عنوان پروپوزال:
فرمت فایل: word
تعداد صفحات: 48
کرچکاز خانواده فرفیون (Euphorbiaceae) دارای 331 جنس و 8000 گونه است که اغلب دارای شیرابههای سمیاند و گلهای تکجنسی دارند (زرگری، 1383). کرچک (Ricinus communis) از جمله گیاهان صنعتی این خانواده محسوب میشود (ولاک و استودولا، 1382). کرچک گیاهی چند ساله، علفی، بصورت درختچهای یا درختی کوچک با ارتفاع حدود 4 متر و برگهای بسیار بزرگ و شبیه برگ انجیر، گلهای نر و ماده به صورت متمایز در نزدیک قسمت انتهای شاخهها رشد نموده و میوه به شکل کپسولی است که حاوی سه دانه میباشد و دارای خارهای نرم، ساقه چوبی و تو خالی، گل آذین پانیکول مانند و در اصطلاح به نام شمعک، گلهای نر در پائین و گلهای ماده در قسمت بالا دیده میشود(میر حیدر، 1385). جنس Ricinusفقط یک گونه دارد در این گونه تیپهای قرمز و سبز دیده میشود کولتیوار carmenctiaوImpala از نوع قرمزند که شمعکهای آنها به رنگ قرمز روشن، برگها قرمز سبز و بذرهای آن قرمز تیره است (دوازده امامی و مجنون حسینی، 1378). کرچک نام ترکی گیاه و در فارسی به آن بید انجیر میگویند (دوازده امامی و مجنون حسینی، 1378).
منشاء اصلی این گیاه حبشه بوده ولی امروزه به حدی پراکنده شده است که واریتههای متعدد از آن بر اثر کشتهای متوالی در نواحی مختلف کره زمین مشاهده میشود، این گیاه در نواحی مختلف ایران از جمله خراسان، جنوب ایران و بلوچستان پرورش داده میشود (فلوک، 1379)
گیاه کرچک نسبت به خشکی و شوری و خاصیت قلیایی خاک، بسیاری از آفات و حشرات و آلودگی شدید هوا مقاوم است. از نظر حاصلخیزی خاک بسیار کم توقع اما نسبت به سرما و یخبندان و غرقابی شدن زمین حساس است و چنانچه در زمان
فهرست مطالب
بیان مسأله
اهمیت و ضرورت مسأله
اهداف پژوهش
تعریف واژگان و ادبیات تحقیق
مرور منابع و پیشینه تحقیق
روش تحقیق
فهرست منابع و مأخذ مورد استفاده
مهندسی کشاورزی