصیسازی آموزش و پرورش متاسفانه در این روند خلل ایجاد شد.
وی با اشاره به اینکه واگذاری مدارس دولتی به بخش خصوصی در پنج سال گذشته انجام شد، تصریح کرد: برای مثال در شهر تهران مدرسهای با ۵۰۰ نفر دانشآموز، در شهریورماه با ترخیص نیروها به بخش خصوصی واگذار شد و فردی که مدرسه را اجاره کرده بود، نیروهای خارج از ضابطه و بدون آزمون جذب کرد، که این اقدام کاملاً مخالف مصوبات مجلس بود.
وزیر اسبق آموزش و پرورش بیان کرد: در سال نخست تاسیس دانشگاه فرهنگیان ۲۵ هزار و ۵۰۰ نفر دانشجو جذب شد و پیشبینی میشد سال بعد ۳۰ هزار دانشجو جذب دانشگاه فرهنگیان شوند به طوری که سالانه ۳۰ هزار دانشجو متوازن با ۳۰ هزار نفر فرهنگی که بازنشسته میشوند.
وی ادامه داد: در وضعیت فعلی و با کمبود ۱۵۰ هزار نفری، باید سالانه حداقل ۵۰ هزار دانشجو جذب دانشگاه فرهنگیان شوند و کمتر از این رقم به مشکل برخواهد خورد.
حاجیبابایی تاکید کرد: با توجه به ظرفیتهای موجود از جمله فضای آموزشی، نیروی انسانی (حدود ۳۰ تا ۴۰ هزار معلم با تحصیلات دکترا در کشور وجود دارد) و بودجه که مجلس نهایت همکاری را با این دانشگاه خواهد داشت، دغدغه جذب دانشجو وجود ندارد که البته وزیر آموزش و پرورش هم درخواست جذب ۲۵ هزار دانشجو را به نهادهای ذیربط اعلام نموده است.
وی در خصوص طرح تعطیلات زمستانی مدارس با بیان اینکه در حال حاضر اعلام نظر نمیکنم و آن را به نظر کارشناسی مجلس موکول میکنم، گفت: تعطیلات زمستانی باید در مجلس و پس از کار دقیق کارشناسی تصویب شود، که البته چند بار این موضوع در مجلس مطرح و به دلیل عدم توجیه هزینههای آن مصوب نشده است.
رئیس فراکسیون فرهنگیان در پاسخ سوالی مبنی بر اینکه جایگاه شورای عالی آموزش و پرورش برای تصویب این موضوع ادامه داد: شورای عالی آموزش و پرورش نمیتواند مصوبهای که بار مالی داشته را مصوب کند، این دقیقاً همان نگاهی است که شورای نگهبان در تایید قوانین مجلس دارد.
وی با بیان اینکه سند تحول نسخه شفابخش آموزش و پرورش و نقطه عطف آن دانشگاه فرهنگیان است، اضافه کرد: بند ۳-۱۱ سند تحول تصریح دارد باید در جهت افزایش انگیزه دانشآموزان نخبه، برتر و برخوردار از صلاحیتهای علمی، انقلابی و شخصیتی برای ورود به دانشگاه فرهنگیان با برقراری انگیزههای مادی و معنوی از قبیل حقوق در دوره دانشجویی، ارتقای سطح آموزشی و نظام بازآموزی مستمر علمی و تسهیل در ادامه تحصیل با توجه به نظام رتبهبندی ایجاد شود.
حاجیبابایی بر لزوم جذب معلمان حقالتدریس تاکید کرد و با بیان اینکه در جایی که معلم کم داریم، استخدام نیروهای حق التدریس نیاز به آزمون ندارد، ادامه داد: در این موضوع دو سوال وجود دارد که اگر اینها معلم بوده و بر تدریس تسلط دارند، نیاز به آزمون ندارد و اگر معلم نبوده و شایستگی تدریس ندارند، چرا آموزش و پرورش اجازه ورود آنها را حداقل در پنج سال گذشته به کلاسهای درس و معلمی فرزندان ما داده است؟
وی در توضیح جذب معلمانی که با برچسب خدماتی عنوان میشوند، گفت: در رویکردی که قبل از ما وجود داشت، معلم نباید جذب میشد بلکه تنها نیروهای خدماتی از طریق شرکتهای خدماتی جذب میشدند.
وزیر اسبق آموزش و پرورش اضافه کرد: تعداد بسیاری از جوانان با مدارک لیسانس و فوق لیسانس با عنوان خدمتگذار اما در اصل معلم وارد آموزش و پرورش شدند و عنوان معلمی را به معلمانی که با عنوان خدمتگذار مشغول تدریس بودند، برگرداندیم.
وی با اشاره به اینکه تنها در شهر تهران یکهزار و ۹۰۰ فوق لیسانس و لیسانس این وضعیت را داشتند، گفت: به ما میگویند شما خدمتگذاران را معلم کردید که باید به اینها گفت، شما معلمان را خدمتگذار کرده بودید که ما عنوان معلمی را به آنها بازگرداندیم.
حاجی بابایی به تاثیر جذب سالانه ۳۰ هزار جوان در دانشگاه فرهنگیان اشاره کرد و گفت: ایجاد اشتغال ایمن و پایدار و کاهش نرخ بیکاری از پیامدهای دیگر این اقدام است.
وی با اشاره به توانمندی نیروهای آموزش و پرورش که دارای مدرک دکترا هستند، یادآور شد: این گروه از معلمان به شیوههای آموزش و نظریههای یادگیری و صلاحیت حرفهای معلمی اشراف دارند.
رئیس فراکسیون فرهنگیان گفت: از آنجا که ۷۰ درصد صلاحیتهای آموزش و تدریس و ۳۰ درصد دانش تخصصی برای اساتید مهم است، معلمان این مزیت را دارند که در کنار صلاحیتهای تخصصی رشته مربوطه، شیوههای تدریس و آموزش را میشناسند و در دانشگاه فرهنگیان موفق خواهند بود.
منبع :
برای مشاهده آخرین اخبار استخدام مربیان حق التدریس اینجا کلیک نمایید