شامل 88 اسلاید زیبا که با جدیدترین نسخه پاورپوینت طراحی شده و قابل ویرایش می باشد . همچنین به راحتی می توان قالب آن را به مورد دلخواه تغییر داد و در تهیه آن کلیه اصول نگارشی، املایی و چیدمان و جمله بندی رعایت گردیده است. این پاورپوینت برای دانشجویان علوم سیاسی ، علوم تربیتی و سایر دانشجویان مرتبط کاربرد دارد. در ادامه ابتدا بخشی از متن این پاورپوینت را برای شما آورده ایم ، سپس فهرست مطالب و در انتها تصویری از پیش نمایش اسلایدهای این پاورپوینت را برای شما قرار داده ایم تا بتوانید جزئیات آن را مشاهده کنید و در صورت تمایل در ادامه مطلب آن را دانلود نمایید .
چکیده:
این مبحث با بهرهگیری از سنخشناسی آلموند و وربا در مورد فرهنگ سیاسی، ریشهها و مبانی فرهنگ سیاسی ایران را بعنوان فرهنگ سیاسی تبعی- مشارکتی مورد بررسی قرار میدهد. رویکرد این مبحث، رویکردی جامعهشناختی است که به تبع آن ریشههای فرهنگی و اجتماعی در فرهنگ سیاسی ایران را مورد بررسی قرار میدهد. در میان شاخصههای متنوع فرهنگ سیاسی ایران، این مقاله به بررسی ریشهی شاخصههای «بی اعتمادی سیاسی»، «بیگانه هراسی و بیگانه ستیزی»، «ادبیات و کنشهای چندگانه» و «فرهنگ ستیز و خشونت» میپردازد. در این میان آنچه برجسته مینماید، این است که؛ ساختار اجتماعی مبتنی برنابرابری، ماهیت ناموزون شاخصههای اجتماعی، خرده فرهنگهای متنوع درلایههای اجتماعی، ضعف جامعه مدنی، شکننده بودن ساختار اجتماعی، عدم مشارکتپذیری، عدم تحرک سیاسی و اجتماعی، عدم تساهل و مدارا، اسطوره ها و بینش ایرانی نقشی مؤثر و تعیین کننده درشکلگیری شاخصههای متنوع فرهنگ سیاسی ایران داشته است.
مقدمه
اگرچه بحث فرهنگ و نقش آن درنظامهای سیاسی و اجتماعی موضوعی جدید نیست، امّا توجه به آن در قالب رشته علمی نوپای سیاست تطبیقی به سالهای پس از جنگ جهانی دوّم بر میگردد. دراین سالها، فرهنگ بعنوان یک عامل کلیدی در کانون تحلیل نظریههای کارکردگرایی و سیستمی سیاست مقایسهای قرار گرفت.
در سالهای پس از جنگ جهانی دوّم و به موازات گسترش مباحث سیاست تطبیقی، بویژه موضوع توسعه سیاسی، تلاش چشمگیری برای نگرش به فرهنگ در بستر سیاسی صورت گرفت. در پرتو تلاشها، نظریههای فرهنگ سیاسی، بعنوان ابزاری برای انتقال بحث از سطح تحلیل روانشناسانۀ خرد و فردی به سطح اجتماعی و فرهنگ محور، در قلب تحلیلها و نظریهپردازی های توسعه سیاسی مورد توجه واقع شد .
علی رغم آنکه مفهوم فرهنگ سیاسی و مجموعه اصطلاحات آن در دهه ۱۹۶۰ برای تحلیل و مقایسهی بینالمللی چگونگی الگوهای جهتگیری اجتماعی – سیاسی توزیع شده در اروپای بعد از جنگ ایجاد شدند ولی در چند دههی اخیر فرهنگ سیاسی از جمله مباحثی است که در حوزه علوم اجتماعی آمریکایی مطرح شده است. عدهای از متفکرین علوم اجتماعی حوزه اروپایی معتقدند که نمیتوان فرهنگ را به اجزای گوناگونی مانند فرهنگ سیاسی و … تقسیم کرد، امّا بر خلاف آنها گروهی براین باورند که تفکیک فرهنگ سیاسی از فرهنگ به شکل عام آن، نه فقط امری مفید است بلکه در برخی از موارد، ضروری خواهد بود؛ زیرا دراین صورت هم میتوان به جنبههای فرهنگی سیاست، مستقل ازسایر وجوهات آن پرداخت و هم ابعاد سیاسی فرهنگ را جدا از دیگر ساختهای آن مطالعه کرد .
اصطلاح فرهنگ سیاسی بعد ازجنگ جهانی دوّم درادبیات توسعه سیاسی مطرح شد. گابریل آلموند نخستین متفکری است که درسال ۱۹۵۶. م طی تلاش اولیهای که برای طبقهبندی و مقایسهی نظامهای سیاسی صورت دارد، مفهوم فرهنگ سیاسی را در ادبیات توسعه سیاسی وارد کرد. سپس وی و وربا در کتاب «فرهنگ مدنی» مفهومبندی خود را از فرهنگ سیاسی منقحتر ساختند و از آن برای بررسی و بازپرسش تجربی ایستارهای موجود در پنج کشور بهره گرفتند. بعدها، علاوه بر وربا و همکارانش افرادی مثل رونالد اینگلهارت، ساموئل بارنز، رابرت پاتنام و … با انجام دادن مطالعات آزمایشی تطبیقی بحث مشارکت سیاسی تودهها و ارتباط آن با گروههای نخبه وفرهنگ سیاسی تودهها در جوامع پیشرفته صنعتی را مورد توجه قرار دادند .
آنها معتقد بودند که علّت توسعه یافتگی و توسعه نیافتگی سیاسی و ریشه و عملکرد نهادهای سیاسی را میتوان با استفاده از مقوله فرهنگ سیاسی توضیح داد. مفهوم فرهنگ سیاسی در این رهیافت، بر مفروضات زیر مبتنی است:
و ...
فهرست مطالب
چکیده
مقدمه
مفهوم فرهنگ سیاسی و ابعاد آن
گونههای فرهنگ سیاسی
شاخصههای فرهنگ سیاسی ایران
نتیجه گیری
پایان
عنوان : بررسی فرهنگ سیاسی ایران
فرمت : پاورپوینت
حجم : 564 کیلوبایت
تعداد صفحات : 88
پیش نمایش تمام صفحات پاورپوینت
علوم تربیتی