سایت کاریابی جویا کار

لیزر

دسته بندي: مقالات / پاور پوینت
15 خرداد

.... از اعجاز آمیزترین موهبتهای طبیعت است كه برای مصارف گوناگون سودمند است. و یكی از پدیده های شگرف قرن بیستم كشف و توسعه (laser) است. قرن بیستم را شاید بتوان به جای قرن اتم و یا قرن ماشین, «قرن » هم نامید. این اختراع شگرف و پردامنه فیزیكی روز به روز توسعه بیشتری می یابد و كاربردهای آن در زمینه های مختلف بسیار متعدد است. در حوزه پزشكی نیز در حال حاضر ها در درمان انواع مختلفی از بیماریها شركت داده می شوند. اگرچه های بالینی جدید و كاربردهای آنها احتمالاً در حال گذران دوران نوباوگی پزشكی ی هستند ولی در آینده نه چندان دور های دیگری پدید خواهند آمد كه جایگاه خود را در بیمارستانها و مراكز پزشكی خواهند یافت بنابراین تحقیق علمی آینده به اندازه كاربردهای بالینی حاصل از آن, زیربنایی خواهند بود.

به علت تنوع سیستم های موجود و تعداد پارامترهای فیزیكی آنها و همینطور علاقه چندین گروه تحقیقاتی در واقع انواع مختلف بصورت ابزار بی رقیبی در پزشكی مدرن درآمده اند و اگرچه كاربردهای بالینی در ابتدا محدود به چشم پزشكی بوده اند، ولی امروزه قابل ملاحظه ترین و جاافتاده ترین جراحی ی در خصوص انعقاد خونریزی عروق با استفاده از یون آرگون Ar+ است. لذا تقریباً تمام شاخه های جراحی پزشكی معطوف به این قضیه شده اند. البته نباید این گفته را به عنوان انتقاد برشمرد ولی اشكالات زیادی در برخی از موارد ایجاد شده است،‌ بخصوص در زمینه تحریك زیستی biostimulation. لذا به نظر این بنده حقیر لازمست برای كسب پیروزیهای جدید، محققان عزم خود را در سایر زمینه ها پژوهش پزشكی و تكنیك های فنی و حرفه ای مربوط به آنها نیز مجدانه جذب كنند و در پی وسعت دادن ابعادی به این امر مهم باشند. البته در كل، بسیاری از تكنیكهای ی واقعاً مفید، كه از لحاظ بالینی محقق شده اند، به كمك انواع دانشمندان قرن حاضر توسعه یافته اند. این روشهای معالجه توسط محققان دیگر تأیید شده و در مجلات علمی معتبر به نحوه مناسب به نوشتار درآمده است. حتی اخیراً در رابطه با كاربردهای اولیه كه اساساً بر نتایج درمانی متمركز شده بودند, چندین روش جالب تشخیصی نیز اضافه شده است. برای نمونه می توان تشخیص تومورها توسط رنگهای فلورسانس و یا تشخیص پوسیدگی دندان بوسیله تحلیل طیف سنجی بارقه پلاسمایی حاصل از را نام برد.

همانطور كه میدانیم در اواخر دهه 1960 در زمینه های پزشكی بکار رفت. امروزه تعداد بسیاری از روش های كاربرد در سراسر جهان بكارگرفته می شود. بیشتر این روشها متعلق به خانواده جراحی با كمترین تهاجم (MIS)minimally invasive surgery می باشند. این اصطلاح جدید که در دهه حاضر پدید آمده است به تكنیك های جراحی ای اطلاق می شود كه در آنها تماس با بدن و خونریزی صورت نمی گیرد. لذا این دو مشخصه بطور عمده باعث شده اند كه به عنوان یك تیغ جراحی و وسیله درمان جهانی بكار گرفته شود. در واقع بسیاری از بیماران و همچنین جراحان بر این باورند كه وسیله ای اعجاب انگیز است. البته این شیوه تفكر منجر به نگرشهای گمراه كننده و توقع های نابجا نیز شده است. در حقیقت قضاوت دقیق در مورد پیشرفتهای جدید همیشه لازم است. مثلاً وقتی كه یك روش درمان توسعه معرفی می شود, تا هنگام تأیید شدن آن توسط مطالعات مستقل دیگر، نباید مورد قبول واقع شود. اثرات ناشی از همانطور كه می دانیم بسیار متعدداند. بیشتر آنها را می توان بطور علمی توضیح داد. البته برخی اثرات كه برای یك درمان ویژه مفید هستند, برای موارد دیگر ممكن است خطرناك باشند بعنوان مثال گرم كردن یك بافت سرطانی توسط پرتوی می تواند منجر به اثر مطلوب نكروز (تخریب) تومور شود. و بالعكس بكار بردن پرتوی ی برای قطع خونریزی شبكیه چشم با پارامترهای فوق، می تواند منجر به سوختن خود شبكیه و نابینایی غیرقابل برگشت شود. به هرحال با توجه به تسهیلاتی كه پدیده در امر تشخیص و درمان در علم پزشكی فراهم نموده, آینده روشن تری را می توان برای نسل بشر پیش بینی كرد.

 

فهرست مطالب:

پیشگفتار............................................................ 1

مقدمه................................................................................... 3

تاریخچه ....................................................... 5

تعریف .................................................. 6

فیزیک ............................................................... 8

مبانی نظری ....................................................... 49

انواع ..............................84

معرفی های توان پایین......................................... 92

اثرات های کم قدرت................................... 161

مکانیسم برهمکنش بافت – ......................................... 171

درمان فتودینامیک...................................................... 182

مقایسه های توان بالا با های توان پایین................................ 200

روش های کاربرد توان پایین................................................. 239

رویکرد بالینی های توان پایین..................................... 242

کاربرد در فیزیوتراپی.................................. 244

کاربرد در دندانپزشکی.............................. 281

کاربرد در پزشکی (افتالموژی – اورولوژی – دستگاه گوارش – دستگاه تنفس)........... 293

کاربرد در پوست و اعصاب................................................... 296

عوارض احتمالی درمان با های کم توان................................. 310

سایر روش های درمان بالینی.......................................................... 313

خطرات جانبی ها و نکات ایمنی و حفاظتی...............315

نتیجه گیری................................................................................ 325

مراجع............................ 326


فیزیک
قيمت فايل:8900 تومان
تعداد اسلايدها:326
خريد فايل از سايت مرجع
دسته بندی ها
تبلیغات متنی