مبانی نظری سازمان همكاری اقتصادی (اكو)،رویكردها و راهبردهای اكو
توضیحات: 45صفحه فارسی (word) با منابع کامل
دانلود تحقیق آماده با رفرنس دهی کامل فارسی و انگلیسی و پانویس ها، برگرفته از مقاله های فارسی و ترجمه تخصصی متون مقاله انگلیسی و مقاله بیس پایان نامه با ترجمه آماده کتاب های خارجی و کتاب های داخلی رشته های مختلف، مناسب برای انجام و نوشتن پروپوزال و آماده کردن فصل دوم پایان نامه علوم سیاسی، توضیح مولفه های پرسشنامه و مقاله داخلی و خارجی و طرح های تحقیقاتی
خلاصه ای از کار:
سازمان همكاری اقتصادی (اكو)
مبحث اول: مقدمه
بنیانگذاران سازمان همكاری اقتصادی[1] ایران، پاكستان و تركیه بودند. این سازمان برای شكلگیری رشد اقتصادی پایدار[2] در حوزههای مختلف فعالیت كرد تا زندگی مردم از لحاظ كیفی و كمّی ارتقاء یابد. تشكیل این سازمان نتیجهی پیوندهای تاریخی، فرهنگی، مذهبی و جغرافیایی سه كشور یاد شده بود. این اقدام در جهان دوقطبی مورد حمایت آمریكا قرار داشت تا كشورهای عضو در برابر نفوذ كمونیسم در منطقه از سوی اتحاد شوروی، در شرایط بهتری قرار گیرد. این انتظار وجود داشت كه پیشینهی پیوندهای تاریخی چند صد سالهی میان این كشورها، گسترش روابط آنها را در چارچوب این سازمان تسهیل كند. سازمان همكاری برای عمران منطقهای[3] با طرح ایجاد بازار گستردهی منطقهای، رهبران این كشورها را به تحقق اهداف اعلام شده امیدوار ساخت. رخداد انقلاب اسلامی در ایران از عوامل ایجاد سستی در روند فعالیت سازمان همكاری برای عمران منطقهای بود.
..............
مبحث دوم: سازمان همكاری برای عمران منطقهای (آر.سی.دی)
گفتار اول: مقدمه
سازمان همكار برای عمران منطقهای در سال 1964 تشكیل شد. سه كشور بنیانگذار آن از نظر توسعهی اقتصادی كم و بیش در سطح متوازنی قرار داشتند و هر سه در شمار كشورهای اردوگاه غرب محسوب میشدند. سران سه كشور در سال 1964 در استانبول بر همكاریهای منطقهای به عنوان «عامل تسریع رشد و توسعهی ملی و تأمین صلح و آرامش و ثبات» تأكید كردند و پیوندهای تاریخی و فرهنگی مردم خود را سبب تحكیم این همكاریها دانستند. تشكیل سازمان همكاری برای عمران منطقهای، بیانگر تلاش دولتهای منطقه برای رشد و پیشرفت اقتصادی بود.
................
گفتار دوم: كاركرد
..................
گفتار سوم: روابط تجاری
با وجود اهمیت فراوان بازرگانی همچنین سطح روابط تجاری میان اعضای سامان آر.سی.دی، میزان بازرگانی منطقهای در میان این كشورها همانند بسیاری از كشورهای توسعه نیافته، از 2 درصد مجموع بازرگانی خارجی آنها تجاوز نكرد. در 1969 دبیرخانه آر.سی.دی، از كنفرانس بازرگانی و توسعه سازمان ملل متحد[4] (انكتاد) درخواست كرد در مورد امكانات، موانع و راههای توسعه بازرگانی در منطقه پژوهشی انجام دهد. در گزارش نهایی انكتاد آمده بود كه سطح نازل مبادلات بازرگانی در منطقه، بیشتر ناشی از این است كه سرمایهگذاریها و فعالیتهای تولیدی هر سه كشور، در رشتهها و زمینههای مشابه بوده است و بازارهای داخلی از حمایت بسیاری برخوردارند. این موضوع سبب شد صنایع این كشورها بسیار كمتر از ظرفیت واقعی خود تولید كنند. در نتیجه بهای تولیدات آنها گران شد و نتوانستند با قیمتهای بینالمللی رقابت كنند، به ناچار كالاهای مورد نیاز را از كشورهای دیگر وارد كردند.
....................
