سایت کاریابی جویا کار

برای عضویت در کانال فرهنگیان در تلگرام کلیک کنید

رصد سرویس مدارس با سامانه سپند/میانگین سن راننده‌ها 48 سال

دسته بندي: اخبار / اخبار فرهنگیان
26 شهریور

خبرنگار اجتماعی ، مهر که از راه می‌رسد، رفت‌وآمد دانش‌آموزان به مدرسه و تأمین سرویس مناسب چه به لحاظ قیمت و چه به لحاظ امنیت از دغدغه‌های جدی خانواده‌ها می‌شود.

چند سالی است سرویس رفت‌وآمد دانش‌آموزان به مدرسه به مثنوی هفتاد من تبدیل شده است. پراید، سمند، مینی‌بوس، اتوبوس و حتی وانت و نیسان سرویس رفت‌وآمد دانش‌آموزان به مدارس می‌شوند که گاه حادثه‌های تلخی را رقم می‌زنند.

خانواده‌ها نیز از بالا بودن نرخ سرویس مدارس، فرسودگی خودرو و مشکلات مربوط به راننده گلایه دارند.

مناطق محروم و روستایی نیز حکایت خاص خود را دارند مسیر طولانی خانه تا مدرسه و خودروهای غیراستاندارد که عمدتاً نیسان اهالی محل بوده یا پرایدی که بیش از ظرفیت دانش‌آموز سوار نموده است از همان روزهای ابتدایی آغاز مدرسه بستر حوادث مختلف برای دانش‌آموزان می‌شود.

مشکلات در مسیر ارائه خدمات کیفی به دانش‌آموزان در حوزه سرویس مدارس باعث شده  است خانواده‌ها اعتماد خود را به نرخ اعلام شده، کفایت در تأمین خودروی دارای معاینه فنی و راننده صاحب صلاحیت از دست داده و تصمیم بگیرند خودشان برای تامین سرویس مدارس اقدام کنند.

و طبق اعلام مسئولان آموزش‌‌وپرورش، سال گذشته در شهر تهران از 17 هزار خودرو حدود 7 هزار خودرو به صورت آزادبر در حوزه سرویس مدارس فعالیت می‌کردند همچنین در کل کشور 50 درصد دانش آموزان با استفاده از خودروهای آزادبر جابجا می‌شوند که مشخص نیست معاینه فنی و بیمه دارند یا خیر.

در همین رابطهمحمدرضا ولی‌زاده رئیس اداره توسعه انجمن‌های اولیا و مربیان وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه آئین‌نامه حمل و نقل دانش‌آموزان اولین بار در سال 53 تدوین و در سال 87 توسط هیئت دولت بازنگری و مجدد به سه وزارتخانه کشور، آموزش‌وپرورش و راه ابلاغ شد، گفت: وزارت کشور به لحاظ حمل و نقل درون شهری، وزارت راه در حوزه حمل و نقل برون‌شهری و روستایی و وزارت آموزش‌وپرورش به نیابت از خانواده‌ها برای نظارت وظایفی را بر عهده دارند.

گلایه خانواده‌ها از سرویس مدارس در چه مواردی است؟

وی ادامه داد:‌ در بحث سرویس مدارس خانواده‌ها نیز نگرانی و نقدهایی را مطرح می‌کنند مثلاً نرخی که شورای شهر برای سرویس مدارس تصویب می‌کند همان رقمی نیست که در مدارس دریافت می‌شود، عدم نظارت سیستماتیک و مستمر بر فرایند حمل‌و‌نقل و معاینه فنی خودروها، صلاحیت حرفه‌ای، رفتاری و روانی راننده‌ها از جمله مسائلی است که از سوی خانواده‌ها مطرح می‌شود.

