وزیر بهداشت گفت: از تنگناهای کشور عبور نخواهیم کرد مگر اینکه پژوهشگران برای باز کردن گرههای نظام ارائه خدمت، کاری کنند.
سعید نمکی در چهارمین همایش بررسی شیوههای دستیابی به مرجعیت علمی که با حضور وزیر امور خارجه در ستاد دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، اظهار داشت: امروز دکتر ظریف را دعوت کردیم تا بگوییم، در بین خردمندان و دانشمندان ایران، جایگاه بسیار بالایی دارید و اینکه مردم ساکن این دخمه تنگ، قدر یک روزنه را میدانند بنابراین نور را میشناسند و ارزش این تفکر نورانی را میدانند.
وی یادآور شد: دیروز به همکارانم در دولت میگفتم که حضور دکتر ظریف، حضور یک فرد نیست بلکه حضور یک گفتمان است و اینکه مردم غصه میخورند که وی اندکی دور باشد به این دلیل است که احساس میکنند یک گفتمان سیاسی در عرصه بینالمللی که گفتمان پیوستن به جهان است، تضعیف میشود و به همه زحماتی که در عرصه دیپلماسی کشیدید احترام میگذاریم.
نمکی تصریح کرد: خوشبختانه دستاوردهای گرانقیمت زیادی در حوزه آموزش و پژوهش در علوم پزشکی در عرصه بینالمللی داشتهایم اما راههای نرفته بسیاری در پیش داریم.
وزیر بهداشت با اشاره به اجرای ۵ برنامه توسعه قبل از انقلاب و ۶ برنامه توسعه بعد از انقلاب اسلامی، یادآور شد: از بین تعاریف توسعه، زیباترین تعریف این است که توسعه به معنی تبدیل نیروی انسانی به سرمایه انسانی است و انسان توسعهیافته ابزار توسعه نیست بلکه هدفهایی آن است که از مسیر آموزش و پژوهش، محقق میشود.
وی خاطرنشان کرد: از تنگناهای کشور عبور نخواهیم کرد مگر اینکه پژوهشگران برای باز کردن گرههای نظام ارائه خدمت، کاری کنند چون در نظام سلامت مشکلات زیادی داریم که باید برای آن راهکارهایی پیدا کنیم.
نمکی ضمن تأکید بر لزوم ارتباط مراکز تحقیقاتی حوزه سلامت به مراکز غیر علوم پزشکی، گفت: باید از بخش خصوصی بهعنوان اهرم اصلی در توسعه ملی بهویژه در حوزه پژوهش استفاده بیشتری کنیم البته عنوان میشود که سهم دولت در بخش پژوهش اندک است اما در هیچ کجای دنیا، سهم دولتها از GDP و منابع عمومی بیش از یک درصد نیست بلکه بخش خصوصی، سرمایه را به این حوزه آورده است که باید برای مشارکت بیشتر آن، راهکارهایی بیندیشیم.
وی خاطرنشان کرد: مراکز تحقیقاتی علوم پزشکی باید به مراکز علمی جهان متصل شوند و از ظرفیت دانشمندان ایرانی خارج از کشور باید استفاده مطلوبتری کنیم و شاید بتوان دیوارهای کشور با جهان در عرصه دیپلماسی را با استفاده از علم و دانش و فنّاوری برداشت و هموار کرد.