سایت کاریابی جویا کار

مبانی نظری نیمرخ روانی و شخصیت

دسته بندي: مقالات / پاور پوینت
17 خرداد

توضیحات: فصل دوم تحقیق کارشناسی ارشد و دکترا (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)

  • همرا با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو تحقیق
  • توضیحات نظری کامل در مورد متغیر
  • پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه
  • رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب
  • منبع :                           دارد (به شیوه APA)
  • نوع فایل: WORD و قابل ویرایش با فرمت doc

قسمتی از مبانی نظری متغیر:

روانشناسان برای كلیت افراد و تفاوت های فردی اهمیت خاصی قائل هستند و کلیت روان فرد را یکی از معیارهای شناسایی تفاوت های بین افراد می دانند. به منظور شناخت کلیت روان افراد و تفاوت های فردی از مفهوم نیمرخ روانی و همچنین شخصیت استفاده می کنند. اگرچه روانشناسان شخصیت وجود شباهت‌های بین افراد را قبول دارند، توجه آنها بیشتر به تفاوت‌های افراد معطوف است. چرا عده ای موفق و عده‌ای ناموفق هستند؟ چرا برداشت های افراد از امور متفاوت است؟ تنوع استعدادها ناشی از چیست؟ چرا عده‌ای به بیماری های روانی دچارند ولی دیگران در همان شرایط سالمند؟ هر انسان و رویدادی در نوع خود منحصر به فرد است. با وجود این، بین بسیاری از انسان ها و رویدادهای زندگی آنها آن قدر شباهت وجود دارد كه می‌توان نكات مشتركی را در نظرگرفت و درست همین الگوهای رفتاری است كه روانشناسان شخصیت در پی درك آن هستند (پروین، 1381). نظریه‌های شخصیت از زمان یونان باستان آغاز شده است و از آن زمان تاكنون نظریه‌های گوناگونی با گرایش ها و زمینه‌های تفاوت شخصیت انسان عرضه شده است. بنابراین، بدیهی است كه با توجه به زمان و شخصیت خود روانشناس، از شخصیت تعاریف متفاوتی ارائه شود كه هر یك از این تعاریف بر رفتارهای متفاوتی تكیه دارد و روش های مختلفی را اقتضاء می‌كند. این تعاریف ممكن است عینی تر و یا انتزاعی تر باشد. تعاریف می‌توانند رویدادهایی را تشریح كنند كه در درون افراد می‌گذرد و یا چگونگی تعامل آنها با یكدیگر را مدنظر قرار می‌دهند. همچنین می‌توانند عاملی را توصیف كنند كه مستقیماً قابل مشاهده است و یا از آن استنباط می‌شود و ممكن است خصوصیاتی را تشریح كنند كه از آن عده ای خاص باشد و یا به توصیف ویژگی‌هایی بپردازند كه اكثریت یا همه افراد را مربوط می‌شود. در تعریف شخصیت باید چند نكته را در نظر گرفت:

1) هر فردی از نظر ویژگی های شخصیتی یگانه و بی همتاست (هیچ دو فردی از نظر خلق و علایق و رفتار كاملاً مشابه نیستند).

2) افراد در همه موقعیت ها به شیوه یكسانی عمل نمی‌كنند یعنی رفتار شخص ممكن است از موقعیتی به موقعیت دیگر متفاوت باشد.

3) گرچه هر فرد یگانه و بی همتاست اما در رفتار آدمی وجه اشتراك قابل ملاحظه‌ای وجود دارد (هر چند در جزئیات رفتار آدمی تفاوت‌های دیده می‌شود بیشتر مردم الگوهای رفتاری نسبتاً ثابتی دارند) (گروسی و همكاران، 1380).

 

2-7-1- نظریه مك كری و كوستا درباره ابعاد شخصیت بهنجار

نظریه مك كری و كوستا درباره ابعاد شخصیت یک دیدگاه جدیدی است که در آن بر وجود پنج بعد برای شخصیت تاکید شده است. الگوی پنج عاملی فرض می‌كند كه شخصیت بهنجار مفهومی چند بعدی است كه در مجموع از پنج بعد اساسی تشكیل یافته است (مک کری و کوستا، 1381).

نوروزگرایی: وجود نوروزگرایی مانع سازگاری افراد می شود. در مردان دارای نمرات بالا در نوروزگرایی مستعد داشتن عقاید غیرمنطقی هستند و كمتر قادرند تكانش های خود را كنترل كرده و خیلی ضعیف تر از دیگران با استرس كنار می آیند. افرادی كه نوروزگرایی پایینی دارند دارای ثبات عاطفی بوده و معمولاً آرام، معتدل و راحت هستند و قادرند كه با موقعیت های فشارزا بدون آشفتگی یا هیاهو روبرو شوند (گروسی، 1380). و دو عامل روان رنجورخویی و روانپریشی با ناراحتی های روانشناختی مرتبط هستند (كاویانی، 1382).


علوم انسانی
قيمت فايل:24000 تومان
تعداد اسلايدها:30
خريد فايل از سايت مرجع
دسته بندی ها
تبلیغات متنی