خبرنگار اجتماعی ، علی باقرزاده معاون توسعه و پشتیبانی سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی در نشست تبیین برنامههای سال 98 وزارت آموزشوپرورش اظهار کرد: اکنون بین وضع مطلوب و دلخواه آموزش و پرورش و آنچه در آن قرار داریم اختلاف وجود دارد، زنجیرههای اقدامات متصل به هم در برون و درون آموزش و پرورش باید هدفمند صورت گیرد تا آنچه بهعنوان تحول میخواهیم، دیده شود.
وی ادامه داد: اگر این یک موضوع و سرمایه ملی است باید دغدغه ملی هم باشد و عزم ملی برای بهبود آن شکل گیرد. آموزش و پرورش یک ساحت مهم از جامعه است و مستقل از ساحتهای دیگر نیست بنابراین باید به پیشرفت آن کمک کنیم، آموزش مستقل از اقتصاد، سیاست، قانون، فرهنگ و فناوری نیست باید برای بهبود آن تلاش شود.
باقرزاده گفت: در تحول نظام آموزشی تمام عناصر درگیر هستند و باید آن را همراهی کنند وگرنه تحول بهمعنای واقعی اتفاق نمیافتد. باید در داخل آموزش و پرورش مرکز ثقل تمام ظرفیتها را به مدرسه ببریم، مدرسه جایی است که فرصتهای فراگیر و باکیفیت یادگیری مبتنیبر سند را دارا است معتقدم بحران اصلی برای هر نظام آموزشی بحران در یادگیری است این بحران جدی است و میتواند تمام ظرفیتهای ملی را از بین ببرد و برای جلوگیری از این خسران باید به درون مدرسه هجرت داشته باشیم.
معاون سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی عنوان کرد: باید باور کنیم مدرسه، مربی و دانشآموز از عوامل اصلی تحول هستند و برنامه درسی فرصتساز اصلی این تحولات است، برنامه درسی عامل شتابدهنده به همه عناصر داخلی در اجرای تحول است. سازمان پژوهش درصدد تدارک این فرصتهای یادگیری است تا دانشآموزان لذت یادگیری هدفمند را تجربه کنند. برنامه درسی رکن و محور اصلی تحول و عامل شتابدهنده به عوامل داخلی در اجرای برنامههاست و هنگامی که میگوییم برنامه درسی، منظورمان سازمان پژوهش نیست؛ وظیفه اصلی ما که جزو برنامههای ما نیز هست استقرار حوزههای تربیت یادگیری 11گانه است که چرخشهای ناظر به برنامه درسی اتفاق بیفتد و از موضوع محوری بهسمت تربیت تمامساحتی و تمرکز بر مهارت تفکر و اندیشهورزی برویم. تغییر از برنامه درسی متمرکز به مشارکت همهجانبه نیز برای ما مهم و جزو برنامههای ماست.
پایان/+