سایت کاریابی جویا کار

پاورپوینت بررسی ریزمغذی ها

دسته بندي: مقالات / پاور پوینت
22 خرداد


ریزمغذی ها چه هستند؟


n n ریزمغذیها شامل‌ ویتامین‌ و املاح‌می‌باشند كه‌ در مقایسه‌ با كربوهیدراتها،پروتئین‌ها و چربی‌ها به‌ مقادیر جزئی‌برای‌ فرآیندهای‌ متابولیكی‌ بدن‌ضروری‌ هستند. بدن انسان برای انجام فعالیت های حیاتی به مقدار اندکی ویتامین ها و املاح نیاز دارد. کمبود این مواد که به آنها ریز مغذی می گویند عوارض زیادی را برای فرد و جامعه به دنبال دارد. این مواد مغذی دارای نقش های بسیار حیاتی در بدن هستند و کمبود آنها مشکلات جدی و جبران ناپذیری را ایجاد می کند و در برخی موارد حتی به مرگ منتهی می شود.


   خوشبختانه تمامی این مشکلات قابل  کنترل و پیشگیری است و در صورتی که سیاست های مناسبی در  سطح کلان اتخاذ شود، میتوان از عوارض آنها به طور کامل پیشگیری کرد.کشورهای توسعه یافته سال هاست ویتامین ها و مواد معدنی را به برنامه غذایی روزانه مردم وارد کرده و کمبود برخی از آنها را کنترل کنند. امروزه راهکارهای اصلی مقابله با کمبود ریز مغذی هادر دنیا شناخته شده و شامل 4 راهکار اصلی اصلاح عادات و الگوهای غذایی، مکمل یاری، غنی سازی و ارتقاء سطح بهداشت عمومی و توصیه سازمان های بین المللی از جمله سازمان جهانی بهداشت و به کارگیری همه آنها با توجه به شرایط و امکانات موجود است.


غنی سازی در اصل افزودن مواد مغذی به میزان موردنیاز به یک غذای اصلی و پایه ارزان و در دسترس تمامی جامعه است، به نحوی که با مصرف منظم آن ماده غذایی، به مرور زمان  شیوع کمبود آن ماده مغذی در جامعه کاهش پیدا کند مثلا غنی سازی نمک طعام باید باعث /می شود که تقریباً همه افراد به میزان مناسبی از ید در طول روز دست پیدا کنند در کشورهای در حال توسعه غنی-سازی مواد غذایی به سرعت در حال توسعه و گسترش است. افزودن ید به نمک یکی از تجارب جهانی و مفید غنی سازی است که نتایج بسیار رضایت بخشی داشته است غنی سازی مواد غذایی با ید، آهن و ویتامین A توانسته بهره هوشی کودکان را 10 تا 15 نمره بهبود بخشد، مرگ مادران را به یک سوم برساند و مرگ نوزادان و کودکان را تا 40 درصد کاهش دهد و علاوه بر آن سبب افزایش توانایی و قدرت انجام کار شود. كمبود برخی‌ از انواع‌ریزمغذیها به‌ ویژه‌ كمبود ید، آهن‌ وویتامین‌ A از مشكلات‌ شایع‌ تغذیه‌ای‌است‌.     

در كشور ما نیز شواهد موجودحاكی‌ از آن‌ است‌ كه‌ كمبود ید واختلالات‌ ناشی‌ از آن‌ و فقرآهن‌ وكم‌خونی‌ ناشی‌ از آن‌ مشكلات‌ عمده‌تغذیه‌ای‌ در گروههای‌ آسیب‌پذیر ازجمله‌ كودكان‌ زیر ۵ سال‌ است‌ و كمبودویتامین‌های‌ A و D در برخی‌ ازمناطق‌ كشور وجود دارد.                                         
   

آهن:

nآهن‌ در ساختمان‌ هموگلوبین‌ وبیوگلوبین‌ و بعضی‌ از آنزیم‌ها شركت‌دارد. كمبود آهن‌ و كم‌ خونی‌ ناشی‌ ازآن‌ جمله‌ مشكلات‌ اساسی‌ بهداشت‌عمومی‌ در دنیا به‌ شمار می‌رود كه‌ آثارنامطلوب‌ آن‌ بر تكامل‌ جسمی‌ ورفتاری‌ و كاهش‌ بازده‌ كاری‌ افراد به‌اثبات‌ رسیده‌ است‌. تأمین‌ آهن‌ موردنیاز كودكان‌ در سال‌ اول‌ زندگی‌ توجه‌خاصی‌ را لازم‌ دارد. میزان‌ آهن‌ شیرمادر كم‌ است‌ اما قابلیت‌ جذب‌ بالایی‌دارد و ذخیره‌ آهن‌ شیرخوار و آهن‌ شیرمادر، نیاز شیرخوار را در ۴ تا ۶ ماه‌اول‌ زندگی‌ تأمین‌ می‌كند. از شش‌ماهگی‌ به‌ بعد با كاهش‌ ذخیره‌ آهن‌ نیازكودك‌ به‌ مقدار قابل‌ ملاحظه‌ای‌افزایش‌می‌یابد.


پزشکی
قيمت فايل:9500 تومان
تعداد اسلايدها:44
خريد فايل از سايت مرجع
دسته بندی ها
تبلیغات متنی