گفتار چهارم: عوامل ناكامی
عدم تمایل كشورهای عضو به چشمپوشی از منافع ویژهی خود كه لازمهی توسعهی همكاریهای منطقهای است، به مانعی اساسی در این مسیر تبدیل شده بود. سه كشور بنیانگذار این سازمان از سطح نسبتاً متوازنی از توسعهی اقتصادی برخوردار بودند، ولی رشد سریع درآمدهای ارزی ایران در پی افزایش بهای نفت، گرایشهای همبستگی در درون آر.سی.دی را كاهش داد. در واقع این سازمان بیش از آن كه كارایی اقتصادی داشته باشد، سازمانی اجتماعی بود.[5]......
.................
مبحث دوم: سازمان همكاری اقتصادی (اكو) و گسترش آن
گفتار اول: مقدمه
انقلاب اسلامی ایران گامی برای پایان بخشیدن به فعالیت سازمان همكاری برای عمران منطقهای بود. اما از سال 1985 ج.ا.ایران، تركیه و پاكستان بار دیگر تلاشهای تازهای را برای توسعهی همكاریهای منطقهای آغاز كردند. سازمان آر.سی.دی این بار با نام سازمان همكاری اقتصادی (اكو) دوران جدیدی از فعالیت خود را آغاز كرد. دگرگونی در نظام سیاسی ایران امید تازهای را برای توسعه همكاریهای منطقهای ایجاد كرد. رهبران جمهوری اسلامی ایران، تركیه و پاكستان با اصلاح پروتكل ازمیر كه اساس توافقها و همكاریهای اعضا در سازمان آر.سی.دی بود، مرحلهی نوینی را برای توسعهی همكاریهای چند جانبه آغاز كردند. بر اساس عهدنامهی ازمیر، دولتهای یاد شده بر گسترش همكاریهای اقتصادی در میان خود تأكید كردند.
..................
گفتار دوم: اهداف
بر اساس سند پایهی سازمان همكاری اقتصادی، اهداف سازمان به شرح زیرا است:
..................
گفتار سوم: اركان
بر اساس پیمان ازمیر (1996)، اركان زیر وظایف محول شده به سازمان همكاری اقتصادی را انجام میدهد:
...............
گفتار چهارم: تشكیلات
دبیرخانهی سازمان همكاری اقتصادی دارای هفت كمیته به شرح زیر بود:
........................
گفتار پنجم: همكاری با سازمانهای منطقهای و بینالمللی
...............
مبحث سوم: رویكردها و راهبردهای اكو
گفتار اول: مقدمه
فروپاشی اتحاد شوروی سبب شد در منطقهی آسیای مركزی، تحولات اساسی صورت گیرد. جمهوریهای آسیای مركزی، آذربایجان و افغانستان خواستار پیوستن به اكو شدند.[6] پیوستن اعضای جدید به سازمان همكاری اقتصادی با توجه به فروپاشی نظام دو قطبی در جهان و كاهش نفوذ منطقهای روسیه، تحولی اساسی محسوب شد. تقویت همكاریهای منطقهای در پایان جنگ سرد و توجه روزافزون به گسترش سازمانهای اقتصادی منطقهای، بیانگر ظهور گرایشهای جدیدی در روابط میان كشورها در پایان نظام دو قطبی در نظام جهانی بود.
................
گفتار دوم: بیانیهی كویته (طرح عمل اكو)
.............
گفتار سوم: بیانیهی استانبول (دورنمای بلند مدت اكو)[7]
................
گفتار چهارم: موافقت نامههای مهم سازمان اكو
.................
مبحث چهارم: اعضای اكو در یك نگاه
گفتار اول: مقدمه
فضای جغرافیایی اكو فضای منحصر به فردی است و از طرفی اكو از نظر جغرافیایی در منطقه خاورمیانه و آسیای میانه یعنی مركز وقوع بحرانهای ژئوپلتیكی جهان قرار گرفته است و با مسائلی همچون كشمكشهای قومی و تاریخی، افراطگرایی اسلامی و تولید و ترانزیت مواد مخدر روبرو است و از سویی از نظر جغرافیای سیاسی موقعیت با اهمیتی در بین روسیه و قدرتهای در حال ظهور چین و هند دارد. از سوی دیگر وجود منابع سرشار انرژی و اهمیت انتقال این منابع به بازارهای مصرف، اهمیت مسائل هیدروپلیتیك در منطقه و وجود سازمانهای رقیب نقش فزاینده و قابل تأمل در فراهم كردن زمینههای بروز رقابت و كشمكش بین كشورهای عضو اكو دارد.
..................
گفتار دوم: موقعیت و وسعت اكو
................
گفتار سوم: تجزیه و تحلیل نقاط قوت، ضعف، تهدیدها و فرصتهای منطقه اكو
...............
گفتار چهارم: بررسی شاخصها و مؤلفههای اقتصادی اكو در نگاهی كوتاه
.................
مبحث پنجم: همكاریهای بینالمللی اكو
................
فهرست منابع و مآخذ
علوم انسانی