رئیس اداره توسعه انجمن‌های اولیا و مربیان وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه امسال سامانه سپند در بحث سرویس مدارس راه‌اندازی شد، عنوان‌‌کرد: این سامانه برنامه‌ریزی، راهبری و مدیریت فرایند حمل‌ونقل دانش‌آموزان را بر عهده دارد و برنامه دیگر که در سطح ملی پیگیری می‌شود تأمین حمل‌و نقل دانش‌آموزان روستایی است.

وی بیان‌کرد: لینک سامانه پایش ناوگان حمل‌و‌نقل دانش‌آموزان "سپند" در سایت ادارات کل استان‌ها قرار دارد و والدین می‌‌توانند با مراجعه به سایت ادارات کل آموزش‌وپرورش استان‌ها و انتخاب سامانه سپند، اطلاعات مورد نیاز را وارد کنند و اطلاعاتی که نیاز است همان موارد معمولی مانند نام، نام‌خانوادگی، آدرس منزل و نام مدرسه است.

صدور برچسب برای تمام خودروهای سرویس مدارس

ولی‌زاده درباره کارکردهای سامانه سپند گفت: این سامانه برای نظارت مستمر بر سرویس حمل‌ونقل دانش‌آموزان است و مواردی همچون داشتن معاینه فنی خودرو را بررسی می‌کند و به سامانه معاینه فنی متصل است و می‌تواند از آنجا اطلاعات را کسب کند همچنین امسال برچسب سرویس مدارس به صورت ملی برای تمام خودروها صادر می‌شود.

مصاحبه نرخ سرویس مدرسه براساس مسیر

رئیس اداره توسعه انجمن‌های اولیا و مربیان وزارت آموزش و پرورش ادامه‌داد: طبق آئین‌نامه حمل‌و‌نقل دانش‌آموزان کارگروهی در هر شهر تشکیل می‌شود که کننده آموزش‌وپرورش، شهرداری و انجمن اولیا و مربیان در آنجا حضور دارند و نرخ پیشنهادی در این کارگروه به شورای شهر ارائه می‌شود و  بسیاری از مسائل باید در این نرخ در نظر گرفته شود همچنین در سامانه سپند، خانواده منزل و مدرسه را انتخاب می‌کنند و با محاسبه مسیر نرخ تعیین می‌شود که دیگر هیچ ابهامی وجود نداشته باشد.

وی گفت: در کارگروه ماده 19 که وزارت کشور، آموزش‌وپرورش و راه در آنجا حضور دارند در طول سال جاری بررسی‌‌هایی انجام شد تا عوامل موثر در بحث سرویس مدارس را پیدا کنیم و در نهایت نرخی ثبت شود که تمام ابهامات والدین از بین برود.

ولی‌زاده بیان‌کرد: افرادی که تمایل دارند شرکت پیمانکاری تاسیس کنند باید اطلاعات خود را در سامانه سپند ثبت‌کنند و در صورت داشتن شرایط، مجوز دریافت می‌کنند همچنین راننده‌ای که تحت پوشش شرکت‌های پیمانکاری نیست به سامانه سپند مراجعه و اعلام می‌کند که تمایل  دارد در فلان محدوده به ارائه خدمت مشغول شود به ویژه بانوان می‌توانند این کار را انجام دهند، در گذشته این گروه از افراد باید تک‌به‌تک به در مدارس مراجعه و اعلام می‌کردند تمایل دارند سرویس مدرسه شوند.

نظارت مستقیم بر دریافت هزینه سرویس مدارس نداریم

وی با اشاره به اینکه در سامانه سپند، پیمانکاران و رانندگان ساماندهی و صلاحیت حرفه‌ای، سوء پیشینه و عدم اعتیاد بررسی می‌شود، گفت: والدین با مراجعه به سامانه سپند و ثبت اطلاعات مربوط به منزل و مدرسه می‌توانند سرویس را  درخواست کنند و در تلاش هستیم تا آخر پاییز شرایط به گونه‌ای شود که به صورت الکترونیک از طریق همین سامانه پول را به حساب مدرسه واریز کنند چرا که یکی از ابهامات دریافت شهریه سرویس مدارس و نحوه هزینه‌کرد آن است که نتوانستیم نظارت مستقیم بر آن داشته باشیم.

