سایت کاریابی جویا کار

پرسشنامه امکان سنجی پیاده سازی مدیریت دانش در شرکت حمل و نقل بین المللی خلیج فارس

دسته بندي: مقالات
11 بهمن
مدیریت
دانلود پرسشنامه پایان‌نامه كارشناسی ارشد مدیریت صنعتی گرایش مالی امکان سنجی پیاده سازی مدیریت دانش در شرکت حمل و نقل بین المللی خلیج فارس چکیده: مدیریت دانش یكی از دستاوردهای عصر اطلاعات و دانش است و با توجه به ویژگی های آن، امروزه سازمان های موفق به شدت احساس نیاز به بهره مندی از آن دارند.خلق دانش و نوآوری بخش مهمی از مزیت رقابتی سازمانها در اقتصاد مدرن تلقی می شوند. عصر امروزه عصر اقتصاد دانشی برپایه حركت به سوی جهانی شدن است. مدیریت دانش عامل مهمی در این اقتصاد است چنانچه در نگرش های نوین امروزی ، كسب وكارهای گوناگون با توجه به شرایط خاص خود به مدیریت كردن دانش مورد نیازشان می پردازند. امروزه مدیریت دانش را ابزاری قدرتمند برای دستیابی به مزیت رقابتی و مدیریت دارایی های دانشی آشکار و پنهان سازمانها میدانند. برای اعمال مدیریت دانش بصورت اثربخش، امکان سنجی پیاده سازی آن از اهمیت زیادی برخوردار است. به همین منظور در این تحقیق امکان سنجی پیاده سازی مدیریت دانش در شرکت حمل و نقل بین المللی خلیج فارس بررسی شده است. برای رسیدن به نتیجه نهایی در این تحقیق پس از نمونه-گیری، پرسشنامه های محقق ساخته بین 123 نفر از افراد جامعه توزیع گردید و داده های بدست آمده با استفاده از آزمون X2 و با استفاده از نرم افزار22 SPSS تحلیل گردید. برای این کار تک تک متغیرهای موجود در زیرساختارها و فرایندهای مدیریت دانش مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت. یافته ها نشان میدهند که این شرکت از هر جهتی(زیرساختارها و فرآیندهای مدیریت دانش) آماده پیاده سازی مدیریت دانش است. واژه های کلیدی: تولید دانش 5 سوال زیرساختارهای دانش فرایندهای مدیریت دانش فرهنگ سازمانی 5 سوال ساختار سازمانی 5 سوال منابع انسانی 5 سوال فناوری اطلاعات 5 سوال تسهیم و توزیع دانش 4 سوال بکارگیری دانش 3 سوال ذخیره­سازی دانش 3 سوال

1- پرسشنامه

پرسشنامه مجموعه ای از پرسش هاست که در آن از پاسخ دهنده خواسته می‌شود نظر خود را نسبت به آنها ارائه نماید .

در این تحقیق به منظور بررسی و تجزیه تحلیل متغیرهای مربوط به تحقیق که در ادبیات مورد بحث قرار گرفت، پرسشنامه ای محقق ساخته که حاوی فعالیت های مورد نظر تحقیق بوده تهیه و در بین افراد نمونه توزیع می شود.

و نظرشان نسبت به متغیرها سنجیده می‌شود. . برای تهیه پرسشنامه، ابتدا متغیرهای درون تحقیق را عملیاتی کرده و پس از مشخص کردن سازه های هر متغیر، سؤالاتی در ارتباط با هر سازه تهیه و در طیف لیکرت گردآوری شد و بعد از تأیید اساتید مربوطه، به تعداد نمونه مشخص شده تهیه و توزیع گردید. پرسشنامه مذکور از دو بخش تشکیل شده است که بخش اول آن مشخصات دموگرافیک از جمله جنسیت و سطح تحصیلات افراد نمونه را در بر میگیرد و بخش دوم تعدادی سؤال در ارتباط با متغیرهای درون تحقیق است در این پژوهش نیز ،ابزار اندازه گیری پرسشنامه بسته است که در آن 40سوال طرح گردیده است و سوالات بر اساس طیف 5درجه ای لیکرت طرح ریزی گردیده است.این پرسشنامه در پیوست آورده شده است .

. باتوجه به اینکه تعداد نمونه 123 نفر بود به تعداد123 پرسشنامه توزیع گردید که پس از جمع­آوری برای تحلیل آماری از داده­های آن استفاده خواهد شد.

