خبرنگار اجتماعی ، مهراله رخشانیمهر در مراسم تکریم از خیرین مدرسهساز کرمانشاه اظهار کرد: برای مدارس که ساختمانهایی با اهمیت زیادی هستند انتظار این هست که در برابر زلزله آسیب نبینند و ضریب ایمنی آنها در برابر زلزله 20 درصد بیشتر باشد، به همین دلیل هزینه ساخت مدارس بیشتر میشود.
وی ادامه داد: 21 آبان سال 96 در سر پل ذهاب زلزلهای آمد و بخشی از یک مدرسه قدیمی فرو ریخت اما بقیه مدارس فقط آسیب دیدند و فرونریختند. به گونهای که ساختمان اصلی مدرسه در جای خود باقی ماند.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور گفت: در استان کرمانشاه 718 مدرسه داشتیم که 78 مدرسه در جریان زلزله آسیب دید که از این تعداد 53 مدرسه روستایی و 25 مدرسه شهری بود.
رخشانیمهر ادامه داد: در سال 87 مقرر شد 4 میلیارد دلار برای تخریب و نوسازی مدارس اختصاص دهند و سازمان نوسازی به دلیل نبود ضوابط و دستورالعملهای مقاومسازی ساختمانها، ناچار شد خود آن را انجام دهد که به تایید سازمان مدیریت رساندیم. بر این اساس از سال 85 به بعد مدارسی که ساخته شدند در برابر زلزله تخریب نشدهاند.
وی تصریح کرد: سال 94 دومین نشست بینالمللی سران مدارس ایمن، در تهران برگزار شد و به ایران مسئولیت دادند دانش مدارس ایمن را در اختیار سایر کشورها قرار دهد و یکسال بعد جایزه بینالمللی ساساکاوا را در حوزه ایمنی مدارس دریافت کردیم.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور ادامه داد: 111 خیر حقوقی و 49 خیر حقیقی مسئولیت ساخت 710 کلاس درس به تعداد 160 مدرسه را در کرمانشاه بر عهده گرفتند که 59 مدرسه را اول مهر تحویل دادیم وهم اکنون 17 مدرسه را تحویل خواهیم داد.
رخشانیمهر در پایان خاطر نشان کرد: قبل از زلزله سرانه فضای آموزشی 6.58 متر مربع بود که با افتتاح این مدارس به 7.21 متر مربع میرسد.
پایان/