سایت کاریابی جویا کار

برای عضویت در کانال فرهنگیان در تلگرام کلیک کنید

پاسخ آموزش‌وپرورش به دانش‌آموزان چم‌مهر: در مسیر سیل مدرسه نمی‌سازیم

دسته بندي: اخبار / اخبار فرهنگیان
26 شهریور

خبرنگار اجتماعی ، در جریان سیل فروردین ماه امسال، تصاویری مختلفی از زیر آب رفتن کامل مدارس استان لرستان و گل‌ولای انباشت شده در آنها منتشر شد؛ به گفته رضا زینی‌وند مدیرکل آموزش‌وپرورش استان لرستان، 115 مدرسه از بین رفت و 333 مدرسه نیاز به تعمیرات اساسی دارند، همچنین 179 مدرسه نیز در جریان سیلاب تجهیزاتش از بین رفته است.

شاید بتوان تلخ‌ترین تصویر از حادثه سیل اخیر و آسیب به مدارس را، در دو شهر پلدختر و معمولان جست‌وجو کرد. تصاویر مدارسی که کامل زیر آب رفته بودند و فقط از تابلوی سردر  مشخص بود که این تصویر مربوط به غرق شدن ساختمان یک مدرسه است.

البته سازمان نوسازی مدارس اعلام نموده است که ساخت مدارس  دو تا سه کلاسه که در جریان سیل تخریب شده بودند تا مهر ماه انجام می‌شود.

محمدرضا حیدری مدیرکل نوسازی مدارس استان لرستان نیز درباره پروژه‌های تحویلی مهرماه 98 گفته است: این پروژه‌ها شامل 21 پروژه آموزشی و 2 پروژه ورزشی- تربیتی با زیربنای 11 هزار و 723 مترمربع در قالب 77کلاس درس است.

دعوت دانش‌آموزان روستای چم‌مهر از رئیس‌جمهور برای نواختن زنگ اول مهر!

با این حال به تازگی فیلمی از دانش‌آموزان روستای چم‌مهر منتشر شده که در آستانه مهر ماه در مدارس خود که هنوز تخریبی است حضور دارند و خطاب به رئیس‌جمهور می‌گویند، اینجا مدرسه ما است، زنگ مهر را اینجا به صدا درآورید.

 

مدارس تخریب‌شده در مسیر سیل دیگر ساخته نمی‌شوند

در همین رابطه مهراله رخشانی‌مهر رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور به تسنیم گفت: در مناطق سیل‌زده زمانی که کار را شروع کردیم کارگروهی تشکیل و تأکید کردیم در جانمایی مدارس مراقبت شود یعنی اینکه هدف ما صرفاً ساخت مدرسه آن هم با عجله نباشد که در نهایت چند سال بعد در جریان یک حادثه دیگر مانند سیل مجدد مدرسه آسیب ببیند.

وی ادامه داد: طبیعی است وقتی مدرسه‌ای یکبار زیر آب رفته است حتی اگر دوره زمانی سیل 30 ساله باشد تجربه به ما نشان داده که محل ساخت مدارس و منازل مکان مناسبی نبوده و دیگر نباید منازل و مدارس را در همان منطقه بسازیم.

رخشانی‌مهر در باره فیلمی که اخیراً پخش شده است و دانش‌آموزان تصاویر مدرسه تخریب شده خود را نمایش می‌دهند، گفت: این جزو همان مدارسی است که ما نمی‌خواهیم آن را در همان نقطه بسازیم و این مدرسه باید تخریب شود، در پلدختر دو مدرسه در مسیر سیلاب بودند که دیگر آنها را نمی‌سازیم و در مکان دیگری مدرسه ساخته می‌شود.

ساخت مدارس در مناطق سیلزده با سازه‌های صنعتی

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور گفت: در پلدختر و معمولان، مدارس جایگزین با استفاده از سازه‌های صنعتی آماده هستند و 10 مهر افتتاح خواهند شد و در روستای چم‌مهر که فیلم مدرسه منتشر شده است، مدرسه جایگزینی نخواهیم ساخت.

