سایت کاریابی جویا کار

برای عضویت در کانال فرهنگیان در تلگرام کلیک کنید

سهم عمده کمک درسی‌ها از بازار کتاب‌های نامناسب

دسته بندي: اخبار / اخبار فرهنگیان
5 آذر

بر اساس اطلاعات خبرنگار اجتماعی ، محمد ناصری مدیرکل انتشارات و تکنولوژی آموزشی اظهار کرد: کتاب‌های کمک درسی در دبستان‌ها ممنوع است و با وجود اینکه ممکن است برخی کتابها مفید باشد به دلیل ضررهای بیشتر آن و تحمیل هزینه‌های مالی سنگین به خانواده‌ها استفاده از آن در دوره ابتدایی ممنوع شد و وزیر آموزش و پرورش اعلام کرد به هیچ عنوان کتابهای کمک درسی را در دبستان‌ها نمی‌پذیریم.

وی ادامه داد: کتاب‌های کمک درسی در دوره متوسطه اول و دوم می‌تواند مورد استفاده قرار بگیرد این کتاب‌ها جزو برنامه درسی نیست اما می‌تواند دانش‌آموزان را تقویت کند و معلم باید مجوز استفاده از این کتابها را از شورای مدرسه بگیرد و به صورت اختیاری آنها را به دانش‌آموزان توصیه کند.

مدیرکل انتشارات و تکنولوژی آموزشی بیان کرد: اگر کتاب کمک درسی وارد مدارس شده اما باعث تحمیل هزینه اقتصادی به خانواده‌ها و هدررفت کاغذ آن هم در شرایطی که با محدودیت آن مواجه هستیم شود و از سوی دیگر وقت کلاس درس را که سهم کتاب درسی است بگیرد، استفاده از آن محل مناقشه است.

ناصری خاطرنشان کرد: رصد دائم کتاب‌های کمک درسی مناسب براساس مصوبه 828 شورای عالی آموزش و پرورش انجام می‌شود و این مصوبه سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی را موظف نموده است که برای سازماندهی و مدیریت فرآیند آموزشی و تربیتی به منظور استفاده در مدارس اقدام کند و فرصتی را برای استفاده از بخشهای دولتی و غیردولتی فراهم کند.

وی با اشاره به اینکه در بخش دولتی 4 ناشر با آموزش و پرورش همراهی می‌کنند، ادامه داد: راهنماهایی را تولید کردیم که تبیین می‌کند وقتی کتاب کمک درسی می‌خواهد پشتیبان کتاب درسی باشد باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد و این راهنماها بعد از کتاب‌های جدید التألیف به روز شده‌اند.

مدیرکل انتشارات و تکنولوژی آموزشی با اشاره به اینکه در جشنواره کتاب‌های کمک آموزشی رشد 16 عنوان کتاب سال و 22 عنوان کتاب تقدیری در روز 12 آذر معرفی خواهند شد، ادامه داد: از منابع آموزشی غیرکتبی هم نمایشگاهی برگزار می‌شود که مدارس می‌توانند از آن بازدید کنند و برخی محصولات می‌تواند برای تجهیز کتابخانه‌های مدارس مناسب باشد.

ناصری عنوان کرد: باید به این مقوله توجه داشت که ما هیچ ناشری را تأیید نمی‌کنیم بلکه کتاب‌ها را بررسی و تأیید می‌کنیم و عمده کتاب‌های نامناسب در فرآیند بررسی جزو کتاب‌های کمک درسی هستند که 70 درصد آنها نامناسب است.

وی تأکید کرد: فهرست کتاب‌های مناسب را روی سایت معرفی می‌کنیم که 200 تا 300 عنوان است و بالغ بر 90 درصد آنها کتاب کمک درسی نیست و شامل داستان، ادبیات، دایره المعارف است و تعداد انگشت شمار آن کتابهای کمک درسی استاندارد است. منظور ما از کتاب مناسب کتابی است که به صورت عمومی دانش آموز را ارتقا دهد.

مدیرکل انتشارات و تکنولوژی آموزشی عنوان کرد: اغلب کتاب‌های ما حتی در حوزه مهارت و سبک زندگی ترجمه ای است و این ترجمه یعنی اینکه سبک زندگی دیگران را به ایران می‌آوریم بنابراین کتاب‌های ترجمه‌ای را که بیشترین همخوانی با فرهنگ ما دارند را تأیید کنیم.

پایان/

برای عضویت در کانال فرهنگیان در تلگرام کلیک کنید

منبع خبراخبار فرهنگیان - تسنیم
اشتراک گذاري در:تلگرام کلوب فيس نما لينکداين گوگل پلاس توئيتر فيس بوک
ارسال نظر
عکس خوانده نمی شود
دسته بندی ها
تبلیغات متنی