مبانی نظری طلاق (فصل دوم تحقیق)
مشخصات این متغیر:
منابع: دارد
پژوهش های داخلی و خارجی: دارد
کاربرد این مطلب: منبعی برای فصل دوم پایان نامه، استفاده در بیان مسئله و پیشینه تحقیق و پروپوزال، استفاده در مقاله علمی پژوهشی، استفاده در تحقیق و پژوهش ها، استفاده آموزشی و مطالعه آزاد، آشنایی با اصول روش تحقیق دانشگاهی
نوع فایل:wordوقابل ویرایش
مقدمه:
طلاق، از نظر لغوی به معنی رها شدن میباشد و در اصطلاح عبارت از پایان دادن به زندگی زناشویی به وسیلهی زن و شوهر (وایزمن، 1985، به نقل از قادرزاده و همکاران، 1391). طلاق یکی از پدیدههایی است که علاوه بر سیستم خانواده، سیستم اجتماعی را نیز در سطوح مختلف درگیر میکند. طلاق فرایندی است که با تجربه بحران عاطفی هر دو زوج شروع میشود و با تلاش برای حل تعارض از طریق ورود به موقعیت جدید با نقش ها و سبک زندگی جدید خاتمه مییابد (گاتمن، 1993).
.................
نظریه های طلاق
نظریهی همسان همسری[1]
این نظریه استحکام خانواده را ناشی از وجود ویژگیهای همسان زن و شوهر میداند، همسانی میان دو فرد، نه
تنها آنان را به سوی یکدیگر جذب میکند، بلکه پیوند و وصلت آنها را استوار میسازد؛ به سخن دیگر، ناهمسانی میان دو همسر سر چشمه کشمکشهای خانوادگی است. شنگ و یامورا[2]، براین باورند که هرقدر پیوندهای قدیمی و فرهنگی میان زن و شوهر محکمتر باشد، خطر جدایی به مراتب میان آنان کمتر است. به طورکلّی، هرقدر درجهی همگونی همسران بیشتر باشد، زناشویی آنان استوارتر و پایدارتر است(ساروخانی،1385).
علوم انسانی