سایت کاریابی جویا کار

پاورپوینت نظریه های جهانی شدن

دسته بندي: مقالات / پاور پوینت
26 اردیبهشت

 

شامل 57 اسلاید زیبا که با جدیدترین نسخه پاورپوینت طراحی شده و قابل ویرایش می باشد . همچنین به راحتی می توان قالب آن را به مورد دلخواه تغییر داد و در تهیه آن کلیه اصول نگارشی، املایی و چیدمان و جمله بندی رعایت گردیده است. این پاورپوینت برای دانشجویان علوم اجتماعی، علوم سیاسی و سایر دانشجویان مرتبط کاربرد دارد. در ادامه ابتدا بخشی از متن این پاورپوینت را برای شما آورده ایم ، سپس فهرست مطالب و در انتها تصویری از پیش نمایش اسلایدهای این پاورپوینت را برای شما قرار داده ایم تا بتوانید جزئیات آن را مشاهده کنید و در صورت تمایل در ادامه مطلب آن را دانلود نمایید .

 

مقدمه

واژه جهانی (Global) از چهارصد سال پیش و اصطلاحاتی همچون جهانی‌شدن (Globalization)، جهانی‌سازی (Globalizing) و جهانی‌گرایی (Globalism) از دهه‌ی 1960 در متون علمی و ادبی به‌کار گرفته شد.

در مورد بررسی سابقه و پیشینه جهانی‌شدن مطالب مختلفی از سوی صاحب‌نظران، بیان شده است. برخی از نظریه‌پردازان که برای این مفهوم سابقه‌ای دیرینه می‌جویند، مبدأ آن‌را در تمدن‌های باستان جستجو می‌کنند. از دیدگاه ایشان جهانی‌شدن در واقع با شکل‌گیری چنین تمدن‌هایی آغاز شد؛ چراکه آن تمدن‌ها به اقتضای منطق و ساختار درونی خود، تمدن‌هایی گسترش‌طلب بودند. از دیدگاه نئومارکسیست‌هایی مانند "امانوئل والرشتاین"(Immanuel Maurice Wallerstein: 1930) جهانی‌شدن هنگامی آغاز شد، که نطفه تمدن جهانی در 1500 سال قبل از میلاد مسیح بسته شد؛که از مصر باستان و تمدن سومر آغاز می‌شود. نویسندگانی مانند "اریک ولف" و "ویلکینسن" به این دسته تعلق دارند.

نقد داگلاس کلنر درباره ی سرمایه داری فن آورانه بر آن دسته از واقعیت های جاری سرمایه داری تأکید دارد که در آنها فن آوری نقش بیش از پیش مهمی را برعهده گرفته است. اخیراً کلنر توجه خود را به جهانی شدن از این دیدگاه و به طور کلی به نوعی جهت گیری انتقادی نومارکسیستی معطوف کرده است. شگفت انگیز نیست که کلنر استدلال می کند « مسئله ی کلیدی در فهم جهانی شدن، تئوریزه کردن آن به عنوان محصول مشترک انقلاب فن آورانه و تجدیدساختار جهانی سرمایه داری است ». با وجود این، این دگرگونی ها با عوامل سیاسی و اجتماعی درهم می آمیزند. بنابراین، بایستی به روابط دیالکتیکی میان فن آوری، اقتصاد، سیاست و فرهنگ توجه نمود. البته این به معنای توجه انحصاری به روابط متقابل آنها نیست، بلکه تضادها، تناقض ها و ناهمخوانی های بین آنها را نیز در برمی گیرد. یک دیدگاه دیالکتیکی این قضیه را نیز آشکار می سازد که جهانی شدن هم از ویژگی های ترقی خواهانه و هم رهایی بخش برخوردار است و باید به هر دوی آنها توجه کرد. یکی دیگر از تمایزات کلیدی در قالب یک دیدگاه دیالکتیکی، تفاوت بین جهانی شدن از بالا و جهانی شدن از پایین است. جهانی شدن از پایین نتیجه ی به چالش کشیدن و آرایش دوباره ی آن چیزی است که بر رده های پایین جامعه تحمیل شده است. مردم سالاری می تواند از پایین سرچشمه گیرد و با نیروهای اقتدارگرای از بالا به نبرد برخیزد.

متن زیر بینش خوبی از دیدگاه کلنر از نقطه نظر نظریه ی اجتماعی انتقاد به دست می دهد:

و ...

فهرست مطالب

مقدمه

گیدنز و « دنیای افسار گسیخته »ی جهانی شدن

بک و سیاست های جهانی شدن

اندیشه ی باومن درباره ی پیامدهای انسانی جهانی شدن

ریتزر و « جهانی شدن هیچ »

« دورنماها » ی آپادورای

پایان

 

عنوان : نظریه های جهانی شدن

فرمت : پاورپوینت

حجم : 402 کیلوبایت

تعداد صفحات : 57

 


علوم اجتماعی
قيمت فايل:9800 تومان
تعداد اسلايدها:57
خريد فايل از سايت مرجع
دسته بندی ها
تبلیغات متنی