سایت کاریابی جویا کار

برای عضویت در کانال فرهنگیان در تلگرام کلیک کنید

کدام کارمند دولت توانایی پرداخت شهریه 25 میلیونی مدارس غیردولتی را دارد؟

دسته بندي: اخبار / اخبار فرهنگیان
28 مرداد

خبرنگار اجتماعی ؛ با انتشار اسامی نفرات برتر کنکور و مشخص شدن این واقعیت که نفرات برتر فارغ‌التحصیلان مدارس خاص از سمپاد و نمونه‌دولتی تا غیردولتی هستند و دانش‌آموزان مدارس دولتی در میان آنها جایی ندارند! بحث عدالت آموزشی یکبار دیگر به چالش کشیده شد و مسئله نظام طبقاتی آموزش در کشور مورد اعتراض قرار گرفت.

تحلیل نتایج کنکور 98 نشان می‌دهد که بیش از 70 درصد رتبه‌های برتر کنکور امسال در رشته‌های ریاضی، تجربی و انسانی دانش‌آموزان مدارس سمپاد هستند، سهم غیردولتی‌ها 14 درصد و نمونه دولتی‌ها 13 درصد است؛ در میان 40 نفر اول کنکور سراسری، 19 دانش‌آموز اهل تهران‌اند که 66 درصدشان در مدارس غیردولتی و نمونه‌دولتی و 33 درصد در مدارس سمپاد درس خوانده‌اند.

در کنار واقعیت‌هایی که این آمار از نظام آموزشی کشور افشا کرد، این پرسش به‌صورت جدی مطرح است که آیا نوع مدرسه بر کسب نتیجه در کنکور تأثیر دارد؟ البته یکی از مواردی که در این رابطه می‌توان مورد توجه قرار داد ترکیب ناهمگون جمعیتیِ انواع مدارس است که عمدتاً حاصل جداسازی دانش‌آموزان و تفکیک آنها بر اساس پایگاه اجتماعی و درآمدی خانواده است.

آینده از آن برج‌نشینان ثروتمندی که بهترین‌ها را کسب می‌کنند!

در همین رابطه، علی عبدالعالی استاد دانشگاه علم و صنعت معتقد است که کشور چه بخواهد و چه نخواهد دارد طبقه‌ای می‌سازد که در آن ابرثروتمندانی زندگی می‌کنند و بهترین ها را کسب می‌کنند که با عدالت آموزشی تضاد فوق‌العاده ای دارد.

او حتی پیشنهاد داد تا لیستی تهیه شود که مسئولان، اسم فرزندان و مدرسه محل تحصیل خود را وارد آن کنند و گفت: حدس می‌زنم بالغ بر 80 درصدشان در مدارس لاکچری باشند.

در کنار این موضوع هزینه‌های بالای مدارس غیردولتی و اینکه کدام گروه از طبقات جامعه توانایی تأمین هزینه‌ها و تحصیل در این مدارس را دارند، موضوع مهم دیگری است که دسترسی گروهی از جامعه به آموزش‌های ویژه‌تر را روایت می‌کند و طبیعی است که نتایج بهتر و موفقیت‌ها در ورود به دانشگاه‌ها و رشته‌های برتر هم سهم آنها خواهد شد.

امیدوارم مدارس غیردولتی به عنوان خصوصی‌سازی آموزش‌وپرورش در ایران جمع شوند!

در همین رابطه مجید حسینی؛ استاد دانشگاه تهران عنوان‌کرد: باید یک آرزوی کنم که انشالله یک روز مدارس غیردولتی به عنوان خصوصی‌سازی آموزش و پرورش در ایران جمع شود، دولت‌هایی که مسئولیت‌های خود را در حوزه عمومی کم می‌کنند یکی از مهمترین استراتژی‌هایشان این است که مسئولیت خود را به بخش خصوصی که شریکشان است واگذار می‌کنند و بخش خصوصی خدماتی که دولت باید مطابق قانون به عنوان خدمات عمومی به‌صورت رایگان ارائه دهد گرانتر به مردم  می‌فروشد.

وی ادامه داد:‌ در قانون اساسی کشور ما نوشته، آموزش برای آحاد ملت ایران رایگان است اما حجم آموزش خصوصی ما از آمریکا بیشتر است در آمریکا این درصد 7 تا 10 درصد و در ایران بیش از 14 درصد است و در قانون برنامه هر روز آن را افزایش می‌دهیم، خدماتی که مطابق قانون اساسی قرار بود رایگان به ملت واگذار شود، حالا مردم باید آن را بخرند و در سال گذشته مردم بیش از 20 هزار میلیارد تومان به مدارس غیر‌دولتی پول دادند؛ دولت ایران از مسئولیت‌های خود در بخش آموزش عمومی شانه خالی و در نتیجه تبعیض فراوانی در آموزش ایجاد نموده است، آیا حجم زیادی از هزینه‌هایی که مردم سال گذشته به مدارس غیر‌دولتی پرداخت کردند منجر به افزایش کیفیت آموزشی کشور شده است؟

کدام مسئولان آموزش‌وپرورش هستند که با مدارس غیردولتی ارتباط نداشته باشند؟!