جدول(3-3)صفات کیفی وارزشهای عددی گزینه های پرسشنامه

طیف کلی

کاملا مخالفم

مخالفم

نظری ندارم

موافقم

کاملا موافقم

ارزش عددی

1

2

3

4

5

3-4-روایی

مقصود این است که آیا ابزار اندازه گیری موردنظر می تواند ویژگی و خصوصیتی که ابزار برای آن طراحی شده است را اندازه گیری کند یا خیر؟ به عبارت دیگر مفهوم روایی به این سوال پاسخ می دهد که ابزار اندازه گیری تا چه حد خصیصه موردنظر را می سنجد. بدون آگاهی از روایی ابزار اندازه گیری نمی توان به دقت داده های حاصل از آن اطمینان داشت (ثرندایک 1982 ؛ ترجمه هومن، 1376).

در حقیقت پرسشنامه ای که همه وجوه مورد تحقیق را دربرنگیرد دارای روایی مطلوبی نیست. نظر کارشناسان می تواند کمک خوبی برای بهبود روایی ابزار اندازه گیری باشد، به همین منظور برای اینکه پرسشنامه این پژوهش روایی لازم را داشته باشد، سوال هایی که در این پرسشنامه طرح می گردد در اختیار متخصصین شرکت قرار گرفته تا در مورد مناسب یا نامناسب بودن سوالات در ارتباط با اهداف و سوالات تحقیق نظر دهند و پس از اعمال نظرات کارشناسان و اصلاحات لازم، پرسشنامه نهایی طراحی گردیده است.

شایان ذکر است با توجه به بررسی تحقیقات و سوابق پیرامون موضوع تحقیق و باتوجه به اینکه شاخص­های این پژوهش دارای پشتوانه علمی لازم می­باشد، لذا می­توان گفت پرسشنامه طراحی شده روایی لازم را دارا می­باشد.

3-5-پایایی

برای اندازه گیری میزان پایایی پرسشنامه ، از آلفای کرونباخ بعنوان ملاکی برای تعیین میزان پایایی استفاده گردید.

قابلیت اعتماد یا پایایی یکی از ویژگیهای فنی ابزار اندازه‌گیری است. مفهوم یاد شده به این امر سر و کار دارد که ابزار اندازه‌گیری در شرایط یکسان تا چه اندازه نتایج یکسانی به دست می‌دهد. دامنة ضریب قابلیت اعتماد از صفر (عدم ارتباط) تا 1+ (ارتباط کامل) است. ضریب قابلیت اعتماد نشانگر آن است که تا چه اندازه ابزار اندازه‌گیری ویژگی‌های با ثبات آزمودنی و یا ویژگیهای متغیر و موقتی وی را می‌سنجد. روش آلفای کرونباخ برای محاسبه هماهنگی درونی ابزار اندازه گیری از جمله پرسشنامه ها یا آزمون هایی که خصیصه های مختلف را اندازه گیری می کند بکار می رود. در اینگونه ابزار ، پاسخ هر سئوال می تواند مقادیر عددی مختلف اختیار کند .

برای محاسبه ضریب آلفای کرونباخ ابتدا باید واریانس نمره های هر زیر مجموعه سوال های پرسشنامه (یا زیر آزمون) و واریانس کل را محاسبه کرد . سپس با استفاده از فرمول زیر مقدار ضریب آلفای را محاسبه کرد (سرمد و همکاران ،1384، ص 169).

فرمول (3-2)

تعداد زیر مجموعه سئوال های پرسشنامه یا آزمون = j

واریانس زیر آزمون jام= js2

واریانس کل آزمون = s2

در این تحقیق به منظور محاسبه پایایی پرسشنامه پژوهش از روش آلفای كرونباخ استفاده شده است. نتایج آلفای كرونباخ آن طبق جدول ذیل محاسبه گردید است :

جدول(3-4) آلفای کرونباخ متعییرها به درصد

آلفای کرونباخ (درصد )

تعداد سولات

متغییرهای مورد بررسی

ردیف

0.958

5

منابع انسانی

1

0.984

5

فناوری اطلاعات

2

0.962

5

فرهنگ سازمانی

3

0.940

5

ساختار سازمانی

4

0.988

5

تولید دانش

5

0.978

5

کسب دانش

6

0.983

4

تسهیم و توزیع دانش

7

0.965

3

بکارگیری دانش

8

0.962

3

ذخیره­سازی دانش

9

0.997

40

مقدار آلفای کل

10

منبع: یافته‌های تحقیق

با توجه به مقدار آلفای کرونباخ که که برای هر یک از عوامل بالاتر از 70/0 است می توان گفت که ابزار پرسشنامه این پژوهش، از پایایی مطلوبی برخوردار است.


1--likert

-Serandaik

قيمت فايل:8000 تومان
تعداد صفحات:8
تعداد اسلايدها:8
خريد فايل از سايت مرجع
دسته بندی ها
تبلیغات متنی