سایت کاریابی جویا کار

پاورپوینت جامع واحد تقطیر ناپیوسته

دسته بندي: مقالات / پاور پوینت
1 تیر

در 102 اسلاید قابل ویرایش با فرمت pptx



تئوری آزمایش :
 
برجهای سینی دار

 برجهای سینی داراستوانه هایی عمودی هستند كه در آنها مایع و گاز به صورت مرحله ای در سینی ها و یا صفحات ، تماس حاصل می نمایند . به این صورت كه گاز از پایین به بالا و از طریق روزنه های موجود در صفحات به صورت حباب درآمده وبه درون مایع پراكنده می شود و ایجاد كف می كند .
  گاز و مایع سپس از یكدیگر جدا شده و به سمت صفحات بعدی حركت می كنند .

 نتیجة كلی ، یك تماس چند مرحله ای متقابل است . با وجود آنكه در هر مرحله یك جریان متقاطع گاز مایع وجود خواهد داشت ، هر صفحة برج به منزله یك  مرحله در نظر گرفته می شود ، زیرا تماس كافی بر روی هر  صفحه انجام شده و پس از نفوذ فازها از یكدیگر دو فاز از هم جدا می شوند .


مشخصات عمومی پوسته وسینی ها

در ساخت برجها، برحسب شرایط عملیاتی وخوردگی، می توان از انواع مواد مانند، شیشه، فلزات با آسترشیشه ای، كربن نفوذ ناپذیر، پلاستیك وحتی چوب استفاده كرد. البته دراغلب موارد ازفلزات استفاده می شود وبرای  كاهش هزینه ساخت، شكل برج عموماً به صورت استوانه ای است.

در برجهای كوچك به منظور تمیزكردن، دریچه هائی دراطراف آن نصب می كنند و دربرجهای بزرگ به ازای هرده سینی یك راه ورود(Man way ) به برج درنظر گرفته می شود.

 سینی ها عموماً از ورق های فلزی ودرصورت لزوم از آلیاژهای بخصوص ساخته می شوند. ضخامت سینی ها با توجه به میزان خوردگی مجازتعیین می شود. برای جلوگیری از حركت سینی دراثر حركت گاز سینی ها به بدنه برج وصل شده ونیز ازمیله های نگه دارنده درزیر آنها استفاده می شود. درنصب سینی ها فاصله كافی بین بدنه برج وسینی به منظور پیش بینی انبساط حرارتی درنظرگرفته می شود.


سینی های كلاهكی :( Bubble – cap )

در این سینی ها دودكش یا مجراهائی گازرا وارد كلاهكها می نمایند. دراطراف این كلاهكها منافذ یا شكافهائی دیده می شود كه گاز پس از عبور ازآنها به صورت حبابهائی درآمده ودر فاز مایع پراكنده می شود. عمق مایع برروی این سینی ها به نحوی است كه كلاهكها تقریباً درآن فرومی روند.


سینی های مشبك :(Sieve perforated )

قسمت عمده این سینی ها صفحه فلزی افقی ومشبك آن است كه مایع ازروی آن عبور نموده وگاز از طریق منافذ واز زیر سینی واردمایع می شود. گازی كه به این طریق پخش می شود، لایه كف آلود ومتلاطمی را درروی سینی ایجاد می كند ودر نتیجه سطح انتقال جرم زیادی بین دو فاز ایجاد خواهد شد.


انواع تجهیزات

برج های سینی دار

برج های سینی دار، استوانه های قطوری هستند كه در داخل آنها تعدادی سینی به فاصله های معینی از یكدیگر نصب شده اند . وجود سینی ها به منظور ایجاد تماس بهتر بین فاز گاز و فاز مایع است . فاز مایع معمولاً از بالای برج وارد شده و تحت اثر نیروی ثقل به سمت پایین جریان می یابد. اگر جهت جریان ها متقابل باشد ، فاز گاز از پایین برج وارد شده و در ضمن عبور به سمت بالای برج با فاز مایع در تماس قرار می گیرد.

1- آرایش داخل برج های سینی دار

شكل 5-6 ساختمان یك برح سینی دار  را نشان میدهد . دیده می شود كه مایع ورودی به داخل برج پس از عبور از روی سینی وارد ناودانی می شود كه از آنجا به سینی پایین تر هدایت می شود و دوباره پس از عبور از روی سینی از طریق ناودان بعدی به سینی بعدی منتقل می شود و حركت مایع به همین ترتیب به سمت پایین برج ادامه می یابد . گاز ورودی از پایین برج از سوراخ های هر  سینی عبور می كند. چون در روی سینی لایه ای از مایع در حال حركت است  از این رو ، سوراخ های تعبیه شده در هرسینی همچون نازل باعث می شوند كه گاز در درون مایع جاری روی هر سینی، پراكنده شده و به صورت حبابهایی درآیند تا سطح تماس گاز و مایع افزایش یابد. حبابهای آغشته به مایع سپس سینی مربوطه را ترك كرده . به طرف سینی بالاتر می روندو این ترتیب ادامه می یابد تا در نهایت گاز تصفیه شده از بالای برج خارج می شود. دیده می شود كه جریان گاز مایع در روی هر سینی عملاً به صورت جریان متقاطع است ولی با توجه به حركت افقی در روی هر سینی ، به طور كلی می توان یك برج سینی دار را به صورت مجموعه مراحل با جریان متقابل در نظر گرفت.

در بهترین صورت، انتظار می رود كه هر سینی به صورت یك مرحله ایده آل عمل كند. در معماری داخل برج و نیز ساخت سینی ها، همه تمهیدات لازم را به كار می گیرند تا عملكرد هر سینی هر چه ممكن است به حالت ایده آل نزدیكتر شود. به همین خاطر است كه در طی سالهای گذشته ، انواع مختلف سینی، از نظر شكل، نوع، اندازه و تعداد منافذ مطرح شده اند كه بعضی از آنها بسیار مقبول افتاده اند و در نتیجه كاربرد بیشتری پیدا كرده اندو اطلاعات زیادی در مورد مشخصات فنی آنها در مراجع علمی (1و2) موجود است.


شیمی
قيمت فايل:11500 تومان
تعداد اسلايدها:102
خريد فايل از سايت مرجع
دسته بندی ها
تبلیغات متنی