سایت کاریابی جویا کار

برای عضویت در کانال فرهنگیان در تلگرام کلیک کنید

تحمیل مفهوم نادرست از "اقتصاد" به آموزش‌وپرورش توسط تکنوکرات‌ها

دسته بندي: اخبار / اخبار فرهنگیان
27 بهمن

گروه اجتماعی ؛ سید محمد بطحایی در نخستین همایش ملی اقتصاد آموزش ‌و پرورش در سالن همایش شهید بهشتی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی اظهار کرد: باید ببینیم چه موانعی اجازه توجه به اقتصاد آموزش و پرورش را نداده است نخستین مانعی که باید در این مسیر به آن توجه کرد تلقی نادرست از مفهوم علم اقتصاد آموزش‌و‌پرورش است.

موضوعی که تکنوکرات‌ها در ذهن آموزش‌وپرورشی‌ها وارد کردند

وی ادامه داد:‌ بخش عمده‌ای از سیاستگذاران کشور برداشت غلطی از این مفهوم دارند و به محض اینکه اسم اقتصاد آموزش و پرورش بیان می‌شود، صرفه‌جویی در هزینه‌های آموزش و پرورش و اختصاص آن به سایر بخش‌های جامعه به ذهن می‌آید، این موضوعی است که تکنوکرات‌ها در ذهن آموزش و پرورشی‌ها وارد کردند.

بطحائی با بیان اینکه در سال‌های گذشته تصمیماتی گرفته شده که با اقتصاد آموزش و پرورش کاملاً بیگانه بوده و آثار زیانباری به همراه داشته است، گفت: از ذکر مصادیق به علت اینکه برچسب سیاسی به اظهاراتم زده نشود، اجتناب می‌کنم.

وی ادامه داد: باید مانع تصمیماتی شد که بدون در نظر گرفتن آثار اقتصادی انجام می‌شود،  امروز 14 میلیون و 700 هزار دانش‌آموز داریم و اعتبارات آموزش و پرورش در 40 سال قبل 8 میلیارد تومان بود که در لایحه بودجه 98، 57 هزار میلیارد تومان پیشنهاد شد که در مقایسه با سال 97 حدود 30 درصد رشد داشت؛ اصلاح روش‌ها و اینکه اعتبارات برای فعالیت‌های اولویت بالاتر در نظر گرفته شود یکی از راه‌های پیش رو است. 

خدمات آموزشی واگذاری آموزش به بخش خصوصی نیست

وزیر آموزش‌وپرورش گفت:‌ اقتصاد آموزش و پرورش از مؤلفه‌های اقتصاد مقاومتی است از اساتید دانشگاهی می‌خواهیم که مفهوم علم اقتصاد آموزش و پرورش را تبیین کنند؛ دانشگاه باید مشخص کند که منظور از خدمات آموزشی، واگذاری آموزش به بخش خصوصی نیست، آموزش عمومی وظیفه اصلی و اساسی همه دولت‌هاست و خدمات آموزشی به این معناست که با کیفیت بالاتری خدمات آموزشی ارائه دهیم.

وی ادامه داد: روش‌های ارائه خدمات آموزش و پرورشی با 40 سال قبل بسیار متفاوت است و با هزینه‌های کمتر می‌توانیم خدمات با کیفیت‌تری ارائه دهیم. چرا وقتی صحبت از روش‌های نوین می‌شود بلافاصله ما را متهم می‌کنند که می‌خواهیم به بعد کمی به جای بعد کیفی بپردازیم؟

بطحایی بیان کرد: دومین مانع جدی برای توجه به آموزش و پرورش، تمرکز بسیار شدید در ساختار تصمیم‌گیری است گزارش اخیر نشان می‌دهد در برخی استان‌ها در طول سال 1000 بخشنامه به مدارس ارسال شده است.  تمرکز شدید باعث می‌شود احساس تکلیف در مدیر مدرسه و مدیران کل نباشد، شایسته سالاری در انتخاب و انتصاب مدیران مدارس در سال گذشته انجام شد و ادامه می‌یابد  سنجش شایستگی مدیران مدارس نیز  به اجرا درآمد و امسال در سطح گسترده اجرا می‌شود و بعد از آن تفویض اختیار به مدیران مدارس است زیرا مسائل آموزش و پرورش باید در درون مدرسه حل شود.

تسنیم، نخستین همایش ملی اقتصاد آموزش ‌و پرورش که به همت وزارت آموزش‌ و پرورش، دانشگاه علامه طباطبایی، سازمان برنامه ‌و بودجه کشور و مؤسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش عالی در سالن همایش شهید بهشتی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی آغاز شد.

این همایش با هدف مدیریت منابع انسانی و مالی (چالش‌ها، مسائل و راهکارها) و با تأکید بر تحقق سند تحول بنیادین برگزار می‌شود که 460 چکیده مقاله و 126 مقاله علمی به دبیرخانه این همایش ارائه شده است.

محورهای همایش شامل محور اول: نظام تأمین و تخصیص منابع مالی آموزش‌ و پرورش در ابعاد «آسیب‌شناسی سیاست‌ها و روش‌های تأمین منابع مالی»، «اصل کفایت و تنوع‌بخشی منابع مالی»، «اصل عدالت و تخصیص منابع مالی»، «روش‌های توزیع، تخصیص و مصرف منابع مالی»، «مدیریت بهینه و اثربخش مالی»، «مدل شناسی مطلوب بودجه‌ریزی در آموزش‌ و پرورش» و محور دوم: برنامه‌ریزی منابع انسانی در آموزش‌ و پرورش در ابعاد «آسیب‌شناسی قوانین و مقررات تأمین و توزیع منابع انسانی»، «مدیریت یکپارچه و بهینه منابع انسانی»، «نظام رتبه‌بندی و ارتقای سرمایه انسانی»، «بهسازی و توانمندسازی منابع انسانی»، «برنامه‌ریزی راهبردی سرمایه انسانی در آموزش‌ و پرورش» و «سرمایه انسانی آموزش‌ و پرورش در برنامه ششم توسعه بر اساس الگوی توازن منطقه‌ای» است.

پایان/

برای عضویت در کانال فرهنگیان در تلگرام کلیک کنید

تگ هاي مطلب: استخدام مدرسه
منبع خبراخبار فرهنگیان - تسنیم
اشتراک گذاري در:تلگرام کلوب فيس نما لينکداين گوگل پلاس توئيتر فيس بوک
ارسال نظر
عکس خوانده نمی شود
دسته بندی ها
تبلیغات متنی