تحویل مدارس یک تا سه کلاسه تا اول مهر

وی با اشاره به اینکه هیچ مدرسه‌ای وجود ندارد که تعیین تکلیف نشده باشد، عنوان‌کرد: اگر مدرسه یک تا سه کلاسه باشد آن را ساخته‌ایم و تا اول مهر تحویل  داده می‌شود و اگر نیاز به تعمیرات جزئی و اساسی داشته باشد هم انجام شده است اما مدارس بزرگ قطعاً به مهر نمی‌رسد و برای ساماندهی دانش‌آموزان، باید آموزش‌وپرورش استان تهمیداتی را لحاظ کرده باشد.

گلایه دانش‌آموزان روستای بابازید از ساخته‌نشدن مجدد مدرسه

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور درباره گلایه 30 دانش‌ آموز روستای بابازید از توابع پلدختر که در جریان سیل، مدرسه آنها تخریب شد اما هم‌اکنون قرار نیست، مدرسه دیگری به جای آن ساخته شود، گفت: درباره مدرسه متوسطه دوم روستای بابازید، آموزش‌وپرورش استان لرستان اعلام نموده است که این مدرسه  30 دانش‌آموز دارد و چون تعداد دانش‌آموزان کمتر از نُرم است و مدرسه آسیب‌دیده در حریم رودخانه بوده دیگر به جای آن مدرسه ساخته نمی‌شود و 30 دانش‌آموز متوسطه این روستا با توجه به مسافت نزدیک آن به پلدختر به مدرسه شبانه‌روزی آنجا منتقل می‌شوند.

وی تأکید‌کرد: سازمان نوسازی مدارس تهمیدات لازم را فراهم نموده است تا فضای آموزشی مناسب را در اختیار دانش‌آموزان قرار دهد به گونه‌ای که در پلدختر مدرسه 12 کلاسه را در طول 45 روز ساختیم و 10 مهر افتتاح می‌شود؛ برنامه کوتاه مدت این بود که مدارس نیازمند تعمیرات را هر چه سریعتر تعمیر کنیم که این کار انجام شد اما در برخی موارد ممکن است اداره کل آموزش‌وپرورش استان تصمیم بگیرد، مدرسه تخریب‌شده را چون در مسر سیل قرار داشته مجدد نسازد.

رخشانی‌مهر ادامه‌داد: البته نظر شخصی و کارشناسی بنده این است که باید حق را به دانش‌آموز بدهیم و حتی اگر شده برای 5 دانش‌آموز هم مدرسه مناسب فراهم کنیم، این یعنی عدالت اجتماعی، نوسازی مدارس در استان کرمانشاه 110 میلیارد از سوی خیران، 80 میلیارد از محل اعتبارات نوسازی مدارس و 10 میلیارد تومان از محل اعتبارات استانی و در مجموع 200 میلیارد تومان برای ساخت مدارس اختصاص داد و طبیعی است که برای ساخت مدرسه یک کلاسه یک روستا که در نهایت 300 یا 400 میلیون هزینه تمام‌شده آن می‌شود، بی‌توجهی نمی‌کنیم و اگر درخواستی از سوی آموزش‌وپرورش استان ارائه شود برای ساخت مدرسه اقدام می‌کنیم اما توجه داشته باشید که ادارات کل آموزش و پرورش استان‌ها هم براساس شاخص‌های خود به یک روستا یا منطقه کد مدرسه می‌دهند و اگر جمعیت دانش‌آموزی یک روستا کافی نباشد کد مدرسه به آنجا نمی‌دهند.

پایان/

برای عضویت در کانال فرهنگیان در تلگرام کلیک کنید

منبع خبراخبار فرهنگیان - تسنیم
اشتراک گذاري در:تلگرام کلوب فيس نما لينکداين گوگل پلاس توئيتر فيس بوک
ارسال نظر
عکس خوانده نمی شود
دسته بندی ها
تبلیغات متنی