شامل 48 اسلاید زیبا که با جدیدترین نسخه پاورپوینت طراحی شده و قابل ویرایش می باشد . این پاورپوینت برای دانشجویان علوم تربیتی وسایر دانشجویان مرتبط کاربرد دارد. در ادامه ابتدا بخشی از متن این پاورپوینت را برای شما آورده ایم ، سپس فهرست مطالب و در انتها تصویری از پیش نمایش اسلایدهای این پاورپوینت را برای شما قرار داده ایم تا بتوانید جزئیات آن را مشاهده کنید و در صورت تمایل در ادامه مطلب آن را دانلود نمایید .
مقدمه
در دنیای امروز، پیشرفت شتاب آلود فناوری و توسعه علوم ریاضی، طبیعی و انسانی، قدرت و توان بشر را افزایش چشم گیری بخشیده است. این موضوع را از جمله در علوم تربیتی و روان شناسی نیز شاهد هستیم. لیکن به همان نسبت که امروزه تعلیم و تربیت دقیق تر و گسترده تر عمل می کند، خطر تاثیرات آسیب زا و تباه کننده ی آن نیز بیشتر است.
یکی از کارکردهای اصلی روان شناسی و علوم تربیتی در زمان حاضر این است که به والدین، مربیان و معلمان مشتاق و تشنه ی راه سعادت فرزندان خود، هشدار دهد تا مراقب باشند چگونه با فرزندان خود رفتار کنند و آن ها را تربیت کنند.
در این نوشتار به شرح آسیب شناسی تربیت ابزاری، تربیت علمی و حیوانی می پردازیم.
تربیت ابزاری
دست اندرکاران آموزش و پرورش همواره کوشیده اند از طریق به کارگیری وسایل مختلف آموزشی و کمک آموزشی، اهداف تعلیم و تربیت را محقق سازند. پیشرفت ها و ابداعات بسیار چشم گیری که در چند دهه ی اخیر در زمینه ی بهبود روش ها و وسایل آموزشی صورت گرفته، سبب گردیده است که اهداف اصلی تعلیم و تربیت تحت الشعاع این وسایل قرار گرفته و به تدریج به دست فراموشی سپرده شوند.
در بخش فعالیت های فوق برنامه، بعضا مسابقات و رقابت ها به جای آن که ابزار و وسیله ای برای ارتقای ارزش های اخلاقی، گذشت و فداکاری، نوع دوستی و مهرورزی باشد به ضد آن تبدیل شده است و نه تنها دست رسی به اهداف تربیتی را تسهیل نکرده، بلکه خود مانع بزرگی در تحقق استعدادهای انسانی و فضایل اخلاقی شده است.
اگر توجه افراطی به وسایل برای تکمیل و تکامل آن باشد و نه صرفا به عنوان وسیله ای برای رسیدن به هدف، بدین ترتیب آن ها بر همین میزان از راه بردن به هدف در می مانند و بدین سان وسیله و ابزار تربیتی، ارزش عملی خود را از دست می دهد.
غلبه و برتری وسیله بر هدف و پیامد آن در از هم گسستگی میان اهداف قصد شده با رفتارهای کسب شده، از آسیب ها و آفات اصلی است که بر تعلیم و تربیت معاصر سایه افکنده است.
وسایل تعلیم و تربیت جدید بد نیستند، به عکس غالب آن ها از وسایل تعلیم و تربیت قدیم بهترند. گرفتاری و مصیبت دقیقا در این است که آن ها به قدری خوب هستند که به واسطه آن ها هدف از مقابل چشمان مان گم می شود. این مسئله بدان منجر شده است که بسیاری از معلمان و مربیان نسبت به اهداف تعلیم و تربیت بی اعتنا گردیده و در آن ها این اعتقاد به وجود آید که گویا بدون داشتن هدف هم می توان تربیت کرد. انگیزه رقابت تحصیلی، کنکور، معدل گرایی، رتبه بندی دانش آموزان، شاگرد اولی ها و …. همه و همه خود به هدف های تغییرناپذیر تبدیل شده اند، حال آن که همه ی این اقدامات باید بهانه و وسیله ای برای پیشرفت باشند و نه این که به غایت و هدف آرمانی تبدیل شوند. بنابراین وسیله به هدف تبدیل شده است.
در تعلیم و تربیت جدید، دانش آموز به خوبی آزمون می شود و مورد مشاهده قرار می گیرد. در تعلیم و تربیت نوین، نیازهای کودک به خوبی تقسیم بندی شده، روان شناسی او رشد و توسعه ی فزاینده ای داشته و روش هایی که همه چیز را برای او آسان کند، به اندازه ای تکامل یافته که بیم آن می رود هدف همه این اصلاحات ارزشمند فراموش شود.
و ...
فهرست مطالب
مقدمه
تربیت ابزاری
تربیت علمی یا علم زده
تربیت حیوانی
تربیت جامعه گرا
تربیت ارزش زدا یا غیر ارزشی
تربیت غیرارادی
تربیت اکتسابی
پایان
عنوان : آسیب شناسی تعلیم و تربیت نوین
فرمت : پاورپوینت
حجم : 320 کیلوبایت
تعداد صفحات : 48
پیش نمایش تمام صفحات پاورپوینت
علوم تربیتی