گروه اجتماعی ؛ علیرضا کاظمی در جلسه امضای تفاهمنامه مشترک بین معاونت پرورشی و فرهنگی و معاونت پیشگیری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز اظهار کرد: در شرایط کنونی، نظام جمهوری اسلامی ایران دشمنان تحت عنوان فشارهای اقتصادی، سیاسی، نظامی و فرهنگی از سوی دشمنان قرار داده شده است طبیعتا همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند بهترین استراتژی ما وحدت، انسجام و همافزایی در آرایش جدید دشمن است که بیشترین تمرکز را در حوزه اقتصاد و فرهنگ دارد که هر دو محور استراتژیک هستند و طبیعتا اقتصاد نقش مهمی در رضایت عمومی جامعه دارد و شاید یکی از دغدغههایی که مردم را همواره نگران میکند همین بخش باشد.
هجمه شدید دشمن به آموزش وپرورش از فضای مجازی
وی ادامه داد: بخش دیگری که دشمنان فشار میآورند حوزه فرهنگی است و همانطور که اخیرا مشاهده کردید دشمن از طریق نفوذ در فضای مجازی یک هجمه شدید به نظام آموزش و پرورش کشور وارد کرد و حرکتهای ناخوشایندی را رقم زده و طبیعتاً چنین حرکتی، نخستین و آخرین اقدام آنها نخواهد بود و همواره با رصد کردن بخشهای مختلف اقتصادی و فرهنگی رخنهای تازه پیدا میکند تا این بخشها را مورد هجمه قرار دهد.
معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش وپرورش ادامه داد: دشمن در بخش فرهنگ تنها آموزش و پرورش را هدف قرار نداده است بلکه همه نهادهای آموزشی، تربیتی و فرهنگی مانند نهاد روحانیت، بسیج و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی همواره در تیررس دشمنان قرار داده شدهاند.
دشمن با تمرکز بر اقتصاد و فرهنگ مبارزه را در پیش گرفته است
کاظمی تصریح کرد: همانطور که می دانید دشمن طی 40 سالی که از عمر انقلاب میگذرد همواره در حال توطئه بوده و به هیچ نتیجهای دست نیافته و همیشه مایوس شده و سرافکنده بازگشته است اما در این مرحله به نظر میرسد که با وسعت و عمق بیشتری با تمرکز بر روی حوزه اقتصاد و فرهنگ، راهبرد مبارزه را در پیش گرفته و امیدوارانه اهداف خود را دنبال میکند اما همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند با حفظ وحدت و انسجام جامعه و هوشمندی مسئولان مانند گذشته بر شکست دشمن ادامه داده خواهد شد.
وی عنوان کرد: همانطور که میدانید در حوزه اقتصاد سال گذشته را مقام معظم رهبری سال حمایت از کالای ایرانی نامگذاری کردند و امسال را نیز سال رونق تولید نامگذاری فرمودند که تمام این موارد به هم پیوسته و فرآیندی است که به دنبال هم میآید و حمایت از کالای ایرانی مقدمهای برای رونق تولید است. یعنی سال گذشته مقام معظم رهبری مقدمه کار را فراهم کردند و امسال اصل موضوع را هدفگذاری کردند و اگر قرار باشد در این حوزه موفقیت و پیشرفتهایی داشته باشیم باید بدانیم که ضربههای که نظام جمهوری اسلامی ایران در این زمینه میخورد از کجا نشأت میگیرد.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: در این حوزه ما در 2 بخش ضربه میخوریم که حوزه اول آن ضعف قوانین و مقررات و حوزه دوم مسائل فرهنگی است که در حوزه ضعف قوانین و مقررات نیازمند حمایت بیشتر از تولیدکنندگان برای رونق تولید هستیم البته پیشگیری از قاچاق کالا و ارز شاید بیشترین سهم در این حوزه را دارد و ضربهای که قاچاق و ورودیهای خارج از قانون به اقتصاد کشور وارد میکند شاید کمتر از ضربههای دیگر نباشد.
وی گفت: رقم قاچاق کالا و ارز در کشور سالانه 12.5 میلیارد دلار بود که خوشبختانه طی سالهای اخیر با همت ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و با برنامهریزیهای وسیعی که انجام شده این رقم به کمتر از نصف کاهش پیدا نموده است که ما این موفقیت را به دوستان خودمان در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز تبریک میگوییم که گام ارزشمندی در حوزه حمایت از تولیدکالای ایرانی برداشتند.
