بر اساس اطلاعات ، احمد رضا دوراندیش اظهار کرد: تعدیل دروس فنیوحرفهای و تلفیق دانش، مهارت و نگرش در دروس، کاهش حجم کتابهای درسی، آموزش و ارزشیابی مبتنی بر شایستگی و عبور از حافظه محوری از جمله مهمترین تغییرات آموزشهای فنی و حرفهای بر اساس اسناد بالا دستی است.
وی ادامه داد: در رویکرد جدید، فعالیتهای یادگیری طراحی شده که نیازمند تعامل میان هنرجو و هنرآموز و متن کتاب درسی است و پاسخ فعالیتها را در خارج از کتاب درسی و در محیط واقعی زندگی و کار باید جستوجو کرد.
دوراندیش با بیان اینکه پیشرفت فنآوری در حوزه مشاغل، خود نیازمند کسب دانش است، بر ورود بیشتر ناشران به این حوزه نیز تأکید کرد.
عضو کمیته علمی شانزدهمین جشنواره کتاب رشد ادامه داد: یکی از ویژگیهای آموزشهای فنی و حرفهای، تناسب این آموزشها با نیازهای دنیای کار است و کتابهای آموزشی و تربیتی باید تکمیل کننده این آموزشها باشند.
وی با اشاره به پیگیری سیاست چندتألیفی و مرزگستری در سازمان پژوهش گفت: این سیاست بر مشارکت استانها و بخشهای غیر دولتی در تولید، تکمیل و غنی سازی مواد درسی تأکید دارد و نوید بخش مشارکت هر چه بیشتر ناشران خواهد بود.
دوراندیش در پایان از حضور کم رنگ ناشران فنی و حرفهای در این دوره از جشنواره گلایه کرد و گفت: شاید لازم باشد جشنواره در نحوه دریافت کتاب از ناشران فنی گامهای متفاوتتری بردارد. ضمن آنکه اگر ناشران اطمینان بیشتری از حمایتهای بعدی در فروش کتابهایشان داشته باشند، مشارکت بیشتری خواهند داشت.
لازم به ذکر است که شانزدهمین جشنواره کتابهای آموزشی و تربیتی رشد با معرفی کتابهای برگزیده، 12 آذر ماه در تهران برگزار میشود.
پایان/