سایت کاریابی جویا کار

پاورپوینت فرافکنی چیست

دسته بندي: مقالات / پاور پوینت
6 تیر

 

شامل 42 اسلاید زیبا که با جدیدترین نسخه پاورپوینت طراحی شده و قابل ویرایش می باشد . این پاورپوینت برای دانشجویان روانشناسی وسایر دانشجویان مرتبط کاربرد دارد. در ادامه ابتدا بخشی از متن این پاورپوینت را برای شما آورده ایم ، سپس فهرست مطالب و در انتها تصویری از پیش نمایش اسلایدهای این پاورپوینت را برای شما قرار داده ایم تا بتوانید جزئیات آن را مشاهده کنید و در صورت تمایل در ادامه مطلب آن را دانلود نمایید .

 

مقدمه 

فرافِکنی به معنی نسبت دادن "ناآگاهانه" و گاه "آگاهانه و زیرکانه" اعمال، معایب و امیال ناپسند خود به دیگران است که فرافکن آن را به عنوان شیوه ای تدافعی و پدافندی برای رهایی از اضطراب درونی برمی گزیند. این اضطراب از پاسخگویی صحیح و راستگوی و اعتراف به کاستی ها و دروغ­ های گذشته و حال، ممکن است به وجود آید.

در حقیقت، فرد فرافکن با اتهام و یا برجسته کردن و اغراق آمیز نمودن صفات منفی در شخصیت پرسشگر و نیز دیگران، از تشویش درونی خود کاسته و به زعم خود از تله پرسشگرانه خود را نجات می دهد.

با این که فرافکنی در كاهش آسیب های روانی در فرد ناراحت و ناكام مؤثر است؛ اما استفاده مداوم از آن در وهله نخست كمكی به حل مشكل اساسی فرد نمی‌كند و بعدها ممكن است فرد را در اوهام و تخیلات فرو برده و عوارض روانی دیگری به دنبال داشته باشد.

فرافکنی را می توان نوعی اتهام زدایی از خود و انگشت تهمت گرفتن به سوی دیگران تعبیر نمود. در حقیقت، آنچه فرافکن می بیند تیر در چشم دیگران است تا خار در چشم خود. فرافکن مثل مَثَل آبکشی است که با طعنه به آفتابه می گوید دو سوراخ.

مَثَل شیرازی "کی بود کی بود؟ من نبودم. من نبودم، شیطون بود، دور کُلاش قیطون بود" به فرافکنی اشاره می کند که برای باوراندن ادعای فرافکنانه خود، حتی توضیح و مشخصات بیشتری از فرد مورد اتهام ارایه می دهد.

کاربرد فرافکنی

کاربرد اصلی این واژه، کاربردی روان‌کاوانه است که در آن فرافکنی یکی از مکانیسم‌های دفاعی علیه اضطراب محسوب می‌شود. در این معنی خواسته‌ها و انگیزه‌های غیر قابل پذیرش که بازشناخت آنها در "خود"، ممکن است موجب ناراحتی شود، به دیگران نسبت داده می‌شود.

این وسیله دفاعی کاملاً در جهت عکس درون‌فکنی می‌باشد و اساس آن از این قرار است که فرد می‌کوشد تا تمایلات نامناسب و ناپسند خویش را به دیگران نسبت دهد و در نتیجه خود را عاری از هرگونه عیب و نقص بداند و خود را از احساس گناه، برهاند. با این وسیله دفاعی، فرد در مورد دیگران با مقیاس خویش قضاوت می‌کند.

مثلاً فرد خسیس دیگران را متهم به خسیس بودن می‌کند. انتقاد و سرزنش مداوم از دیگران و نسبت دادن صفات و خصوصیاتی به افراد دیگر، غالباً ناشی از وجود این کیفیات در فرد نسبت‌دهنده است. اینگونه فرافکنی، اساساً نوعی دلیل‌تراشی است. پسری که در حال دعوا و کتک‌کاری با دیگری است، معمولاً او را برای شروع دعوا مورد سرزنش قرار می‌دهد.

هرچند فرافکنی بسیار متداول بوده و بی‌شک در کاهش دادن تنش‌ها در فرد ناراحت و ناکام مؤثر است؛ اما استفاده مداوم از آن برای فرد، خنثی می‌شود؛ زیرا در درجه نخست هیچ‌گونه کمکی به حل مشکل اساسی فرد نمی‌کند و در درجه دوم، استفاده مداوم از این وسیله دفاعی ممکن است فرد را در اوهام و تخیلات فرو ببرد

 و ...

 

فهرست مطالب

مقدمه
کاربرد فرافکنی
انواع فرافکنی
فرافکنی پیشگیرانه قبل از پرسشگری
فرافکنی در مقابل پرسشگری
فرافکنی با سوال در برابر سوال
فرافکنی و توطئه پنداری
فرافکنی، پرخاشگری و خشونت
فرافکنی و پوپولیسم
پایان

 

عنوان : فرافکنی چیست

فرمت : پاورپوینت

حجم : 1 مگابایت

تعداد صفحات : 42 

 

پیش نمایش تمام صفحات پاورپوینت

 


روان شناسی
قيمت فايل:8800 تومان
تعداد اسلايدها:42
خريد فايل از سايت مرجع
دسته بندی ها
تبلیغات متنی