مدیریت
امروزه مدیریت دانش به عنوان ابزاری مدیریتی برای بهره گیری از دارایی های دانشی سازمان ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است و بسیاری از سازمان ها به پیاده سازی و اجرای آن مبادرت کرده اند. در همین راستا، کتابخانه های دانشگاهی با توجه به ماهیت اطلاعاتی و دانشی خود توجه ویژه ای را در این زمینه می طلبند.
کتابخانههای دانشگاهی، قلب تپندهی آموزش و پژوهش در دانشگاهها محسوب میشوند که به خیل عظیمی از دانشجویان و اساتید خدمت رسانی میکنند. این سازمانها سرشار از اطلاعات و دانشی هستند که در قفسهها، پایگاههای اطلاعاتی، فرایندهای کاری، و به خصوص در ذهن کارکنان آن، جای دارد. با توجه به اهمیتی که این اطلاعات و دانش در تأمین نیازهای اطلاعاتی کاربران دارند، لذا، اگر به درستی مدیریت نشوند و بهره گیری مناسبی از آن صورت نپذیرد، رضایت مندی کاربر، که هدفی غایی در کتابخانه محسوب میشود، محقق نخواهد شد و این دانش بالقوه، به فعلیتی در خور نخواهد انجامید.
بهره مندی از مدیریت دانش به عنوان فرایندی برای تشخیص، به کار گیری، یادگیری، تسهیم، ارزیابی، تثبیت و استفادهی بهینه از دانش، مسلماً، راهکاری اساسی برای آنان در حفظ و ارتقاء کارایی و اثر بخشی کتابخانه و نیز مواجهه با نیازهای اطلاعاتی در حال رشد و تغییر کاربران، محسوب میشود.لذا، این تحقیق بر آن است تا ضمن ارزیابی میزان فعالیتهای مربوط به مدیریت دانش در کتابخانههای دانشگاهی شهر شیراز که نقش ویژهای را در حوزهی آموزش و پژوهش سازمان های مادر (دانشگاه ها) ایفا میکنند، مشخص کند که: این کتابخانهها تا چه اندازه در این مسیر گام برداشته و امکانات لازم را جهت پیاده سازی و بهره مندی از آن مد نظر فرار داده و به کار بردهاند و هم چنین مشخص کند که سطح فعالیتهای مربوط به مدیریت دانش در این کتابخانهها به چه میزان است.
فهرست مطالب
فصل اول: مقدمه
1-1. بیان مسئله 5
1-2. اهمیت پژوهش 6
1-3. اهداف پژوهش 10
روش شناسی تحقیق
3-1. مقدمه 48
3-2. روش پژوهش 48
3-3. جامعهی آماری 48
3-4. ابزار پژوهش 49
3-5. روایی پرسشنامه 50
3-6. پایایی پرسشنامه 50
3-7. نحوهی اجرای پرسشنامه و جمع آوری دادهها 51
3-8. روش تجزیه و تحلیل دادهها 52
فهرست منابع و مآخذ
منابع فارسی
منابع انگلیسی