یکی از مشکلات همیشگی در پردازش سیگنال ها، وجود سیگنال های ناخواسته (noise) می باشد. برای حذف noise یا نمایان کردن قسمت های مورد نیاز سیگنال، که دارای مشخصات خاص می باشند، نیاز به فیلتر می باشد.
فیلترها را می توان به دو دسته کلاسیک و وقفی (Adaptive) تقسیم کرد.
فیلترهای کلاسیک که دارای مشخصات، تابع تبدیل و پاسخ فرکانس ثابتی هستند، در دو نوع آنالوگ و دیجیتال وجود دارند. نوع آنالوگ از مدارهای الکترونیکی که از قطعاتی شامل مقاومت، خازن و آپ امپ ساخته می شوند. از پرکاربردترین فیلترها می توان به چبی شف که دارای پاسخ فرکانسی تیزی است، در مقابل بسل رفتار فرکانسی صاف (flat) در باند گذر دارد و با ترورث رفتاری مابین دو فیلتر فوق دارد.
بدلیل محدودیت های پاسخ فرکانسی و ناپایداری در فیلترهای آنالوگ، فیلترهای دیجیتال کاربرد خاصی در پردازش سیگنال دارند. این فیلترهای از یک پردازشگر مانند DSP-Chip یا FPGA و یا کامپیوتر برای انجام محاسبات بهره می برند، به این علت دارای قابلیت برنامه ریزی بوده و از لحاظ طراحی، تست و پیاده سازی نسبت به نوع آنالوگ برتری دارند.
همچنین فیلتر آنالوگ دارای محدودیت در تعداد صفر و قطب می باشند ولی دیجیتال به دلیل نامحدود بودن مرتبه می توان به پاسخ فرکانسی ایده آل رسید.
فیلترهای دیجیتال به دو دسته FIR (Finte Impulse Respone) و IIR (Infinite Impules Response) تقسیم می شوند. نوع FIR فاقد قطب بوده، به همین دلیل هیچگاه ناپایدار نمی شوند و از آن مهم تر دارای پاسخ فاز خطی می باشند