رئیس اداره توسعه انجمن‌های اولیا و مربیان وزارت آموزش و پرورش بیان‌کرد: والدین می‌توانند نرخ نامه و قراردادی که بین مدیر و پیمانکاران منعقد شده است را در بخش داشبورد اولیاء سامانه سپند مشاهده کنند همچنین از سطوح اداری آموزش‌وپرورش تا مدرسه برای نظارت بر سرویس مدارس به این سامانه دسترسی دارند یعنی بخش ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات، حراست و دفاتر ذیصلاح می‌توانند نظارت کنند و اطلاعات دانش‌آموزان قابل رویت است اما دسترسی هر فرد بر اساس پروتکل‌های امنیتی خواهد بود.

ولی‌زاده در ادامه با اشاره به اینکه قرارداد سرویس مدارس را آموزش‌وپرورش تنظیم و به کارگروه ماده 18 و بعد مدارس ابلاغ می‌کند، گفت: مدارس نمی‌توانند قراردادی را تنظیم کنند و قرارداد به آنها ابلاغ می‌شود همچنین در سامانه سپند بارگزاری می‌شود.

پیمانکار سرویس مدرسه را انجمن اولیا و مربیان انتخاب می‌کند

وی عنوان‌کرد: شرکت پیمانکار سرویس مدارس را انجمن اولیا و مربیان مدرسه انتخاب می‌کند، سامانه سپند توسط وزارت کشور ابلاغ و وزیر آموزش‌وپرورش هم آن را به مدارس ابلاغ نموده است و مدیران مدارس باید در این رابطه همکاری داشته باشند، والدینی که موفق به ثبت نام الکترونیک نمی‌شوند توسط مدیران مدارس در سامانه سپند ثبت‌نام خواهند شد.

نصب اپلیکشین بر روی گوشی والدین برای رصد سرویس مدرسه

رئیس اداره توسعه انجمن‌های اولیا و مربیان وزارت آموزش و پرورش خاطرنشان‌کرد: اپلیکشین متصل به سامانه سپند باید مراحل امنیتی را طی کند و پس از آن بر روی گوشی پدر و مادر نصب می‌شود و آنها می‌توانند، مشاهده کنند که فرزندشان کجاست و چه زمانی به منزل می‌رسد همچنین می‌توانند به راننده سرویس نمره ارزیابی بدهند.

سه مجوز تاکسیرانی برای سرویس مدارس

تسنیم، رضا قاضی معاون توسعه برنامه‌ریزی شهری سازمان تاکسیرانی نیز با اشاره به اینکه به دلیل اهمیت سرویس مدارس در شهر تهران یکی از اولویت‌های مهم سازمان تاکسیرانی این مسئله است، گفت: در جهت نظم‌دهی به سرویس مدارس کارگروه ماده 18 که اعضای انجمن اولیا و مربیان، کننده آموزش‌وپرورش و شهرداری در آن حضور دارند، تشکیل شده است و از ابتدای امسال 5 جلسه کارگروه تشکیل که موضوعات مختلف در آنجا مطرح شد همچنین در کارگروه ماده 18 کننده پلیس راهور و فرماندار تهران حضور پیدا می‌کند و مباحثی مطرح می‌شود که بتوان مشکلات سال‌های قبل در حوزه سرویس مدارس را رفع کرد.

