شامل 48 اسلاید زیبا که با جدیدترین نسخه پاورپوینت طراحی شده و قابل ویرایش می باشد . این پاورپوینت برای دانشجویان روانشناسی وسایر دانشجویان مرتبط کاربرد دارد. در ادامه ابتدا بخشی از متن این پاورپوینت را برای شما آورده ایم ، سپس فهرست مطالب و در انتها تصویری از پیش نمایش اسلایدهای این پاورپوینت را برای شما قرار داده ایم تا بتوانید جزئیات آن را مشاهده کنید و در صورت تمایل در ادامه مطلب آن را دانلود نمایید .
مقدمه
حتماً تا به حال از سخنرانى در مقابل جمع لذت بردهاید! پس از آنکه مطالب خود را در خانه و احتمالاً در مقابل آئینه تکرار کردهاید، نوبت به ارائه آن در مقابل همهٔ دانشجویان رسیده است. آیا در خانه راحتتر بودید یا در کلاس؟ بهعبارت دیگر، آیا حضور دیگران بر بازده شما اثر داشته است؟ اگر بلى چگونه؟در اواخر قرن ۱۹، یکى از روانشناسان که عاشق دوچرخهسوارى بود، مىخواهد بداند که آیا عملکرد در این ورزش، برحسب حضور دیگران، تغییر مىکند؟ او نتایج دوچرخهسوارانى که به تنهائى مسابقه مىدادند، با نتایج دوچرخهسوارى که بهطور گروهى مسابقه مىدادند، مقایسه مىکند. مقایسهٔ نتایج نشان مىدهد که عملکرد دوچرخهسواران، در حضور دیگران، ۲۰ درصد افزایش مىیابد. این پدیده را آسانسازى اجتماعى مىنامند، یعنى اثر مثبت حضور دیگران بر بازده فردى.براى بررسى این پدیده، فرصتهاى زیادى پیش مىآید. خود شما نیز حتماً اثر تحریککنندهٔ گروه را مىشناسید. تکرار متن سخرانى در اتاق خود و به تنهائی، فقط مىتواند بازتاب کمرنگى باشد از آنچه در کلاس انجام خواهید داد. حضور دیگران آشکارا بازده را افزایش مىدهد.ممکن است بگوئید بلی، قبلاً نیز این تجربه را داشتید. اما مواردى نیز تجربه کردهاید که در آنها حضور دیگران، به جاى کمک کردن، به کلى مانع عملکرد شما شده است. کل مطالبى را که باید ارائه دهید به مغز خود مىسپارید، در خانه نیز بارها و بسیار خوب تکرار مىکنید، اما در جلو همکلاسىها به تپق زدن مىافتید و هر چه توان دارید به کار مىگیرید اما نمىتوانید مطالب را از حافظه بیرون بکشید. طنزهاى شما، که در جلو آئینه بسیار جالب بود، در حضور دیگران چندان جلوه نمىکند ... پیش خود مىگوید:'اگر آسانسازى اجتماعى وجود دارد، دستکم براى شما نیست!'یا، براى شما هست اما نه همیشه:حضور دیگران گاهى به نفع و گاهى به ضرر شما است، گاهى از دست شما مىگیرد، گاهى پاى شما را مىکشد.تریپلت، در طول تحقیقات خود، با این پدیده روبرو مىشود. حضور دیگران همیشه تسهیلکننده نیست، گاهى بازده را بهبود مىبخشد، گاهى به آن آسیب مىرساند.
الگوی زایونک
چگونه است که حضور دیگران گاهى تسهیلکننده، گاهى بازدارنده است؟ نمىتوان گفت که تصادفى است! این سؤال همچنان بىجواب مىماند تا اینکه در سال ۱۹۶۵، زایونک الگوئى ارائه مىدهد که همه را از بنبست نجات مىدهد.زایونک معتقد است که حضور دیگران ما را از نظر فیزیولوژى تحریک مىکند و حتى براى این کار نوعى آمادگى ذاتى وجود دارد. بنابراین، دیگران بر ما اثر دارند، زیرا حضور آنها ما را تحریک مىکند. اما چگونه مىتوان این تحریک را که همیشه اثر یکسانى ندارد، تبیین کرد؟ پاسخ این سؤال نسبتاً ساده است، اما لازم است که بهصورت ازمایشى انجام گیرد، کارى که زایونک انجام مىدهد. تحریک ارگانیسم بهعلت حضور دیگران، تجلى پاسخ مسلط را آسان مىکند.
و ...
فهرست مطالب
مقدمه
الگوی زایونک
پاسخ مسلط
پایان
عنوان : الگوی زایونک و حضور دیگران
فرمت : پاورپوینت
حجم : 608 کیلوبایت
تعداد صفحات : 48
پیش نمایش تمام صفحات پاورپوینت
روان شناسی