فصل اول: کلیات پژوهش
بیان مسئله :
جوامع امروزی را جوامع سازمانی می نامند زیرا در این جوامع انسان ها هر جایی كه زندگی می كنند و هر كاری كه انجام می دهند با سازمان های مختلف در ارتباطند و سازمان ها بخشی از زندگی روزانه همه مردم را تشكیل داده است.
امروزه نقش و اهمیت شخصیت مدیران در رشد و بقای سازمان امری شناخته شده است . سوالی که ذهن همه صنعتگران را به خود مشغول ساخته این است که آیا مدیران در شکل گیری خلاقیت و نوآوری کارکنان سهم دارند ؟ تنها می توانیم بگوییم که این روند توسط مدیران زمانی به بهترین شکل خود محقق می شود که اگر مدیران از سلامت و عزت نفس بالا برخوردار باشند ، می توان امیدوار بود که کارکنان بتوانند با رضایت شغلی بیشتر به انجام امر بپردازند .
بنابراین می توان اینگونه پنداشت که عدم تعادل روانی ؛ عزت نفس پایین و رضایت شغلی کم میتواند بر روند رو به رشد سازمان آثاری منفی بر جای می گذارد . لذا باید اطلاعاتی در باره این جنبه های شخصیتی و شغلی مدیران و کارکنان در اختیار داشت تا در صورتی که هر کدام از این جنبه ها نواقص و نقاط صعفی وجود دارد ، با اقدامات شایسته اصلاح و بهبود یابد . از همین رو در این پژوهش سعی شده که با مطالعه روی میزان عزت نفس مدیران و رضایت شغلی کارکنان به این امر مهم دست یابیم که سازمان چه تاثیری می تواند داشته باشد تا افراد از جمله مدیران و کارکنان بتوانند در آن به نحوه مطلوب انجام وظیفه نمایند .
اهداف تحقیق :
شناسایی رابطه عزت نفس بالا در مدیران و رضایت شغلی در کارکنان
دست یابی به عوامل موثر در شکل گیری رضایت شغلی کارکنان و عزت نفس در مدیران
ضرورت و اهمیت انجام پژوهش
سازمان هلال احمر به عنوان یكی از سازمانهای بزرگ کشور که در جهت خدمت رسانی که جامعه شکل گرفته در توسعه کشور نقش مهمی داشته و به همین عامل موجب می شود كه مدیران و کارکنان به عنوان نیروی انسانی ماهر و متخصص در این بخش عنصر كلیدی و نیازمند توجه و پژوهش هستند .
با توجه به اثرات رضایت شغلی كاركنان در كاركرد یك سازمان لازم به نظر می رسد كه سیاست گذاران و برنامه ریزان و مدریان سازمان ها در تصمیم گیری های خود این عامل را مد نظر قرار دهند و برای این كار به طور طبیعی نیاز به اطلاعات دارند و این مهم جز از طریق پژوهش و تحقیق میسر نمی شود . بررسی رضایت شغلی کارکنان از سه جنبه حائز اهمیت است یكی جنبه فردی كه به خود اعضا بر می گردد و دیگری از دید مدیران سازمان ودیگری در سطح كلان واز دید سیاست گذاران و برنامه ریزان می باشد .
از جنبه فردی : این سطح از رضایت شغلی نشان می دهد كه مدیران تا چه اندازه پاداش های درونی و بیرونی مورد انتظار خود را از انجام كارشان به دست می آورند .
از جنبه مدیران : رضایت شغلی باعث بالا رفتن علاقه و انگیزه ها و قابلیت ها وتوانایی ها و خلاقیت های كاركنان ودر نتیجه بهبود كیفیت حاصل كار آنان و تحقق اهداف سازمان می باشد .
از دید كلان برنامه ریزان و سیاست گذران در سطح كلان : در این سطح اطلاعات حاصل از رضایت شغلی منجر به تصمیم گیری بهتر در برنامه ریزی ها می شود و به علاوه وجود رضایت شغلی در افراد باعث تحولات زیر می گردد :
افزایش خلاقیت و نوآوری – افزایش میزان تولید سازمان – افزاش سطح سلامت جسمی و روانی افراد سازمان با توجه به موارد فوق انجام تحقیقات حاضر ضرورت دارد .
فهرست:
فصل اول: کلیات پژوهش
فصل دوم: ادبیات پژوهش
فصل سوم: روش پژوهش
فصل چهارم: تجزیه و تحلیل داده ها
فصل پنجم: بحث و نتیجه گیری
روان شناسی