شامل 63 اسلاید زیبا که با جدیدترین نسخه پاورپوینت طراحی شده و قابل ویرایش می باشد . همچنین به راحتی می توان قالب آن را به مورد دلخواه تغییر داد و در تهیه آن کلیه اصول نگارشی، املایی و چیدمان و جمله بندی رعایت گردیده است. این پاورپوینت برای دانشجویان علوم تربیتی و سایر دانشجویان مرتبط کاربرد دارد. در ادامه ابتدا بخشی از متن این پاورپوینت را برای شما آورده ایم ، سپس فهرست مطالب و در انتها تصویری از پیش نمایش اسلایدهای این پاورپوینت را برای شما قرار داده ایم تا بتوانید جزئیات آن را مشاهده کنید و در صورت تمایل در ادامه مطلب آن را دانلود نمایید .
مقدمه
بقای هر جامعه ای به نظم و ثبات بستگی دارد و برای ایجاد نظم و تنظیم روابط میان اعضای جامعه، باید دو کار مهم صورت گیر، کار اول «حصول اطمینان از اینکه کارهای حیاتی جامعه انجام میگیرد»، کار دوم «پیشگیری از اختلال ها و آشفتگی هایی که ممکن است به سبب کشمکشهای درونی جامعه در زندگی اجتماعی پدید آید.» انجام این دو کار مهم و اساسی، از طریق مکانیسم «کنترل اجتماعی» صورت میپذیرد که در این مکانیسم، نظم جامعه، بر اساس تشویق رفتارهای مطلوب و تنبیه رفتارهای نامطلوب سازمان داده میشود.
پس چنانچه در یک جامعه همبستگی اجتماعی ـ نیروی کششی، که افراد یک جامعه را به هم میپیوندد ـ قوی باشد، اعضای آن احتمالاً با ارزشها و هنجارهای اجتماعی همنوا میشوند؛ ولی اگر در جامعهای همبستگی اجتماعی ضعیف باشد، ممکن است مردم به سوی «رفتار مجرمانه» کشیده شوند.» این نظر دورکیم است. به زبان سادهتر کنترل اجتماعی عبارت از وسایلی است که رفتار افراد را تحت تأثیر قرار میدهد و آنان را به پیروی از هنجارها و ارزشها وادار میکند. در صورتی که فردی از هنجارهای اجتماعی سرپیچی کند و رفتارش مخالف هنجارها و ارزشهای اجتماعی باشد، از طرف گروه یا جامعه مورد بازخواست قرار میگیرد. نقش عنصر کنترل اجتماعی در جوامع سنتی و مکانهای جمعیتی کوچک بسیار پررنگ است در حالی که هر چه وارد فضاهای اجتماعی بزرگتر شویم از کارکرد آن کاسته خواهد شد. یکی از دلایل آن نیز تغییر الگوی ارتباطات است، به طور طبیعی در چنین مواقعی تلاش میشود که با قوانین مدون نهادهای رسمی، خلأ موجود پوشش داده شود.
اما آیا قانون میتواند به طور کامل جایگزین عنصر کنترل اجتماعی شود؟ به اذعان کارشناسان این امر میسر نیست. زیرا کنترل اجتماعی دارای یک نوع قدرت معنوی است که ارگان رسمی چنین نیست. به اعتقاد «اگوست کنت» ویژگی اصلی قدرت معنوی آن است که هدایت عالی تعلیم و تربیت خصوصی و عمومی را بر عهده دارد. قدرت معنوی عبارت است از مجموعه افکار و عاداتی که افراد را برای پذیرش نظم جامعهای که در آن زندگی میکنند و وظیفهای که انجام میدهند آماده میسازد.
کنترل اجتماعی تنها یک مفهوم تئوریک یا واژه لوکس سنتی نیست بلکه الزامی است که از طرف جامعه برانگیخته میشود و افراد را به منظور حفظ انتظام جامعه، به قبول ارزشهای اجتماعی و رعایت هنجارهای اجتماعی وادار میکند. این عنصر برای پیشبرد امور در شیوه اجرایی خود، نظامهای پاداش و مجازات ویژهای دارد.
و ...
فهرست مطالب
مقدمه
تعریف و مفهوم نظارت یا کنترل
دو عنصر اساسی در کنترل اجتماعی
کدام مکانیسم کنترل اجتماعی موثر است؟
هدف نظارت و کنترل اجتماعی
ضرورت نظارت و کنترل اجتماعی
اهمیت نظارت وکنترل اجتماعی
انواع کنترل اجتماعی
نظارت یا كنترل اجتماعی رسمی
نظارت یا کنترل اجتماعی غیررسمی
پایان
عنوان : نظارت اجتماعی چیست
فرمت : پاورپوینت
حجم : 576 کیلوبایت
تعداد صفحات : 65
پیش نمایش تمام صفحات پاورپوینت
علوم تربیتی