سایت کاریابی جویا کار

مبانی نظری و پیشینه تحقیق مديريت كلاس درس و رضايتمندي در يادگيري

دسته بندي: مقالات / پاور پوینت
30 اردیبهشت

عنوان:

 

فرمت فایل: word

تعداد صفحات: 70

 

تعليم و تربيت در ايران قدمت تاريخي دارد. نظام نوين آموزش وپرورش رسمي درايران قريب به صد سال سابقه دارد.يكي از عواملي كه امروزه معلمان و مديران آموزش و پرورش به عنوان موضوعي مهم به آن توجه دارند عامل مديريت در كلاس است.

درجامعه ما به امر مديريت كلاس از نظر تربيت و ايجاد آمادگي هاي لازم در معلمان و دبيران توجه زيادي نشده است.در بررسي كارايي نظام آموزش و پرورش مسأله مديريت كلاس ازديرباز مورد توجه بوده است. بنابراين آن مسأله اساسي و مهم براي معلم،اداره كلاس درس است. به كارگيري الگوهاي سازمان دهي كه حس توانمندي،حضور فعال دانش آموزان در كلاس و احساس امنيت را براي آنان تقويت مي كنند پيشرفت تحصيلي آنان را به طور چشمگيري بهبود مي بخشد و رضايت مندي و يادگيري آن را تشديد مي نمايد. هر معلم اثربخش بايد فردي بشاش،خوش اخلاق،عاطفي،برخوردار ازسلامت رواني وانطباق پذير باشد. به طور دقيق معلمان و دبيران كارا و موثر افرادي هستند كه بايد بتوانند در لحظه هاي بحراني خونسردي خود را حفظ كنند وموضع حل مسئله را برگزينند (عسگريان،1380،ص16).

نظريه ها وقوانين راجع به مديريت كلاس وتدريس:

در جامعه ما به امر مديريت كلاس،از نظر تربيت وايجاد يادگيري هاي لازم در معلمان توجه زيادي نشده است. اين كم توجهي نسبت به اين امر خطير،مشكلات معلمان تازه كار را موجب شده است. در بررسي كارآيي نظام آموزش و پرورش مسأله مديريت كلاس ازديرباز به مثابه موضوعي مهم شناخته شده است وتشكيل و اداره كلاس با 30 نفر دانش آموز از وقت گيرترين و طاقت فرساترين فعاليت هاي حرفه معلمي تلقي مي شود.نتايج نظرخواهي هاي متعدد نشان داده است كه مسأله اساسي براي معلم،اداره كلاس وتاكيد دانش آموزان بر نظم و انضباط به عنوان عامل اساسي در يادگيري دانش آموزان اهميت مديريت كلاس درس را دو چندان كرده است.هر فردي كه به تازگي گذرش به مدرسه افتاده باشد به آساني در مي يابد كه چه عواملي مسأله مديريت در كلاس درس را پيچيده تر كرده است. مديريت كلاس مفهومي وسيع تر از نظم و انضباط است كه صرفاً مفهوم ساكت نگه داشتن فراگيران در پشت نيمكت ها را به ذهن مي آورد.البته ساكت نگه داشتن دانش آموز دركلاس هيچ ايرادي ندارد اما نبايد هدف اصلي معلم در كلاس درس تلقي شود.معلماني كه درامرمديريت كلاس موفق هستند نظم و انضباط را در جايگاه مناسب آن در كل صفحه آموزشي قرار مي دهند. مديريت كلاس همچنين مستلزم آن است كه با ايجاد محيط يادگيري متناسب به فراگيران ياد بدهيم چگونه رفتار خود را در كلاس اداره كنند. در همين مفهوم است كه كلاسداري مفهومي وسيع تر از نظم و انضباط مي يابد و هدف هاي آموزشي كلي معلم را در بر مي گيرد.با اجراي طرح‌ها و برنامه هاي مديريت كلاس درس،معلم نه تنها اميدوار است كه ميزان يادگيري و رضايتمندي فراگيران فزوني مي يابد، بلكه همچنين به آنان كمك مي كند كه متوجه رفتار خود باشند و آن را اصلاح نمايند.