استاد دانشگاه تهران با اشاره به اینکه طی 10 سال اخیر که حجم آموزش خصوصی در ایران افزایش پیدا نموده است نقش مافیای کنکور در اداره مدارس و اداره آموزش ایران به شدت افزایش یافته است، ادامه داد: شاهد افزایش حجم رانت خصوصی‌سازی و ارتباطاتی که بین ساختار دولتی و غیردولتی ایجاد شده هستیم به نوعی که کدام مدیر در آموزش و پرورش وجود دارد که با مدارس غیر‌دولتی ارتباط نداشته باشد یا حتی خودش مدرسه غیردولتی نداشته باشد؟ نمره‌های منفی کنکور نسبت به  10 سال گذشته 40 برابر افزایش یافته است یعنی آموزش عمومی ایران که ملاکش کنکور است 40 درصد نمره منفی بیشتر زده است.

حسینی ادامه داد:  آیا اینکه رتبه‌های زیر هزار کنکور برای مدارس غیر‌دولتی هستند عدالت در سیستم آموزشی ایران است؟

شورای نگهبان لایحه مدارس غیردولتی را رد کرد

وی با اشاره به اینکه در قانون ایران وقتی لایحه مدارس غیردولتی را به مجلس بردند شورای نگهبان 14 ایراد قانون اساسی به آن گرفت و لایحه را رد کرد، گفت: سالی که لایحه مدارس غیر‌دولتی به شورای نگهبان رفت و رد شد در نهایت به مجمع تشخیص مصلحت نظام فرستاده شد و برای اثبات آن در ابتدای قانون، استدلال شکل‌گیری این مدارس را تأسیس در مناطق کم‌برخوردار اعلام کردند و گفتند مدارس کشور دو یا سه شیفته شده‌اند و برای کمک به این وضعیت مدارس غیردولتی را تاسیس می‌کنیم اما بعد از تصویب قانون، نخستین مدرسه غیر دولتی 14 هزار متری در منطقه سعادت‌آباد تهران ایجاد شد!

کدام کارمند دولت می‌تواند سالانه 25 میلیون شهریه به مدرسه بدهد؟!

حسینی ادامه داد: هم‌اکنون شهریه برخی مدارس غیردولتی 40 یا 35 میلیون تومان است؛ اکنون به نقطه‌ای رسیده‌ایم که باید 35 میلیون پول بدهید تا در کنکور قبول شوید، مدارس غیردولتی به نابرابری آموزشی کمک می‌کنند، معلوم است وقتی شما 35 میلیون تومان هزینه فرزندت کنی رتبه برتر کنکور را کسب می‌کند اما کیست که 35 میلیون تومان پول داشته باشد؟! اگر سبد خانوار کارمندان 25 تا 35 میلیون تومان توانایی مالی دارد که به ازای یک سال تحصیل  به مدارس غیردولتی پرداخت کند دیگر او کارمند نیست فردی است که هر ماه 10 میلیون تومان حقوق می‌گیرد!

استاد دانشگاه تهران با اشاره به اینکه مدارس غیردولتی با استدلال کمک به آموزش و پرورش تاسیس شد ولی یک کلاه بزرگ بود برای اینکه در مناطق یک تا سه تهران 70 درصد مدارس غیردولتی باشند، گفت: آیا در مناطق یک و دو تهران به سادگی می‌توان مدرسه دولتی پیدا کرد؟ چرا مسئولان باید با افتخار بگویند که تعداد زیادی از رتبه‌های برتر کنکور و المپیادی‌ها از میان دانش‌آموزان مدارس غیردولتی هستند، این یعنی ارتقای کیفیت آموزشی کشور یا نابرابری در کشور؟!

کدام مدرسه غیردولتی در مناطق یک تا سه تهران وجود دارد که 15 میلیون شهریه بگیرد؟!

وی ادامه داد: این یعنی معلمان خوب را به 15 درصد مدارس خاص ببرید که مردم پولدار فرزندانشان را به آنجا می‌فرستند و بتوان کیفیت را در این مدارس برقرار کرد تا ورودی‌های بهترین دانشگاه‌ها در بهترین رشته‌ها از میان همین 15 درصد باشند و در مقابل مسئولان می‌گویند، مدارس غیردولتی کیفیت آموزش و پرورش را افزایش داده‌اند!

حسینی اظهار‌ کرد:‌ وقتی یک پانسیون کنکور 100 میلیون تومان از مردم پول می‌گیرد اسم آن را مدرسه غیر‌دولتی نمی‌گذاریم اسم آن پانسیون کنکور است اما بنده یک پرسش دارم،‌ اینکه کدام یک از مدارس غیردولتی مناطق یک تا سه تهران 15 میلیون تومان شهریه می‌گیرند؟ شما را به مناطق یک تا 3 تهران می‌برم به مدارس غیردولتی رفته و بگویید شهریه مصوب 15 میلیون تومان است و شهریه بالاتر از این را نمی‌پردازید، ببینید آیا فرزندتان را ثبت‌نام می‌کنند!  چند درصد مدارس غیردولتی در جنوب تهران قرار دارند آیا ما در "دروازه غار"  مدرسه غیر‌دولتی داریم؟! آیا مدارس غیر‌دولتی باعث افزایش فاصله طبقاتی در ایران شده است یا خیر؟

پایان/

برای عضویت در کانال فرهنگیان در تلگرام کلیک کنید

منبع خبراخبار فرهنگیان - تسنیم
اشتراک گذاري در:تلگرام کلوب فيس نما لينکداين گوگل پلاس توئيتر فيس بوک
ارسال نظر
عکس خوانده نمی شود
دسته بندی ها
تبلیغات متنی