جوشکاری حالت جامد
جوشکاری حالت جامد، گروهی از فرآیندهای جوشکاری هستند که در آنها، پیوستگی مواد در دماهایی زیر نقطه ذوبشان رخ میدهد. این پیوستگی بدون ذوب فلز پایه اتفاق میافتد. در این فرآیندها از هیچ ماده پرکننده لحیمی استفاده نمیشود. ممکن است در این فرآیندها فشار استفاده شود یا نشود. در این روش، فلزات اتصال، خواص اولیه خود را حفظ میکنند. مشکلات ناشی از ناحیه متاثر از حرارت در این فرآیندها دیده نمیشود. در جوشکاری مواد غیر هم جنس، اختلاف ضریب انبساط حرارتی و هدایت گرمایی مواد از اهمیت بسیار کمتری برخوردار است.
روشهای جوشکاری حالت جامد
این گروه شامل جوشکاری سرد، جوشکاری نفوذی، جوشکاری اصطکاکی، جوشکاری پتکهای، جوشکاری انفجاری، جوشکاری فشاری داغ، جوشکاری نوردی، و جوشکاری فراصوتی است.
روشهایی که بیشتر متداول هستند شامل موارد زیر است.
1- جوشکاری اصطکاکی Friction welding
2- جوشکاری فشاری Pressure welding
3- جوشکاری آهنگری یا پتکهای Forge welding
4- جوشکاری با امواج صوتی Ultrasonic welding
در جوشهای حالت جامد، برخلاف فرآیندهای حالت ذوبی که محل اتصال در نتیجه ذوب موضعی است، اتصال بدون تشکیل مذاب انجام میشود. ولی فیلمی از فلز مذاب در یک مرحله میانی از عملیات بین سطوح اتصال ایجاد میشود. اگر چه فلز مذاب معمولاً به طور کامل از جوش جدا میشود، ولی در حضور کوتاه خود، نقش مفیدی را در انجام جوش ایفا میکند.
جوشکاری اصطکاکی
به طور کلی جوشکاری اصطکاکی بر اساس تبدیل انرژی مکانیکی به انرژی گرمایی استوار است. دو قسمت مورد اتصال را به هم نزدیک کرده و با ایجاد حرکت دورانی سریع، گرمای زیادی تولید شده و موجب حالت پلاستیسیته در لبههای اتصال میشود. با فشار اعمال شده نهایی، قطعات در هم فرو میروند و اتصال ایجاد میشود. جوشکاری اصطکاکی به طور کلی به دو دسته تقسیم میشود.
کاربران عزیز توجه داشته باشید هنگام دانلود فایل از مرورگر internet explorer استفاده نکنید ,vpn نیز غیر فعال باشد تا با مشکل روبه رو نشوید.
عمران و ساختمان