با توجه به اينكه اين تحقيق در ارتباط با دانش آموزان مقطع متوسطه مي باشد، ضرورت دارد كه معلمان از خصوصيات و حالات رواني اين دوره آشنا شوند. در اين قسمت به طور خلاصه به برخي از ويژگي هاي دانش آموزان مقطع متوسطه اشاره مي كنيم. دانش آموزان اين دوره در مرحله ديگري از سن نوجواني به سرمي برند.آنان به اظهار وجود مي پردازند.سعي دارند در اين مرحله ازسن،شخصيت جواني ازخود نشان دهند بدين جهت سعي مي كنند با دليل و برهان، مسائل خود را حل كنند.دراين دوره كه مي توان آن را مرحله خودنمايي فرد ناميد،نوجوان هنوز در تثبيت ارزشهاي تشكيل دهنده شخصيت به تصميم نهايي نرسيده است. لذا مدرسه اي كه در تنظيم تجارب دانش آموزان وظيفه اي بس خطير دارد،بايد بدون در هم ريختن شخصيت نوجوان درپي انسجام ارزش هاي متشكله آن برآيد و او را دردست يافتن به ارزش هايي با كيفيت انساني ياري كند.عدم آگاهي از نيازهاي نوجوان دراين دوره از سن،موجبات عدم تفاهم بين دانش آموزان و دبيران را فراهم مي كند. به طوريكه معلمان جوان را به جبهه گيري با دانش آموزان بر مي‌انگيزد (همان، ص17).

 

فهرست مطالب

تاريخچه مختصر مديريت كلاس

نظريه ها وقوانين راجع به مديريت كلاس وتدريس

چهار قانون مديريت كلاس درس

موانع اداري اثر بخش كلاس

ويژگي هاي دانش آموزان

مولفه‌هاي كلاس درس

1.ماهيت كلاس درس

2. معلمان در نقش مديران كلاس درس

3. منابع اقتدار معلمان در كلاس درس

4. سبك‌هاي مديريت كلاس درس

سبك هاي يادگيري

تعريف سبك يادگيري

سبكهاي يادگيري شناختي

سبكهاي يادگيري عاطفي

سبكهاي يادگيري فيزيولوژيكي

مديريت يا انضباط كلاس درس

چه چیز می تواند مدیریت دانش آموز محوری را پایه ریزی کند؟

مطالبي درباره توانمندسازي مديريت كلاس دانش آموز محور 35

توانمند سازي

پويش يادگيري

آموزش اثر بخش معلم از نظر «گوردون»

زمينه آموزش اثر بخش معلم

الگوي آموزش اثر بخش

رهنمودهايي براي مديريت اثر بخش

مدرسه بايد مكاني مناسب باشد

مهارتهاي مديريت كلاس درس اثر بخش است

تدريس و يادگيري

چگونه معلمان مجرب می توانند در برخورد با چالشهای جدی حس وظیفه اخلاقی را

در خود حفظ کنند

انگيزش دررفتار مدرسه

چالش‌هاي انگيزش

برانگيختن و رشد توانايي ها و استعدادهاي بشري...

الگوي انگيزه از پرترولالر

راههاي ايجاد انگيزش در افراد

تئوري انگيزش و تامين نيازها از ملك كللند

نياز به قدرت

نياز به وابستگي

نياز به كسب موفقيت

چگونه معلمان مي‌توانند انتظارات خود را مشاهده كرده و ارزيابي كنند

الگوي يادگيري همياري

روابط و مناسبات شخصي ميان معلم و دانش‌آموز

رابطه خوب معلم با دانش‌آموزان

راهبردهاي آموزشي براي افزايش زمان يادگيري تحصيلي...

انتقال خوشايند و جالب مطالب درس و علامت دادن

ايجاد شرايط خاص در كلاس درس

خوشبینی تحصیلی در مدرسه مثبت گرا

پيشينه پژوهش

الف- پيشينه پژوهش در ايران

ب- پيشينه پژوهش در ساير كشورها

منابع و ماخذ


علوم تربیتی
قيمت فايل:15000 تومان
تعداد اسلايدها:70
خريد فايل از سايت مرجع
دسته بندی ها
تبلیغات متنی