وی ادامه داد: امسال در حوزه سرویس مدارس سامانه سپند را داریم که به طور جامع در آموزش‌وپرورش و تاکسیرانی انجام شده است و وظایفی را برای دستگاه‌های مختلف تعیین نموده است، وزارت کشور مکلف شده طبق قانون سامانه سپند را ایجاد کند و در تاکسیرانی تهران سه مجوز را براساس دستورالعمل اجرایی باید صادر کنیم، نخستین مجوز برای پیمانکار است آن هم با توجه به شرایطی که باید داشته باشد و شامل مواردی همچون احراز صلاحیت حقوقی برای شرکت پیمانکار است، براین اساس پیمانکاران درخواست خود را ارائه می‌دهند و اگر شرایط لازم را داشتند باید تعهداتی را بدهند که پس از آن به آموزش‌وپرورش معرفی می‌شوند و پس از تأیید این وزارتخانه به عنوان سرویس مدارس فعالیت می‌کنند که تمام این مراحل توسط سامانه سپند انجام می‌شود.

معاون توسعه برنامه‌ریزی شهری سازمان تاکسیرانی  با اشاره به اینکه دومین مجوز برای راننده است، عنوان‌کرد: راننده باید شرایطی را داشته باشد مانند حداقل 23 سال سن، نداشتن سوءپیشینه و مجوز سوم مربوط به صلاحیت خودرو است.

آموزش‌های اجباری رانندگان سرویس

قاضی در ادامه درباره آموزش رانندگان سرویس مدارس بیان‌کرد:‌ سازمان تاکسیرانی مرکز آموزش دارد و رانندگان سرویس مدارس به طور مرتب آموزش‌های لازم را که اتفاقاً اجباری است، دریافت می‌کنند، امسال با همکاری پلیس راهور 1600  راننده سرویس مدارس در حال آموزش دیدن هستند و تا شروع سال تحصیلی تمام رانندگان آموزش می‌بینند.

معاون توسعه برنامه‌ریزی شهری سازمان تاکسیرانی با تأکید بر اینکه تا یک راننده از نظر خودرو و شرکتی که با آن کار می‌کند و مواردی همچون سلامت راننده، عدم اعتیاد و سوءپیشینه تأیید نشود برچسب سرویس مدرسه به او تعلق نخواهد گرفت، گفت: امسال نصب برچسب سرویس مدارس اجباری است و این برچسب بارکد تصویری دارد که خانواده‌ها با اسکن کردن آن می‌توانند به پروفایل راننده وصل شده و مشخصات او، خودرو، شرکتی که با آن همکاری می‌کند و مدرسه‌ای که باید در آنجا به ارائه خدمت مشغول شود، مشاهده کنند.

تخلفات سرویس مدارس را به 1888 گزارش دهید

وی با اشاره به اینکه اگر سرویس مدارس بیش از ظرفیت دانش‌آموز جابه‌جا کنند تخلف است و افراد می‌توانند از طریق سامانه 1888 به ما اعلام کنند، اظهار‌کرد:‌ میانگین سن رانندگان سرویس مدارس 48 سال و میانگین عمر ناوگان کمتر از هفت سال است همچنین در بحث سرویس مدارس نمی توانیم تماماً از ناوگان تاکسیرانی استفاده کنیم چون این فعالیت در ساعات اوج ترافیک انجام می‌شود و در خطوطی که مشکلی نداریم از رانندگان تاکسی برای سرویس مدارس استفاده می‌شود اما اگر در خط تاکسی با ازدحام مسافر مواجه باشیم، راننده‌های این خط نمی‌توانند در بحث سرویس مدارس فعالیت کنند و در اینجا از ناوگان خودروهای شخصی استفاده می‌کنیم

قاضی گفت:‌سرویس مدارس استثنایی سال گذشته رایگان بود و 5 هزار دانش‌آموز با 1100 دستگاه خودرو جابه جا شدند.

پایان/

برای عضویت در کانال فرهنگیان در تلگرام کلیک کنید

منبع خبراخبار فرهنگیان - تسنیم
اشتراک گذاري در:تلگرام کلوب فيس نما لينکداين گوگل پلاس توئيتر فيس بوک
ارسال نظر
عکس خوانده نمی شود
دسته بندی ها
تبلیغات متنی