خبرنگار اجتماعی ؛ دانشآموزان مهمترین رکن نظام آموزش و پرورش هر کشوری محسوب میشوند، شاد زیستن برای دانشآموزان به همان اندازه مهم است که تغدیه خوب، محبت کردن و حفاظت از او اهمیت دارد، زیرا سلامت روحی و روانی و فیزیکی و جسمانی او را تامین میکند.
عواملی که میتواند این سرمایه ملی را برای رشد بهینه و کیفی آماده سازد، مهارتهای رفتاری است که در محیط آموخته میشود نه فقط محفوظات علمی.
نشاط و شادابی در مدرسه باعث رشد و تکامل همه ابعاد وجودی یک دانشآموز در بعد جسمانی، شناختی، عاطفی، اخلاقی و معنوی میشود ولی اگر این نشاط و شادابی در فضای رقابتی با چهارچوب های اصولی آمیخته شود قطعاً باعث رشد و شکوفایی دانشآموزان میشود.
در همین راستا، نخستین دوره مسابقات مناظره دانشآموزی با حضور اساتید دانشگاهی و با حضور 6 تیم از اعضای دختران و 7 تیم از اعضای پسران به میزبانی اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان استان ایلام ، 10 لغایت 23 اردیبهشت با رویکرد ترویج فضای نقد و مناظرات علمی در بین دانشآموزان برگزار شد.
گزارههایی همچون "حذف کنکور، تشکلهای دانشآموزی، فضای مجازی، دلایل بالا رفتن سن ازدواج و برگزاری اردوهای جهادی" از پر چالشترین گزارههای نخستین دوره مسابقات مناظره دانشآموزی بود.
در همین راستان به سراغ روحالله پارسی؛ مسئول اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان استان ایلام و دبیر نخستین مناظره دانشآموزی کشور رفتیم تا از جزییات بیشتر از این موضوع باخبر شویم.
وی با بیان اینکه مناظره فرصتی برای بروز استعداد ها، نگرشها و سلیقههای دانش آموزان در حوزههای مختلف است، به تسنیم گفت: یکی از مطالبات رهبری در فضای نخبگان دانشآموزی تاکید بر آزاداندیشی و تضارب آرا و مناظره است.
پارسی مناظره را از ابزارهای مهم شکوفایی و رشد فکری، تقویت فن بیان و فعالیتهای گروهی دانست و با اشاره به اینکه یکی از غفلتهای امروز در حوزه دانشآموزی غافل شدن از ایجاد فضای رقابتی در بین دانشآموزان است، ادامه داد: ما بحمدالله برای نخستین بار در استان ایلام توانستیم با خلق یک فضای رقابتی و سالم در بین دانشآموزان گام موثری در این راستا برداریم.
دبیر نخستین دوره مناظره دانشآموزی گفت: این دوره از مسابقات با حضور داورانی از اساتید دانشگاههای ایلام و فرهیختگان استانی و همچنین 6 تیم از دانشآموزان دختر و 7 تیم از دانشآموزان پسر در محل سالن اجتماعات اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان استان در دو بازده زمانی 10 لغایت 16 و 17 لغایت 23 اردیبهشت ماه برگزار شد.
وی ادامه داد: در این دوره از مسابقات 29 گزاره در حوزههای مختلف اجتماعی، فرهنگی، مذهبی و ورزشی در اختیار دانشآموزان قرار گرفت که پس از اعلام نظر تیمها، پرچالشترین گزارهها را برای مسابقات انتخاب کردیم.
دبیر نخستین دوره مناظره دانشآموزی گزارههایی همچون "حذف کنکور در بالا بردن سطح علمی دانش آموزان موثر است، تعدد تشکلهای دانشآموزی موجب اجرای برنامههای خلاقانه در مدارس میشود، فضای مجازی بهترین فضا برای شناخت همسالان از یکدیگر است، مهمترین دلیل بالا رفتن سن ازدواج عدم استطاعت مالی است، گسترش شبکههای اجتماعی باعث دوری افراد از یکدیگر شده است و برگزاری اردوهای جهادی منجر به رفع محرومیت از مناطق محروم میشود" را از پرچالشترین گزارههای نخستین دوره مسابقات مناظره دانشآموزی عنوان کرد.
وی با اشاره به شور دانشآموزان در انجام مناظره ادامه داد: هر تیم متشکل از چهار دانشآموز، که دو نفر از آنان به عنوان سخنگو و دو نفر نیز به عنوان محقق در این مسابقات با رقبای خود به رقابت پرداختند.
پارسی در بخش دیگر صحبتهای خود، ضمن ابراز خرسندی از برگزاری چنین مسابقاتی خاطرنشان کرد: در پایان این دوره از مسابقات تیمهای «الزهراء» و «بنات الزهرا» در بخش دختران به مرحله نهایی راه یافتند که تیم «الزهراء» با نظر هیئت داوران توانست مقام نخست این دوره را کسب کند.
وی همچنین با اشاره به فینال مسابقات مناظره در بخش پسران گفت: در بخش پسران نیز تیمهای «بعثت» و «توحید» به مرحله نهایی راه یافتند که در این مسابقه نیز تیم «بعثت» با کسب بیشترین امتیاز توانست مقام اول این دوره را به خود اختصاص دهد.
مسئول اتحادیه انجمنهای اسلامی دانش آموزان استان ایلام اظهار کرد: استان ایلام توانایی و ظرفیت برگزاری مسابقات مناظره دانشآموزی در سطح ملی را دارد و امیدواریم بتوانیم در مناظرههای بعدی میزبان دانشآموزان از سراسر کشور باشیم.
پایان/