عنوان: مبانی نظری و پیشینه تحقیق فناوری اطلاعات (ICT) بر سبکهای مختلف یادگیری کلب
فرمت فایل: word
تعداد صفحات: 140
اولین شکل کلاس درس گسترده به صورت آموزش از راه دور و به شکل مکاتبه ای بود. ایساک پیتمن در سال ۱۸۴۰ «کوتاه نویسی » را در انگلستان از طریق مکاتبه ای تدریس می کرد. در همین راستا یکی از نویسندگان، نسل اول آموزش از راه دور را که به آموزش مکاتبه ای شهرت دارد به عنوان آموزش (تک واسطه ای) نامید. فناوری مورد استفاده در این دوره ارتباطات پستی، چاپ کتاب های استاندارد و جزوات یکنواخت بود.
رادیو، تلویزیون ، ویدئو، ماهواره، نوارهای دیداری و شنیداری مهمترین واسطه های آموزشی نسل دوم هستند. در نسل سوم آموزش از راه دور تأکید اصلی بر آموزش غیر متمرکز، مشارکتی و مردمی است. امروزه کمتر کشوری پیدا می شود که از آموزش از راه دور برای تأمین اهداف آموزشی و پرورشی خود استفاده نکند، البته متناسب با سطح پیشرفت هرکشور فناوری مورد استفاده متفاوت خواهد بود. یکی از لوازمی که امروزه با فناوری ارتباطات همراه بوده، رایانه است. اولین کوشش معلمان برای استفاده از رایانه در کلاس درس سنتی معمولاً به صورت سخنرانی بود، تجربیات یادگیری مرتبط با موضوع تدریس معلم که در مکان های آموزشی دیگر انجام گرفته بود به نمایش گذاشته می شد و یا به عنوان تکلیف برای مطالعه بیشتر مورد استفاده قرار می گرفت. همگام باپیشرفت های سایر بخش ها، نظام های آموزشی نیز دچار تحول شده و گرایش از یادگیری های معلم محور به فراگیر محور رو به افزایش است. به عنوان نمونه در انگستان کتاب های درسی در هر موضوع شامل سه کتاب دانش آموز، راهنمای معلم و راهنمای دانش آموز است. در هر سه کتاب فعالیت هایی درباره فناوری اطلاعات و ارتباطات قرارداده اند. برای این که دانش آموزان فناوری اطلاعات و ارتباطات را تجربه کنند دو رویکرد در کتاب های درسی در نظر گرفته شده است:
الف: پروژه هایی در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات نظیر استفاده از رایانه برای پژوهش و انجام پروژه های گروهی.
ب: فعالیت های خاص در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات نظیر استفاده از (واژه نگار) برای نوشتن یک گزارش، نرم افزارهای گرافیکی و استفاده از سی دی های آموزشی.
مهمترین استفاده از رایانه در انجام دادن پروژه ها و امور پژوهشی است. و نیز از رایانه ها به منزله ابزاری برای واردکردن داده ها، رسم جدول وکشیدن نمودار استفاده می شود. گنجاندن فناوری های جدید در کتاب های درسی ضمن آشنا کردن دانش آموزان با توانایی ها و قابلیت های رایانه، ترس از آن را نیز در آن ها از بین می برد و سبب می شود که فضای علم از مرز کتاب ها فراتر رود. (بهنام، 1391، همان)
2-1-فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT)
2-1-1- تعریف فناوری اطلاعات
فناوری اطلاعات از دو واژه اطلاعات و فناوری ترکیب یافته است. اطلاعات عبارت است از هر چیزی که با آن سر و کار داریم و ما را نسبت به حوادث، مسائل، موضوعات و امور مختلف یا افراد آگاه می کند. بین اطلاعات و داده یک تفاوت اساسی وجود دارد. در واقع حقایق و ارقام خام پردازش نشده را داده می گویند. مانند تعداد کارگران و تعداد ساعات کارکرد آنها. اما وقتی داده ها مورد پردازش قرار می گیرند تبدیل به اطلاعات میگردندکه برای افراد مختلف معنادار می شوند.
دبیرخانه شورای انفورماتیک ایران تعریف زیر را برای فناوری اطلاعات ارائه کرده است: «فناوری اطلاعات به مجموعه ای به هم پیوسته از روش ها، سخت افزارها، نرم افزارها و تجهیزات ارتباطی که اطلاعات را در اشکال گوناگون جمع آوری، ذخیره سازی، بازیابی، انتقال و یا عرضه می کند، اطلاق میشود. »
فهرست مطالب
فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT)
تعریف فناوری اطلاعات
تعریف فناوري اطلاعات و ارتباطات (ICT)
کاربرد فناوری اطلاعات و ارتباطات
اهمیت فناوری اطلاعات و ارتباطات
طرح تکفا: استراتژی ایي برای توسعه کشور
موانع و مشکلات استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات
محدودیت های ناشی از توسعه فناوری اطلاعات
توصیه ها و راهکارها
یادگیری
تعریف یادگیری
سبک های یادگیری
انواع سبک های یادگیری
سبک های یادگیری شناختی
سبک های وابسته به زمینه و نابسته به زمینه:
سبک های تکانشی و تاملی
سبک های همگرا، واگرا، جذب کننده و انطباق یابنده
سبک های عمقی و سطحی
سبک های محیطی، هیجانی، جامعه شناختی، فیزیولوژیکی و روانشناختی
ماهیت یادگیری
مفهوم یادگیری الکترونیکی
مدل های یادگیری در محیط هایالکترونیکی وب
مدل هایمختلف فضاهای یادگیری
مدل های یادگیری شبکه ای
یادگیریدرکلاس های آینده
یادگیری ساختاردانش و توانایی حل مشکل
یادگیری مبتنیبر جامعه
تاثیر فناوری اطلاعات و ارتباطات بر یادگیری
توسعه حرفه ای
فناوري هاي اطلاعاتي و ارتباطي و تأثير آن بر آموزش و يادگيري
نقش و تأثیر فناوری اطلاعات و ارتباطات بر نظام آموزشی
مزیتهای بهرهگیری از فناوری اطلاعات و ارتباطات در تعلیم و تربیت
انواع آموزش و یادگیری مبتنی برفناوریاطلاعات و ارتباطات
خود یادگیری
یادگیری از راه دور
کلاس مجازی
یادگیریگروهی
فناوری اطلاعات و ارتباطات و نقش معلم
تحقیقات انجام شده در داخل
تحقیقات انجام شده در خارج
منابع و ماخذ
علوم تربیتی