کاظمی ادامه داد: امابه نظر میرسد که چنین حرکتهایی کفایت نمیکند و برای حمایت از تولید ملی باید به سمت آموزش و فرهنگسازی حرکت کنیم زیرا آموزش و فرهنگ سازی مهمترین، بهترین و پایدارترین اقدام برای حمایت از تولید ملی است.
کاظمی خاطرنشان کرد: بسیار خرسندم که در ماههای ابتدایی سال و در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری با همت دوستانمان در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و همکارانمان در اداره کل فرهنگی و هنری یک گام عملی در حوزه فرهنگ سازی و آموزش برداریم.
پیشتازی آموزش وپرورش در فرهنگسازی حمایت از تولید ملی
وی یادآور شد: امروز این تفاهمنامه را امضا میکنیم تا زمینه این اقدامات پایدار را در سراسرکشور فراهم کنیم همانطور که میدانید سال گذشته آموزش و پرورش در حوزه فعالیتهای خود یعنی فرهنگ سازی و گفتمان سازی در زمینه حمایت از تولید ملی پیشتاز بوده است و حقیقتا در راستای فرهنگ شعاری و فرهنگ عملی ونهادینه شدن این فرهنگهای شعاری گامهای موثر و اساسی برداشتهایم و در این راستا گزارشی به شورای عالی انقلاب فرهنگی دادیم. اما اگر بخواهیم این گامها را کامل کنیم و در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری گام برداریم امسال نیز باید اقداماتی در این زمینه انجام دهیم که این تفاهم نامه میتواند زمینه همکاری در این راستا را فراهم کند.
سالانه 17 میلیون نفر روز اردو برگزار میکنیم
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: در آموزش و پرورش ظرفیتهای بسیاری در حوزه زیرساختهای نرمافزاری و سختافزاری داریم که از جمله میتوان به وجود 1100 کانون که میتواند مرکز توسعه فرهنگی باشد و حدود 350 اردوگاه در کشور داریم که سالانه حدود 17 میلیون نفر روز اردو برگزار میکنیم و شبکههای مختلف دانش آموزی، تشکلهای دانشآموزی، مسابقات و جشنوارههای مختلف فرهنگی و هنری اشاره کرد.
وی ادامه داد: از سال گذشته جشنواره فرهنگی و هنری حمایت از کالای ایرانی را به صورت کشوری و به میزبانی استان یزد را کلید زدهایم که دانشآموزان در 20 رشته هنری در آن شرکت میکنند و میتوانیم از تمام این ظرفیتها استفاده کنیم و در خدمت مجموعه ستاد پیشگیری و مبارزه با قاچاق کالا و ارز باشیم و لازمه این کار آن است که برای همه برنامههای این تفاهم نامه کارشناسانی از دو نهاد جلساتی را تشکیل دهند تابتوانیم از ظرفیتها برای اجرای برنامهها استفاده کنیم.
کاظمی خاطر نشان کرد: اکنون پایگاههای اوقات فراغت در حال شکلگیری است و میتوانیم از ظرفیتهای آن استفاده کنیم البته از همه مسئولان در این زمینه میخواهم که اقدام عملیاتی در این زمینه انجام دهند زیرا تفاهمنامه به تنهایی ارزشی ندارد و اگر این تفاهمنامه حتی منجر به یک کار عملی هم شود ارزشمندتر از آن خواهد بود که 10 کار را طراحی کنیم اما هیچ کدام را اجرا نکنیم.
وی ادامه داد: البته باید این نکته را هم مد نظر داشته باشیم که برای کارهای فرهنگی که قصد داریم در این زمینه انجام دهیم دو مدل تعریف کنیم یعنی یک مدل برای استانهای مرزنشین که مستقیماً در معرض ورود و خروج کالا هستند و برای دانش آموزان سایر مناطق کشور نیز یک مدل تعریف کنیم که اهمیت و جایگاه و نقش حمایت از تولید داخلی و ضرورت مبارزه با قاچاق کالا و ارز و آسیبهایی که این کار به اقتصاد کشور وارد میکند را برای دانش آموزان بازگو کنیم تا آگاهی آنها نسبت به این موارد افزایش پیدا کند و علاوه بر این راهکارهای عملیاتی و اجرایی به آنها بیاموزیم تا قاچاق تضعیف و تولید رونق پیدا کند.
معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: امیدوارم بتوانیم گامهای مثبتی در این زمینه برداریم البته سال گذشته منشور حمایت ازکالای ایرانی را تدوین کردیم که به نظر می رسد کار خوبی باشد.
پایان/